Scudo Sports

Polis görürseniz mutlaka durun ve uzaklaşmasını bekleyin

ben bu haklarımı biliyorum, polis de haklarını biliyor, bisikletli amcam da, şimdiye kadar trafikte ölen tüm vatandaşlarımız eminim ki haklarını biliyorlar. yaya geçidinden geçerken üzerine gelen kamyona "dur" demek umuttan öteye geçmiyor. şundan bahsediyorum biz bisikletliler trafikte kime laf anlatacaz? ezilmekten nasıl kurtulacaz? kimse bizim hakkımızı hukukumuzu savunmayacaksa polis de dahil, haklarımızın savunulacağı zamanları görmek için ölmemeye çalışacaz. aynı anda 70 milyona söz geçirebiliyor musunuz?

Scudo
Hala bisikletliye suç atılmaya çalışılınıyor. Soluna bakmamış vs. Arkadaşım bir yolda hız limitlerinin olmasının sebebi ön görülemez bir durumda güvenli bir mesafede durma şansı vermesi içindir.

Orada bisikletli yerine annesinin elinden kurtulmuş beş yaşında çocuk da olabilirdi. O zaman beş yaşında çocuğa mı laf edeceksiniz? O polisler hız sınırı içinde gitselerdi çok rahat durur veya yanından geçerlerdi. Hem hızlılar, hem de uyarıcı siren ve ışıkları açık değil. Ve suçlu bisikletli öyle mi?

Biri sormuş hangimiz 50 ile gidiyormuş? İnsanlar hız limitlerine uymuyorsa bunun suçlusu polis. Tünellerde herkes paşa paşa 50 km ile gidiyor. Neden? Çünkü kontrol var. Demek ki istenirse oluyormuş. Ama senin polisin bile böyle sorumsuzca hareket ederse balık baştan kokuyor demektir.

@sahinatabey01 bu memlekette kimseyi ezmeden bir yere yetişmek mümkün değil mi? bu dediğiniz videodaki polisin yaptığını meşrulaştırmak. hayır efendim hem çabuk gelecek hem kimseyi ezmeyecek polis. işi bu, ekmeğini bundan kazanıyor. sözleşmelerinde çabuk gitmek için milleti ezin falan yazıyorsa bilemem. hoş yazabilirde şu içinde bulunduğumuz yıllarda.

pano04s.jpg 30162 dosyayı görüntüle

kazanın gerçekleştiği yer kesinlikle yaya geçidi değil, yaya geçidinde bu şekilde levhalar olur

YAYA GEÇİDİ: Taşıt yolunda, yayaların güvenli geçebilmelerini sağlamak üzere, trafik işaretleri ile belirlenmiş alandır.

(link)

@Evliya

ben diyarbakırlı olduğum için yüzde yüz haklıda olsam zaten suçluyum birader! polislerden bugüne kadar sağlam bir hareket görmedim! ve hiç bir şekilde 155i aramışlığım dahi yok! ve kimseyi takdır ettiğim falan yok şuan burda işi tamamen siyasete çekiyorsun uslubuna dikkat et! biz kürt olduğumuz için tamamen düşman gözüyle bakıyorlar sen daha bunların farkına varmadığın için böyle atıp tutuyorsun! gel bir kaç ay kürt ol bakalım yapılan muameleyi gör sonrada burda atıp tutma!

@ihsangencer 50 km hız sınırı olan yerde 90 km ile giden polisimizde suç olmuyor yani? Sirenler açık mı peki? Kaldı ki gene de olabilecekleri hesap ederek kontrollü gitmesi lazım.

Ama kime ne anlatıyorsun. Suç annede olur diyen adam trafikte araç başına kazada rekor kıran bu ülkede yaşamaya müstahak zaten.

Şu forumdan bile böyle argümanların çıkması yazık valla.

• Beğen
Tepkiler: HikmetYılmaz
Ben ümidimi kestim artık, evet dede ve anne suçlu, ölsünler...
"Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, ışıklı ve sesli uyarı işaretlerini bir arada vermek şartı ile kullanılır."

• Beğen
Tepkiler: dodobir
@dodobir

dodobir senin kendi senaryon tam bir çıkmaz, seyir halindeki kamyon saatte 50 km ile ilerliyor, paylaşılan videodaki yolda yaya geçidi yok. çocuk son anda annesinin elinden kurtuldu araç duramadan ezdi, senaryonun açık hali bu sence hala araç sürücüsü mü haksız?

@Snorlax onlar da bütün trafik kurallarına uymakla yükümlüler (hız limitlerine uymak, kırmızı ışıkta, dur işaretinde durmak gibi). sadece geçiş üstünlüğü olarak tanımlanan kurallarda öncelikleri var. örneğin, kavşağa aynı anda girdiyse ambulans geçecek gibi.
112 ler yoğun bakım olarak tasarlandılar. yani ambulans içinde yoğun bakımda olan her şey var. tabakhaneye bok yetiştirir gibi gitmek sadece şoförün hız tutkusunu tatminden öte bir şey değil.

• Beğen
Tepkiler: Snorlax
Bisikletli kişi bir hata yapmış ve kazayı kıl payı atlatmış ki bu canına da mal olabilirdi aynı şekilde polislerde öyle. Ben iki tarafın da bu hadiseden ders çıkardığına inanıyorum. Olan olmuş. Hata poliste mi? olabilir. Hatasını geri dönüp telafi etmiş (etmesi'de çok doğal o bir polis) ama o esnada yaşlı adam ile araların'da ne diyalog geçti Allah bilir...
Çok fazla kafa yormaya, kafasına vura vura ve ısrarla kural öğretmenin anlamı yok. Yorumunu yazar senin doğru bildiğin kuralı da bi kenara iliştirir geçersin, ölen eden yok çok şükür. Ve konunun başlığı da fazla itici bana göre bu günlerde sürekli şehit polis/asker haberleri alıyorken. O polisler ölebilirdi, aynı şekilde bisikletli kişide...

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
hala yayayı suçlu bulanlar var! yok niye bakmamış, yok niye hızlanmamış vs vs... adam yaşlı dedemizdende büyük olabilir ve yunuslar o hızla geldiği için onları fark etmemesi gayet nornal ve dikkat ederseniz diğer araç yavaş geliyor dede o araca göre karşıya geçiyor bir kerede ortaya çıkıp yaya ya çarpan polisler tamamen suçsuz!!!! bir olay anlatayim. universitedeyken arkadaş babasinin arabasini ilk defa alip gelmisti ve trafik polisi durdurup hız limitini aştığı için ceza kesti. sınıfa gelip ceza kağıdını gösterince şok olduk 56 km hızla gittiği için 80 tl ceza yedi. alın size hukuk!!!

@ihsangencer 50 km ile giderken frene asılırsan 90 km ile giderken asıldığından çok daha çabuk duracaksın, çocuğun maruz kaldığı kinetik güç çok daha az olacak. Çarpsan bile çocuğun kurtulma şansı çok daha fazla olacak. 50 ve 90 km arasındaki durma vs farklarını internetten araştırırsan şaşırabilirsin. Bu hız sınırlarının neredeyse her medeni ülkede kabul görüp uygulanmasının bir sebebi var. Adamlar gıcıklık olsun diye hız sınırı getirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
Burada canhıraş polisi savunmaya çalışan arkadaşlar dilerim ki bir gün polis terörüne maruz kalırlar. Bakalım o zaman da savunabilecekler mi?

Şunu da söylemek isterim buradaki polislerin hatası hergün trafikte gördüğüm polis ihlallerinin yanında gerçekten ufak kalıyor. Bu hususta biraz doluyum malesef.

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
@dodobir annesinin elinden kurtulan çocuktan bahsediyoruz son anda araç çarparacak bi şekilde, kaza örnekleri çok

@Birhan K. polisi savunmuyorum, bisikletliler olarak önümüze, arkamıza, bakalım her yönümüzü kolaçan edelim diyorum

bu mesajda bahsettim polisten

Beyler değişik yorumlar görüyorum, arkanızdan kovalayan mı var ? Bunu normal araçlar da çok yapıyor, adam/kadın yaya geçidine inmiş karşıya geçmek istiyor sürücüler de ona yol vermemek için hız kesmiyor(hani bak yola inme duramam zaten bu hızda der gibi), bir kere kuralı muralı bi kenara koyun eğer bir insan yolun kenarındaysa onun yola çıkma gibi bir ihtimali vardır o yüzden yavaşlıyıcaksın ve kontrollü geçiceksin burdaki kontrollü geçişten kasıt eğer ki yola atlarsa durabilicek hızda ilerliyceksin.

Bi de sanki başıma hız kesmeyip de bir yere gidiyor millet. Gidiceğin maksimum iş, ev, okul vb vb. insan hayatından elzem değil. Bu batıdaki ülkelerde yola inince yavaşlıyorlar, duruyorlar mevzusu şehir efsanesi değil, adamlar da boşuna yapmıyor bunu.

Bunları bi kenara bırakıp sürücünün %100 haklı olduğu bi kaza düşünelim, çarptığın kişi öldükten/sakatlandıktan sonra ne fark eder ki kimin haklı olduğu ? Ayrıca yasa üzerinden olay tartışılmamalı kazadaki şahıs müvekkiliniz değil, yasanın doğruluğunu belirleyen kim, yasa ne kadar doğrudur diye düşünülmesi gerekir.

Önyargısız ve yaşadıklarımdan yola çıkarak şunu söylerim söz konusu polisse benden 5 adım ötede dursun. Yapacağı yardım da, koruma da kendilerine kalsın.

@ihsangencer Bahsettiğin durumun benim demek istediğimle alakası yok. Adam kurallara uygun bir şekilde gidiyorsa ve buna rağmen kurtaramadıysa suçlu sürücü değil tabi ki. Fakat 50 kmlik yerde 90 km ile giderken çarparsa o çocuğa medeni bir ülkede adam öldürmekle yargılanacağına emin olabilirsin. Bizde ise daha kaldırımda uyurken bağdat caddesinde çiğnenen çiçekçiyi öldüren sürücü adalete teslim edilemedi. Suçlu çiçekçide tabi sen kalk kaldırımda uyu.

Geri