Scudo Sports

Polis görürseniz mutlaka durun ve uzaklaşmasını bekleyin

Scudo
44 yaşındayım. Aranıza yaklaşık 3 ay önce katıldım. Foruma üye olmam yeni gerçi. Bisiklet kullanma konusunda çoğunuzdan amatörümdür. Bisiklet yolu olmayan yerlerde tali yoldan anayola çıkarken hele hele karşıdan karşıya geçerken bisikletimden inip trafiğin boşalmasını bekleyip yürüyerek geçiyorum. Sonra bisikletime binip yoluma devam ediyorum. Ben bu yaşta refleksime güvenemeyip bisikletimden inip karşıya geçiyorsam dedenin de o şekilde hareket etmesi menfaatine olurdu. ALLAH muhafaza polis motosikleti çarpmış olsaydı zincirleme kaza olurdu. Ayrıca burada amaç sen haklısın ben haklıyım olayı değil. KİMSENİN BURNUNUN KANAMAMASI !

@metalikfb hocam iyi demişsiniz de insanların artık polise karşı ön yargılı olmalarının bir çok sebebi var.hiç de görev icabı değilken her zaman aceleleri varmış gibi gezen bir çok polis, olay olduğunda hiç karışmıyim herşey bitsin diyen bir çok polis bu ön yargıyı oluşturdu.ben akşama kadar polis arkadaşlarımla çalışıyorum görevim icabı.arkadaşını evine bırakmaya giden bile ralli yapar gibi gidiyo.buyrun burdan yakın..

@metalikfb Senin kafan baya karismis. Bir polisin acelesi var diye diger vatandaslarin hayatini tehlikeye atmaya hakki yok. Kaldi ki sirenleri de acik degil. Acik olsa bile yaya gecidine yaklasinca yavaslamasi lazim. Ordan insan geciyor! Polis olmak bir kisiyi otomatikman trafik kurallarindan azat etmez. Hatta medeni ulkelerde polis ornek teskil eder. Ancak ve ancak cok acil bir durumda, sirenleri acikken, o da oldukca profesyonel bir sekilde diger insanlarin hayatini tehlikeye atmadan sinirlarin disina cikarlar. Ama burasi ucuncu dunya ortadogu ulkesi Turkiye'dir. Polisi asar da keser de, trafikte senin pekmezini de cikarir ama hatali asla o degildir. Hatta kimi vatandaslar "ama gec kalinca kiziyorsunuz" diye cahilce savunurlar bunlari. Bir gun ustunden ekip arabasi gecince gorurum seni.

Akil fikir diliyorum acilen.

Polis polisliğini bilse kimse böyle bakmaz onlara. Akşamları eve dönerken emniyet şeridi ful çakarları yakmış polis dolu mesela en hafifinden örnek vermek gerekirse. Biz de mal gibi bekliyoruz trafikte. Trafik polisi de var ama bakmakla yetiniyor. Hatta emniyet şeridinden gazlamış giden normal araçlara bile müdahale etmiyor, her akşam sinirden çatlayacak hale geliyorum. Bu çok basit bir örnek, ilk aklıma gelen ve neredeyse her gün yaşadığım.

Şu "Başınız sıkıştığından polis çağıracaksınız ama" mantığını da hiç bir zaman anlayamıyorum. Çağıracağız tabi ne yapacağız? Hayvan gibi vergi ödüyoruz devlete. Kazancımızın yarısından fazlasını alıyorlar. Bu, polisin keyfine göre davranması için bir mazeret değil. Hasta olunca doktora gidiyoruz, su patlayınca tesisatçı çağırıyoruz, araba bozulunca tamirciye götürüyoruz. Onlar da aynı kafayla "e su patlayınca tesisatçı çağırıyorsun ama" deyip kafalarına göre at mı koştursun?

Kurallar, kanunlar, hukuk herkes için geçerlidir, amelesinden cumhurbaşkanına kadar.

Saygı da her şeyden önce kazanılan bir şeydir, polis teşkilatının da şapkalarını önüne koyup bir düşünmesi gerek, "biz bu kadar negatif görüşü hakkedecek ne yaptık acaba" diye.

Sen iki slogan atan öğrenciyi hemen orada dövüp ağzını burnunu dağıtırken, eli silahlı, az önce bir kişiyi öldürmüş Melih Gökçek mafyasını "abi dur yapma, etme gözünü seveyim" şeklinde sakinleştirmeye çalışırsan o saygıyı biraz zor kazanırsın.

polis.jpg

Sapla samanı ayırıp sadede gelirsek bence yukarıdaki videoda polisler bu kadar lafı hakkedecek kadar suçlu değil, en azından kötü niyet var gibi durmuyor. Ama işte ektiklerini biçiyorlar durumu var biraz da. Gerçi biçiyorlar da ne oluyor, 8'de 8 kusurlu bile olsalar zaten ciddi bir ceza almayacaklarını herkes biliyor.

aynı durum enişteminde başına gelmişti eniştem yolda arabayla giderken polis amiri enişteme çarpıyor ve eniştemde emniyet kemeri falan her şey tamam polisde emniyet kemeri yok 1 gidiş 1geliş yolda 130 gidiyor şahitlerde var fakat amiri halen haklı çıkarmaya başlıyorlar sigortadan 243milyar aldı polisin eşi daha bide tazminat davası açtılar ordanda bi 90 milyar alcaklar ve eniştemin hapise girme olasılığıda var işte türkiyede adelet buna deniliyor !

Oraya yaya geçidi demeye bin şahit ister hem tabela da olduğunu zannetmiyorum. ve merak ediyorum bu kadar hıza bu kadar tepki gösterenler hayatlarında şehir içinde hiç mi 50 yi geçmemişler.ben bisikletle geçiyorum 50 km/h yi ee o zaman hep hızı yapan suçlu olsun. Ben buradaki motosikletliler polis olmasaydı da aynı şeyi söylerdim hiç şüpheniz olmasın.dışarıdan bakan biride Texas ta yaşıyoruz zanneder.amerikada polisin hiçbir sebep olmadan vurduğu insanları düşünün italyada eylemlere müdahale şeklini düşünün. Gelişmişlik diyorsunuz alın size gelişmişlik. Türkiye de medya asla iyi polisi göstermez bunu da hesaba katın

2003'de odtu'ye arkadaş ziyaretine gitmiştim. odtu'de yaya önceliğini işaret eden levhalar vardır, otobüs eziyordu beni neredeyse. anladım ki hak hukuk kaportası olanlar için geçerli, kaza olur sonrasında hak hukuk tartışılır. ne yazık ki, bisikletli herşeyden önce kendi hayatını düşünmeden hak-hukuk olayını düşünüyor, araçlarla sidik yarışına giriyor. bahsi geçen video'da amcam, çok geç hamle yapıyor üzerine bodoslama önüne bakarak çarpraz devam ediyor. trafik, arkasında kalıyor yol kontrolü "sıfır". biraz daha dikkat, kendi kendimize yapıyoruz bi çok kazayı.
geçenlerde paylaşılan bi video'da bisikletli genç açılan araç kapısına çarpıyordu. aracı haksız görenler olmuş, bence bisikletliler için de ehliyet şart

• Beğen
Tepkiler: Evliya
Polis 90km hızla gidince suçlu,Polis olay yerine geç gittiğinde suçlu.Polis ya zaten illaki suçlu olacak.Şimdi gelelim trafiğe ve bu olayı vidioyu 5.'ci saniyeden 6.'cı saniyeye geçerken durdurun ve yaşlı amcayla,polis arasındaki mesafeye bakın.Ondan sonra kendinizi bisikletilinin yerine koyup acaba geçebilirmiyim deyin.O amca, o yoldan o sürede geçemez.Tamam yaya yolu olabilr,ama bu yayanın direk geçme hakkına sahip olduğunu göstermez.

@taner07

Şimdi burda konuyu siyasete çekmeye çalışanlar onlarmı yoksa sizmi siz karar verin?

@sallehpaul

Sizde o dediğiniz adamları Yozgat,Adana,Sivas,Toroslar'da görün bakalım.Hani o adamları takdir ediyorsun(uz) ya o adamlar gün olur mahalleninizi,aracınızı,iş yerinizi yakar,yıkar ise o zaman sizi ordan kurtaracak kişi polis,asker olur o adamlar olmaz.

@Evliya

Yayaların yaya geçidinde direkt geçme hakkı vardır. Taşıtlar durmak ve yayanın geçmesini beklemek zorundadır, yaya isterse emekleyerek bile geçer. Lütfen önce trafik kanunlarını öğrenip ondan sonra fikir yürütün.
Burada belki tek tartışılabiliecek nokta , oranın yaya geçidi olduğu belli olmuyor, silinmiş argümanıdır. Ama yayanın geçme hakkı yok demek... :(

amca yola çıktıktan sonra hiç sol tarafa bakmamış bu çok net belli oluyor. orasıda sokak arası değil çok işlek bir yola benziyor. eğer soluna baksaydı o motorun hızlı geldiğini görür ve kendini korurdu. bu yanlış her zmn kollayacaksın solunu. yaya olsan bile. ve diğer tarafa geçmek işin kafalama girdi ara refüje. öyle girilmez. vapur yanaşır gibi yandan girip beklemesi lazım. ben öyle yapıyorum. ve diğer tarafı beklemek için durduğunda bisikletin arkası yolda kaldı. yolda kalmaması için kaldırıma paralel yanaşmak lazım. motorda karşıya gideğini düşündü durmadan şerit değiştirmedi. yoksa yan tarafı müsit çok rahat motor sağa kayardı. amca birden durduğu için ve bisikletin arkası dışarda kaldığı için motorda arka kısmından sürttü. orda motor değil araba da olabilirdi kamyonda. amcayı Allah korumuş. olaya polis diye değil. motor araba kamyon diye üstünde bulunduğu makine gözüyle bakın. ne alakası var motorla. tamam polise karşı içimizde bişey olabilir ama tüm araçlar o yolda öyle gider kuvvetle muhtemel. hele motorlar ivmelemesi çok yüksek olduğu için araçlardan daha seri gider. asıl suç öyle yağ gibi giden trafik olan yola yaya geçidi yapıpta yola kasis yada şu takır tukur olan yere döşenen çizgilerden vs vs vs yapmayan belediyedir. onlardan yapsa tüm taşıtlar ister istemez yavaş geçer o bölgeden.

@KaanG İşte o kadar alışmışız ki teksas'ta yaşamaya, birileri kuralları hatırlatınca insanlar şaşırıp kuralları savunanlara laf edebiliyor. İsteniyor ki herkes kuralsızlığa uyum sağlasın.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
@KaanG

YAYA GEÇİTLERİ YALNIZCA HERKES KURALLARA UYDUĞUNDA GÜVENLİDİR:

Hiçbir zaman yaya geçidinde tam anlamıyla yolun size ait olduğunu varsaymayın.

SÜRÜCÜ SİZİ GÖRMEMİŞ OLABİLİR:

Hiçbir zaman sürücüler tarafından açıkça göründüğüniz varsayımıyla hareket etmeyin. Her zaman araç sürücüsü ile göz kontağı kurmaya çalışın. Araç tam olarak durmadan karşıya geçmeye çalışmayın.

ARAÇ DURMAYABİLİR:

Bir sürücü çok değişik nedenlerle, istediği halde duramayabilir. Bu yol koşullarından, aracın durumundan ve sürücünün sizin bir sonraki hareketinizi tahmin edememesinden kaynaklanabilir. Aracın yavaşlamış olması bile tam olarak duracağının bir göstergesi değildir. Aracın tam olarak durmasını mutlaka bekleyin.

kaynak:aydinsari.com

@Kerem Özbayrak Ihm galiba söylediğiniz laf bana ben ne kuralsızlığı savundum,nede kuralları söyliyenlere laflar savurdum.

@KaanG

bunu uygulayabilen hayatından geçmiş var mı?? bu kuralın sadece bu gibi konularda söylenmek için olduğu gayet iyi biliniyor.. Ben hiç yaya geçidi benm hakkım direk geçerim arkadaş diye düşünmedim. aklım var gerizekalı değilm. gözüme bez bağlayıp ölüme atmam kendimi. bence sizde bu hayali kuralın uygulanabileceğini düşünmeyin. o çok çağdaş diyip imrenilen ülkelerde de bu düşünceyle bir atlanır yola iki atlanır üçüncüde bir tanesi gelip fişi keser verir elimize. hayat tozpembe değil. dünyanın hiçbiryerinde

@KaanG

kaan bey, yaya geçidi olduğu halde 80 km hızla ilerleyen kamyonların altında kalıp hayatlarını kaybedenlere anlatırsınız haklarını

Bu yazdıklarınız kimse kurallara uymayıp sizin gibi ayrıca bir de bu orman kanunları durumunu kanıksadığı, aslında olması gereken kuralları uygulamakla yükümlü kişilerden hesap sormadığı için canımızı korumak için yapmamız gerekenler sadece.
Ben de mal gibi atmıyorum kendimi yaya geçidinde yola. O ayrı bir mesele. Trafik kuralı değil bunlar, hayatta kalma kuralı...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@KaanG

şimdi aynı şeyden bahsediyoruz, kendimden başka kimseye güvenmemeye çalışıyorum. türkiye de trafiğin durumu ortada, herkes önce araca suç buluyor. en basiti ehliyet kursunda insanın ufku genişliyor, trafiğin farkına varıyorsunuz.

"hayatımı güvene odaklı tehlikeye atmamaya çalışıyorum" öncelik bu olmalı

Evet, o konuya bir itirazım yok zaten. Ancak olması gerekenin ve haklarımızın da bilincinde olmamız gerek.
Bakın trafik kanununda ne yazıyor:
Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçlar
...
) Bu araçlar, görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahiptir.
Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, ışıklı ve sesli uyarı işaretlerini bir arada vermek şartı ile kullanılır.
...
4) Bu araçların görev hali dışında geçiş üstünlüğü işaret ve hakkını kullanmaları yasaktır.

Geri