Scudo Sports

Profesyonel şekilde kendiniz bisikletinizi boyayın.

@Murat Cömez abi ben sana zaten demedimki kadronun dıştan görüntüsüne bişey oluyor ben sana bikac bisiklet markasının üretim merkezi müşteri hizmetlerine yönlendiriyim istersen onlara sor görüntüde sorun yok metalin direncini düşürüyorsunuz diye kendilerini yırtıyorlar almancan var alman sitelerindede bu konulardaki hassasiyeti ciddiyeti okuyabılırsın sanırım.

Scudo
Benim dusuncem foruma ne zaman uye oldugun ve ya kac yasinda oldugun onemsiz. sundugun icerik gayet guzel ve benim gibi kadrosunu boyamak isteyip de boyamanin b sinden anlamayanlara guzel bi rehber yolda. bunu baltalayan sozde yasli profesyonel abilerimizin kendi tahtlarinda oturmalarini ve bizim gibi 'comez' lerin konusuna tesrif etmemelerini oneriyorum. durmak yok yola devam cenk bey.

• Beğen
Tepkiler: srtkmc ve pilot
@c33nk
Bende sana görüntüyü degil de kadronun kendisine bir sey yapmaz diyorum. Bana link vermene gerek yok ben cubeden nasil yapildigini cok iyi biliyorum.
Sana bu forumda nede bazi kisiler tepki gösteriyor onuda söyleye bilirim, cünkü bazen konularini cok abartiyorsun. Olumsuz seyler söylüyorsun.
Mesela bu konuyu diger boyalari kötülüyerek acmasaydin ve sparyle kadro profesiyonel degilde iyi bir sekilde nasil boyanir diye acsaydin daha mantikli olurdu.

Peki az önceki yorumumda da söylemistim. 40 derce günesin altinda karbon kadroya neden bir sey olmuyor? Onunda senin anlatmana göre erimesi gerekiyor.

Malzemeyi,malzeme muayene yöntemlerini bilmemek, üstüne sanayideki ustanın lafına itibar etmek (Ustalarımızın hepsi iş bilmez demek istemiyorum) ve buraya aktarmak .....

Lenovo A806 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Alizee
Teşekkürler ben devam edicem zaten internette adam gibi boya yapan anlatan olmamış bu anlatımıda bitirip bundan sonraki anlatımımda kadrolarınıza rutus işlemini gösterecektim ama vazgectim abuk subuk düşünceleri insanlara kalsın diyorum bırdaha kımseye bı paylasım yapma nıyetınde degılım özelden herkezde hemen hemen telefon numaram var dıleyen gelıyor cagırıyor gorusup işini görüp hallediyoruz geldigimde yapamadıgım yada bana gelen arkadaslar veyahut telefondan yardım isteyenlerın hangisinin işini görmedim yada yapamam dedim aksini söyleyecek varsa buyursun yazsın ben yardım sever bırıyım olabıldınce ınsanlara yardımcı olmak amacım kimseye bişeyi kötülüne yapmadık ben elimde olan malzememi bile paylaştım burdan bikaç kişiye durumu olmayan ogrencı bı arkadasımızın bisikletinin boyasını söküp zımprasını bıle yaptım kendım ugrastım bunlara ve 1 lıra ucret talep etmedım kımseden. Sprey boya bence dogru uygulanırsa cok üst düzeyde bi işlem ben öyle düşünüyorum aksini söyleyen bana anlatsın bende bırdaha spreyla boyamam yalnıs uygulandıgında genelde 1 2 sene sonra kabarıyor diye söyledim zaten. Boya tabancam ve kompresorumde var tabanca kullanmasınıda anlatabılırım hatta bısıklet ıcın boya tabancası tasarımım bıle vardı tabı artık nefret ettıgım ıcın hıcbırsey paylasmamakda kararkıldım suan.
Karbon konusunda hıc bılgım olmadıgı ıcın tum mesajlarıma bak ıstersen @Murat Cömez bılmedıgım malzeme anlamadıgım sey konusunda yorumda bulunmam hıc karbona yorum yapmadım farkındaysan ne içerikli malzeme bilmiyorum bile.

@Murat Cömez
Karbon kadrolara gunes kremi sürüyolar muratcim profesyonel bi sekilde hemde ondan bisey olmuyo onlara eheheheh tamam simdi dayağı yemeden kaçıyom ben :D

@Alizee
Farkindaysaniz ben yasina yada yeni üye olduguna bir sey demedim, sadece uzun zamandir ilgilenemedim forumla diyince bende daha 1 ay olmus üye olali dedim.
Sonra o Yasli dedigin abililerin sizin gibi CÖMEZlere (Bu cömez kelimesi neden kullanildigini da cok iyi biliyorum) yardimci olabilmek icin yanlislardan kacinin ve dogru islemleri yapin diye böyle konulara yaziyoruz.;)

Gerilmeyin hemen ya arkadaslar uzuluyom boyle olunca ama

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve pilot
@mariokaldato
valla bende üzülüyorum geliyor biri laf atıyor sonra ortalık birbirine giriyor.. Diyecek bişey yok gülüyorm zaten :)

@c33nk
Murat comez bu forumdaki en baba adamlardandir (biri degildir abicim. ) O o iyi niyetle sana dogru bildigini aktarir o kadar . usta cirak iliskisinde ustalar ciraklara sert cikabilir. Senin yapman gereken onun ne demek istedigini anlamaya calismak ve buyugun oldugu icin daha ilimli olmak.

@c33nk
Gülmeme gerek yok, sen önce verdigin sözleri tutmaya bak ve ondan sonra gül. Ayrica benim türkiyeye nezam gelecegimi sen lutfen baska konularda aciklama ve ben sana sözvermedigim seyleri murat abi türkiyeye gelince ona yaptiririz deme.

Baska da yazmam bukadar. Sadce dediklerimi hatirlamiyorsan iyi düsün.

@mariokaldato
Ben anladım zatende tepkılere guluyorum ben murat abıyı terslemedım farkındaysanız sadece bazen ustalarda yalnış bilebiliyor yoksa ben cokdan verır boyatırdım kendi kadromu ama dedimki enazından hem ınsanlar böylece ogrenmıs olacak dedım hemde kendı kadromu boyamıs olacagım diye giriştim ve sprey boya diyerlerinden daha kaliteli oldugu ıcın tercih ettim kim ne derse desin kullananlar bılır kaliteli sprey boyaları uygulanması gerektı gibi uygulayınca ne denli kaliteli işlem oldugunu.

@mariokaldato
Bosver cumhur gerek yok, ben isine geldigi yererde murat abisi oluyorum isine gelmedigi yerlerde O oluyorum. Bu dünya böyle iste millet cikari icin yapmayacagi yok.

Arkadasin profesiyonel yaptigi ve yaptirdigi islemlerini gördük, fazla söze gerek yok. Sadece yaptirdigi Kromaja bakip incelemek yeterli.:koptum: Yazmayacaktim ama yine dayanamadim iste.

@Murat Cömez ben sana ne zaman o dedim ? Neyse bundan sonra o bu şu olarak konuşuruz ben sana şu dakkaya kadar saygısızlık etmedim murat bey abi olarak gördum. Hatta gelecegın tarıhde görüşecektimde. Kromajı fason olarak yaptırdım ve sert kaplama degıl sende bılıyorsun bunu zaten konudada yazmıştım ufak bı atölyede yapıldı dıye belirttim hatta tarif bile ettim birkaç kişiye. Herneyse diyorum bundan sonra benım konularıma ugramazsın olur biter ne ben sana yardım ederım nede sen bana yardım edersın ok ;) konudan dışarı alabılırsek sevınırım hayırlı aksamlar diliyorum öğrenecek arkadaslarında öğrenme yetenegini köreltmiyelim senin kendi elinle yaptıgın bir iş göremedik daha ben hemen hemen her işimi kendi ellerimle yapıyorum. Birilerine yaptırmıyorum.

@c33nk

Inan su cümlene cok güldüm ya. Artik ne diyecegimi bilemiyorum.:koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat Cömez
Ben boyayı kendım yapıyorum örnek vermek gerekırse ya sen hangı kadronu kendın boyadın murat bey ? Konuya yararlı bılgı vereceksenız verın vermıyeceksemız kendın yap bölümünde 150 tane konu var hepsıne parmak atabılırsınız.

@c33nk onceliklik bi insani tanimadan boyle yorum yapmamak gerek:)emin olun sizinde elinizde imkaniniz olsa elbette sizde gidiceksiniz firinda boya yapacaksiniz sprey boya yapmicaksiniz ve firinda boyanin yaninda olacaksiniz..tanidiklarin olmasi restorenin kendisinin yapmadigi manasina gelmez..imkan var ve en guzeline ulasmak icin en guzel yerde boyatmak bence daha mantikli.cunkingoruntu olarak cok daha guzel duruyo vede murat abiminde dedigi gibi firinda boya zararli olsaydi eger o kadar bilinen markalar firinda boya yapmazdi:)tavsiyem murat abiyi gormeden tanimadan onyargili davranmayin konusmayin.:)yani bence en azindan yasa saygi duyun ve ona gore uslubunuzu takinin:)bir kardes yada abi tavsiyesi yasinizi gormedim bilmiyorum.:)bu nacizane bi tabsiyedir.ekleyecek olursam @Murat Cömez benim gordugum ve bildigim bisikletten restoreden gayet iyi anlayan el becerisi iyi olan guzel bi abimdir.saygilar..

@c33nk

Öncelikle herkese merhaba : Ne sizi kötülüyorum ne de Murat abiyi savunuyorum bu yazdığım ama :D @Murat Cömez 'in yaptığı restorasyonlar, modifikasyonlar bu forumda herkes tarafından bilinir saygıyla hayranlıkla okunur, takip edilir. Siz de bi ara bakın derim :)

Bir de "Uzunca bir süre ilgilenemedim forumla" yazmışsınız da üyelik tarihiniz "17 mart 2016" 1 ay olmuş zaten üye olalı :)

10 liraya gri sprey astar alıp, kat kat vurmak profesyonellik değildir.

Astar havalı tabancayla atılır. zımpara atınca bozulan yerlere dolgu macunu / çelik macunu çekilir, suyla zımparalanır.

Tozsuz partikülsüz özel boyama alanları kullanılır.

Bu yaptığınız işlemi yakın tarihte trail bisikletimin arka üçgeninin rengi tutmadığı için beyaza boyayarak yaptım ve alttaki linkten bakın benim boyadığımı anlayamazsınız muhtemelen ama ben konu açıp "profesyonel sekilde kendim bisikletimi boyadim" demedim gerek de duymadım. Zira profesyonel'in anlamı : Bir işi kazanç sağlamak amacıyla yapan (kimse), amatör karşıtı demektir.

Yeni Makinem 2010 Mondraker Factor 2.4.7 LSR

Ayrıca alttaki konuyu da takip ederseniz oto servisinde fırında boyanmış diğer bir bisikletimi de görebilirsiniz. Arazide / göl turlarında eşim de ben de kullanıyoruz. Pipirikli bir adam olduğumdan sürekli sağını solunu kontrol ediyorum bir sıkıntı yok :)

GT LTS3000DS Kadro

Yani yok statik boya şöyle, toz boya böyle, fırın da şu şekilde diye burada insanlara "kendinizce" tavsiyede bulunuyorsanız bu işin profesyoneli olmalısınız.
Profesyonel insan da 10 liralık sprey astarla bu işi yapmaz benden size söylemesi :)

@muhiddin koçaşoğlu
Ben murat abıye cok saygı duydum ama ben grafiticiyim forumda yok heralde olsa bana sahıp cıkarlardı daha usta grafiti calısması yapan arkadasların 20 yıllık calısmaları bıle ıstanbul sokaklarında mevcut hemde metal yuzeylerde benımde kendı amatörce yapmıs oldugum tren garında var 6 7 yıllıkdır heralde paslı yuzeye yapılan işlem birde.. Herneyse fırın boya yapacak olsam yapardım evımde kompresorum ve boya tabancam var ki istesem babam sanayide dukkanı olan senelerını arabalara adamış biriydi artık calısmıyor herangi bi eskı ahpabına gidip yaptırabılırdım fırın boyayı yada elektrostatık toz boyayı nedense ustalarında demesıne kendıde görüşüme kafama yatmadıgı ve bisiklet firmalarının bunlar dunya devı olmus artık reklam yapmıcam onlar bile 2. Bir boyamaya kesinlikle hayır dıyorsa vardır bir hikmet dedim ki kendi el becerim oldukca iyidir kendim yapıyorum ha söyle bısey var boya takıntısı olan bırı degılım benım bısıkletım kullandıklarım alındıgından berı yıkanmamıs sılınmemıstır öle cam gıbı bısıklete bınme meraklısı degılım ben fırın boyayıda elektrostatıgıde kötulemedım boyattıgım parcalar var ama bısıkletımı kesınlıkle o tarz rısklı ıslere sokmam.

Geri