Scudo Sports

Poponuz ağrıyor mu?

Merhaba,

Bahsettiğiniz ağrı bisiklete ilk kez binenlerin veya uzun bir süre ara verip tekrar binenlerde görülen tipik bir ağrıdır. Tek ilacı nedir biliyor musunuz?

"Ağrıya ağrıya 1 hafta kadar daha her gün en az yarım saat binmeye devam etmek".

Sonra dünyanın en rahat koltuğundan daha rahat gelecektir o sele :)
Pedli tayt ve iyi bir sele ile de uzun süreli binişlerde rahat edersiniz.

Scudo
dolgu malzemesi iyi olan, süspansiyonlu ve ortopedik selelerden alın arkadaşlar, acayip rahat ediyor insan... valla fısır fısır, yaylana yaylana gidiyorum, saatlerce yol gidiyorum en ufak bir ağrı, rahatsızlık, uyuşma... hiçbir şey olmuyor... bence bisikletin en önemli parçalarından birisi, çünkü sele sürücü konforunu direkt olarak etkileyen bir parça... sele rahatsız olduğu zaman altınızda bisikletin kralı olsa yine süremezsiniz... Ben delta'dan velo marka geniş sele modelinden almıştım, tavsiye ederim, biraz kaba duruyor ama konforunu düşünürseniz ne önemi var!

Ayrıcaa dün selenin açısını bazen kayıyor diye hafif yukarıya kaldırayım dedim.
Kaldırmaz olaydım 2 dakika içinde ağrıdı makat. :D
Fazla ekipman bilgisine sahip değilim ama selenizde açı ayarı varsa paralel olmasın.
Ne kadar açısı aşağı doğru olursa o kadar iyi.

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
benim agrim bitti !
Saolsun Mercedes SELE (Sportourer ZETA Comfort Gel Flow) :

http://i45.servimg.com/u/f45/11/75/87/30/sele10.jpg

• Beğen
Tepkiler: Rehavet
Bu kadar geniş seleler bacağın üst arka kısmında ağrı yapmıyo mu???
Şehiriçi için uygun ama uzun sürüşlerde rahatlık arayanlar için pek tavsiye etmem,
gangren olursunuz :D

Zevk meselesi olduğunu düşünüyorum ama kangren tehlikesi var mı bilmiyorum ama mantıksız da değil hani.
Benim makat geniş selede daha çok ağrıyor.

bisiklet sürmeyi sevmezsen bisiklette seni sevmez :D:D:D eee ne ekersen onu bicersin herhalde bisiklette seni sevmiyo sana gıcıklığı var ne kadar sele takarsan tak yine o sana aynı sorunu yaşatır:D:D:D

Bi ara arkadaşlarla binmiştik bi yerden bisiklet kiraladım. Müthiş ağrıdı dönüşte ayakta sürdüm biraz :) Bir iki gün rahat oturamadım.

gide gele alışır zannımca o :) ilk bindiğim gün takriben 4 gün önce ağrımıştı fakat her geçen gün azalmakta ağrı ve verdiği rahatsızlık. tamamen lalışma yani bu durumda.

@metan

Bende aynı sorundan muzdaribim. inanın beş saat aralıksız pedalladıktan sonra, zerre kadar yorulmuyorum ama bu sele bana çok acı veriyor.

buna bir çare bulmak istiyorum cunku gunluk 10-12 saat pedal çevirme surelerine cıkıcam.Ama hakatten sele can yakıo.

Çözüm nedir?

arkadaşlar poponuz ağrıdığı için daha az bisiklete binerseniz ya da ara verirseniz poponuz hep ağrıyacaktır.
Tek çaresi poponuz acısada binme sürenizi uzun tutmak arada sırada ayağa kalkıp kandolaşımı ve havalandırmayı sağlayıp oturmak ( ba arada içinizden acı yok acı yok acı yok diye tekrarlamak)ve mutlaka ama mutlaka pedli bir tayt kullanmak, pedli tayt kullandığınız taktirde saatlerce sele üzerinde konforlu bir şekilde pedal basabileceksiniz .
unutmayalım ki güvenli bir sürüş için kask, eldiven ve gözlük ne kadar önemliyse, sağlıklı ve konforlu bir sürüş içinde pedli tayt da o kadar önemlidir, eğer ben tayt giyemem diyorsanız şortunuzun içine giyin ama mutlaka giyin.

Arkadaşlar benim 135 kilo olmak gibi bir derdim var. Sele çok önemli bu yuzden benim icin. Uzuuuun uzun araştırdım, denedim... Sonunda paraya kıydım bir Brooks ısmarladım intirnetten. (Ben geniş bir model aldım) 1 ayda popomun şeklini aldı. Emin olun, ağrı, acı, sızı kalmadı...

• Beğen
Tepkiler: tayfur
Evet tayt çok önemli.Kaliteli,güzel bir pedi olan tayt seçin.Biniş süresini artırınca pek sorun kalmıyor.Bağışıklık kazanıyorsunuz :)

taytla beraber koltuğa geçirilebilen kılıf gibi pedler var aynı taytın içindeki malzemeden var içinde tayt giymek istemeyenlere iyi geliyor.hatta hem tayt giyip hem onu takınca puf yastık gibi oluyor.:)

madem popoyla ilgili bi konu açılmış buraya sorayım :D
biraz sürdükten sonra direkt caprinin üstünde terleme sonucu selenin izi çıkıyor :D
2 km öteden belli oluyo ilerde poposu terlemiş biri var diye :D
bunun için içe veya dışa ne giyilebilir ?
tayt ve ped hariç öneri var mı :D

Geri