@punisher89
Okudugum cevaplara gore, profesyonel = para/gelir
Peki bu spordan para kazanmiyan, ama profesyonel yarislara katilan sporcular ne oluyor? "un-profesyonel" mi? Hayir bu bir haksizlik.
Amerikada 5 derece bisiklet sporcu lisans var: 5-4-3-2-1.
5 en tecrubesiz ve ilk kez yarismaya basliyan.
1 en tecrubeli ve en basarili amatorlerdir.
Genelde, kategori 1 lisanslilarin buyuk sekilde profesyonel olmaya ihtimali var.
Isin tuhafi, nerdeyse tum burdaki yarislarda Profesyonel, kat. 1 ve kat. 2 sporcular bir arada yarisiyor.. ("Pro-1-2" yaris olarak geciyor) Benim gibi kat. 2 ler icin bu da buyuk bir haksizlik, cunku benim kat 1 olmam icin, Pro ve kat 1 sporcular arasindan top 6 derece almam gerekiyor, en az alti kere.. Cok zor. Ozellikle benim yasimdaki master sporcular icin..
Peki, ben kat 2 master olarak, kendimden 10-15 yas kucuk Pro yada kat.1 sporculari gectigimde, benim "profesyonelligim" tartisilirmi?
Tamam belki yilda 30-40,000 km pedal cevirmiyoruz, ama en azinda 12-15,000 ceviriyoruz, tum diger elite ve master sporcular gibi. Bu az miktar antrenman ile Pro sporcularla yarisip 1. almamak'ta utanc verici bir sey yok. O zaman Pro-1-2 yarislardaki Pro sporcularin 1. yada 10. yada 25. olamayinca, onlarin "profesyonelligine" kir surdurulmuyor herhalde.
Ben haftada 50 saat calisiyorum, evim, arabalarim, esim, oglum var.. Hepsi benden ilgi bekliyor, hepsi beni yoruyor... Yinede, Agustos sonuna kadar 10,000 km pedal cevirmisim bu yil, ve daha dort ay daha var yil basina kadar. En az 25 Federasyon yarisa katildim (6 tanesi Pro yaristi), en az 20 tane antrenman yarisa katildim.. Mart'dan beri her gun bisikletle ise gidip geldim. Altimda 7000$ lik bisiklet var, garaj'da bir pist bisiklet, 'cross bisiklet, ve bir yedek yol bisiklet ve yedek kadro ve 4 cift jant var.. 20 yil tecrube var, yilda 3-5 kurus destek veren sponsorlarim var.. Bu kadar fanatiklige "profesyonel" denmezmi? Buranin bazi Pro kriteryumlara katilip 1. olup 5000-10000$ kazanma firsatlarim oluyor. Boyle bir 100+ kisilik yarista 15. yada 20. almak benim profesyonelligimi kanitlamiyormu? Bu yuzden, bence "profesyonel" kelimenin herkez icin farkli anlami vardir. Her sey gelir var/yok konusuyla olup bitmiyor...