Scudo Sports

Poponuz ağrıyor mu?

Bende şunu sorayım hazır konu popodan açılmışken :D

Rahatsız seleler hemoroid'e sebep olurmu?

Scudo
sen tekrar popodan konu açınca benim konu önceki sayfada sonda kaldı bidaha yazıyım görülsün :D

"madem popoyla ilgili bi konu açılmış buraya sorayım :D
biraz sürdükten sonra direkt caprinin üstünde terleme sonucu selenin izi çıkıyor :D
2 km öteden belli oluyo ilerde poposu terlemiş biri var diye :D
bunun için içe veya dışa ne giyilebilir ?
tayt ve ped hariç öneri var mı :D"

500 liralık bisikletim var slesi çok rahat:D sele yüzünden uzun yolda arkadşlar 1.500 lük bisikletlerini benimkiyle değiştiriyor:D

madem konu güncellenmiş kendi soruma çözüm buldum
basket formasının altı bu iş için ideal, hem bol ve rahat , hem de ter belli etmiyor
adidas air cool kullanıyorum, maltepe sahildeki sportive'den 56 ytl'ye aldım tavsiye ederim

zamanla o seleye alışırsın.. bndede olmustu ayrık ayrık yürüdüm zuahzuhaz :D

size şeyi sorucam bugün sahilde bi adam sedona borlasına neredeyse kafasından daha büyük bi sele almış, ama inanılmaz geniş, neredeyse gidon kadar kalın diycem ama abartılı olur da, acayip büyüktü, gene bildiğimiz seleydi yani adam da öyle kilolu biri de değildi. sanırım en ideali o olur. Katılardaki basınç kanununda olduğu gibi ne kadar geniş yüzey o kadar az basınç demektir, ve basıncın uygulandığı bölgede de o kadar az ağrı demektir..

eminim çok pahalı bişeydir neredeyse bisiklet fiyatıdır da öneririm açıkçası..

fikri olan? ya da tecrübe sahibi olup da önermeyen var mı? yanılabilirim de..

• Beğen
Tepkiler: sevda
@celil.mayaoglu

Hayır. Tam anlamıyla sorunun sebebini çözdüm. Evet. Durmadan pedal çevirerek yol aldıgınızda ağrı yerine pişikler oluşuyor. Tecrübe ile sabittir.

Çalışan vücut ağrı yapmıyor. Bilhassa bisiklette belli bir hızda gidip pedal çevirmeden beklemek ağrıyı hissetmeye sebebiyet veriyor. Cunku bu durumda butun ağarlık bel bölgenize biniyor. Uzun pedal basma aralıklarında kıç yerine bel bölgeniz ağarıyor( sabit durmakyuzunden)

O yuzden yüksek kadans tekniği ile yol almaya devam.Ağar pedallama yerine bir an önce seri pedallamaya başlamanızı tavsiye ederim bende. Ne kadar pedal çevirme o kadar az sorun :)

Bu arada büyük seleler yerine ince selelere ihtiyacımız var. İnce seleler daha rahat pedal çevirme imkanı sunar.

saygılar.

@muratk

Hayır.Hemoroide sebep olmaz.Basurun oluşması başka sebeplere dayanır.Hemoroid olmasının en büyük nedeni beslenme alışkanlıklarımızdır.

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
@Murat Çiftci

bisiklet selesinde oturmak bilgisayar karşısında ve büroda oturmaktan en az 20-30 kat daha güvenlidir.

Bacak kaslarınız vücudunuzun en büyük kas grubu oldugunu en çok enerji harcayan bölge olduğunu ve bisiklet selesinde oturduğunuz halde bütün bacak kas grubunun çalıştığını unutmayalım ve omuriliğe faydası olduğuda ispatlanmıştır.

İyi bir bisiklet sürücüsü bir koşucu kadar enerji harcar.(devamlı pedal çevirme eylemi)koşucudan tek eksiği biraz daha vücudun üst bölgeleri çalışır koşuda. bisiklette ise üst bölgeler fazla çalışmaz en fazla sağa sola sallanırsınız :)

Kesinlikle sele ile aklınızdan her turlu sorunu cıkarın.

Vücudun kaslarının çalışmadığı tarz bir yaşam ( kısaca modern yaşam ) insan sağlığına sele ve bisikletin verdiği faydanın hiç birisini veremezken çok büyük zararlara sebeb olur.

Selelerimizi sevelim bisikletimizi sevelim modern yaşamın getirdiği problemleri aşmamızı sağlayan mükemmel dosttur bizim için.

saygılar.

@deli kadir

Ya normal dostum. Bende sorunlar yaşadım. Ondan sora anladım olayı.

Sorunları yaşicakki dostlarımız sonra çözüme ulaşıcaklar.

@.::ELEKTRİK::.

ne pantalonu kardeşim :)

Bisikleti kısa bir şort yada taytla kullanman lazım. Bedeni saracak tarz olması lazım.

Mazallah pantolonla bisiklet kullanılırmı ya :)) paçaları yağ olur zaten.

yağlanmasa bile dişlinin arasına takıldıgını düşün güm yere yapışırsın dostum.

Kesinlikle en uygunu uzun kısa tayt(mevsime göre) kısa şort olması lazım.

Uzerindede teri emmicek tarz kumaş giysi olucak ve bedenine yapışacak.

Hava dolmasın içi rahat rahat yol al diye :))

@gokhancan

onu öylesine yazdım hem saat 00:bilmem kaç klavyeyi zor görüyorum:D normalde dizimin altına gelen şortla binerim

Abi yanlış anlama sakın. Biz bu ülkede taytlı kürekçilerin sapanca gencleri tarafından dövülmesine ve saldırılarına şahit olduk. Üstelik herifler olay mahalinden elini kolunu sallaya sallaya gitti kaçmadı yani. Bu arada sapancada taytla gezmem abi ülkenin hiç bi yerinde tek basıma taytla gezmem( espri tabi)

Sonra belediye baskanı cıktı tutarsız ca acıklamalar yaptı. her neyse olayın özüne dönersek erkeklerde taytı pek kaldıramıo bizim işbilir halkımız :)

Üstelik bu TAYTZEDE ( baska bir ülede görseler millet kıcıyla güler)arkadaşlarımız milli sporculardır.Bu sporcular daha sonra yarıştan çekildiler zaten. Cunku yarışmacılar yaralandı. Yani ülkemizde bazı tabular var ve biz o tabuları yıkmanın peşindeyiz zaten.

Forumdada bu konu oldukça konuşulmuştu.

Pantalon ibaresini görünce dedim ne oluyo :))

Şort altına taytta gayet işe yarar bir seçim bu arada :))

@gokhancan

ya tayt alıyım diye düşündüm ama ne biliyim bi acayip:D hele bizim mahallde bi çocuk var allaaaah görürse yaandım durar durar güler:D tayt giymemde şort giyerim bide bacak biraz kıllı:D :D :D tayta iyi gitmez gay gibi:D:D:D

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu

Bu nasıl bir düşünce tarzı. Bak sende farkında olmadan başkalarının düşüncesine göre yaşamaya alışmışsın.

Tayt neden gay gibi yapsın adamı. Artı elbiseler sadece bizi soguktan, sicaktan korur, spora uygundur vs .

ilk insanlar öyle sanıldığı gibi uzuvlarını örtmek icin deil haşerat bit ve pireden korunmak için ceylan derisinden giysi yapmışlar. Elbiseye öyle özel anlam yüklenmez.

Elbise seçimi kişiye özeldir ve her ortama göre uygun elbise seçilir.Bu arada. elinde tesbihi ile gayda olan insanlar var yani merak etme :))

Elbiseleri karizmatik olduğu ve tarzınızı yansıttığı için değilde rahatlık için kullanmanız daha uygun olur.

İlk kez gay gibi bir tabiri buraada duydum. Yanlış anlama ama tayt uzerindeki body si ile guneş gözlükleri ile kaskı ile tam donanımlı bir bisikletçiyi dusun

birde sokak köşelerin de içki içen, sigara içen hayatın çözümünü bunlarda arayan hastalıklı dusunce yapısına sahip insanların böyle hastalıklı dusunce yapılarınıda düşün.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve archy
bisiklet forumunda bisiklet taytına gay işi demek garip biraz :D
ben de taytı hiç sevmiyorum ne var ne yok belli ediyo, sevmediğimden de giymiyorum ama giyen insanlara da gay demem yani :D

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
@ManitoN

Sevmemek ayrı. tayt a gay işi demek ayrı. özellikle kürekçi arkadaşlarımız mecbur tayt kullanmak zorundaydılar. tek yanlışları modern bir ortamda yaşadıklarını zannetmeleri olmuştur.

Malesef sapanca-izmit bu konuda sınıfta kaldı. Artık bu şehirlerde bisikletçi turistlerin düşebileceği durumları dusundukçe üzülüyorum.

Belediye baskanı cıkıp sapanca turistik bir yerdir demedimi ağlayasım geldi ::) Hem sen milli sporcuları dövenlere hiç bir mudahelede bulunma hemde çıkıp saçma sapan propaganda yap oldumu şimdi?

Geri