Beyler değişik yorumlar görüyorum, arkanızdan kovalayan mı var ? Bunu normal araçlar da çok yapıyor, adam/kadın yaya geçidine inmiş karşıya geçmek istiyor sürücüler de ona yol vermemek için hız kesmiyor(hani bak yola inme duramam zaten bu hızda der gibi), bir kere kuralı muralı bi kenara koyun eğer bir insan yolun kenarındaysa onun yola çıkma gibi bir ihtimali vardır o yüzden yavaşlıyıcaksın ve kontrollü geçiceksin burdaki kontrollü geçişten kasıt eğer ki yola atlarsa durabilicek hızda ilerliyceksin.
Bi de sanki başıma hız kesmeyip de bir yere gidiyor millet. Gidiceğin maksimum iş, ev, okul vb vb. insan hayatından elzem değil. Bu batıdaki ülkelerde yola inince yavaşlıyorlar, duruyorlar mevzusu şehir efsanesi değil, adamlar da boşuna yapmıyor bunu.
Bunları bi kenara bırakıp sürücünün %100 haklı olduğu bi kaza düşünelim, çarptığın kişi öldükten/sakatlandıktan sonra ne fark eder ki kimin haklı olduğu ? Ayrıca yasa üzerinden olay tartışılmamalı kazadaki şahıs müvekkiliniz değil, yasanın doğruluğunu belirleyen kim, yasa ne kadar doğrudur diye düşünülmesi gerekir.
Önyargısız ve yaşadıklarımdan yola çıkarak şunu söylerim söz konusu polisse benden 5 adım ötede dursun. Yapacağı yardım da, koruma da kendilerine kalsın.