Scudo Sports

Performans sürüşlerinde alkolün yeri

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.214
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Candan Biberci

Olabildiğince samimi cevaplar vereceğim. saat 11:50 itibarıyla
1-Kapalı bir oda ortamındayım.
2-Şuan çay içiyorum.
3-Yontma taş devri değil M.Ö. 2700 yılları.
4-Appleda hissem yok.

Scudo
@mehmetsunu Bu arada tabletin telefonun şarjının bittiği yerde uzak bir yerde tek başınaysan g.tü kurtarmak için sanada bu kaldı dediğin dumanla haberleşme başlar :)
Sitiv jobs seni aramaya gelmez canım ;)

• Beğen
Tepkiler: Tayfun Sezer
Koptuk gidiyoruz yine forum :)
Su konu aslinda:
'surus oncesi ve/veya sonrasi kuzu kapama yemek performansi nasil etkiler'
olsa is bu kadar buyur muydu acaba ;)
Bilimsel bir makale ve alkol olunca, isin icine inanc ve aliskanliklarda girince ip kopuyor haliyle...

Şahsi deneyimim şöyle: Bir kez yarım şişe şarapla 50 k gibi bir sürüşe çıktım.
Bana yaramadı :) Reflekslerim zayıfladı, farkındalığım azaldı. Bacaklarımda geri bildirim alamadım :)
Performansım düşüktü.
Amiyane tabiriyle sürüşten bir bir halt anlamadım.

Ancak sürüş sonrası içilen bira beni dinlendiriyor. Yazın sıcak havalarda abartmadan 1-2 bira içmek işe yarıyor (kendi deneyimim tabi).
Misal: Velotürk Gran Fondo 90K'dan sonra buz gibi 2 - 3 bira içtim; yorgunluğumu alıp götürdü.
Bu arada, illa alkollü bira içmek gerekmiyor. Dindar arkadaşlar alkolsüz bira içerek de deneme yapabilirler.
Önemli olan biranın içindeki alkol değil, minarel vb'ler...

Candan biberci neden köşeye sıkıştığında hakaret etme hitiyacına sığınıyorsun. Oysaki fikire fikirle karşılık verilir. Senin görüşüne karşı tecahül i arif, istiare, ironi, nükte söz sanatlarıyla karşılık vermeye çalıştık. Bak yakın zamanda kaybettiğimiz feylezof umberto eco ironi, istiare sanatı için ne diyor:İroninin belirtilerinin farkına varmış toplumlar dilin zaferini kazanmış sayılırlar. Oysaki böyle konservatif bir dünya görüşü altında geleneksel söz sanatlarının zenginliğinden bile bir habersin. Buna sosyal bilimlerde lümpenlik, paçozluk denir. Mesela bak ben gibi profan biri şimdi sana geleneksel bir yaklaşım ile cevap vereceğim: Bir gün ismail dümbüllü meddah gösterisini sunarken seyircilerden biri sahneye hıyar atar. Dümbüllü hiç bozuntuya vermez ama o ince zekasıyla hemen cevabı yakıştırır; biri sahneye kartvizitini attı. Düşünen insanlar için bu meselde ne ibretler vardır. HA HA HA.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
Üzülerek görüyorum ki alkol veya birayla ilgili daha önce açılmış olduğunu çok iyi hatırladığım konular ya silinmiş ya kilitlenmişti. Burada gördüğüm de aynı çaba içinde olanlar olduğunu gösteriyor ve sanırım bu konu da ya silinecek ya da kilitlenecek. Çünkü bu tür konuları bekleyip insanları kışkırtmayı alışkanlık edinmiş forum yazarlarını açık seçik görüyorum.

Ben niye bu konuyu açtım: Cycling Performance Tips 3 yıldır takip ettiğim ve internette bulabileceğiniz en kapsamlı performans bisikletçiliği sitesidir. Aklınıza gelen veya gelmeyen her konuyu bulabilirsiniz. Tek sorun İngilizce olması. Beni yakından tanıyanlar ve birlikte bisiklet sürdüğüm insanlar bilirler; tek derdim daha hızlı sürmektir. Daha hızlı sürmeyi amaç edinen insanlar hayatlarındaki her alışkanlığın bisiklete etkisini merak ederler. Zaten açtığım konu da güncel bir yazıdan (birkaç saat önce yayınlanmış yazı) ileri geliyor. Konuyu açarken belirttim ama okuyanlar bunu ön yargıları gereği elemişler: hayatında bira olan insanları ilgilendiriyor ve konu sadece onlara yönelik. Tez-antitez savaşları yapıp egolarını tatmin edenlere yönelik değil.

@Bahadır Gürel ;

@mehmetsunu = Dangerous :)
Dümbüllüye selam olsun

Yalın ayak başı kabak gezdik hep garb-ı alem
Kimi yahşi kimi vahşi kimi erbab-ı kalem
Ünvanın hıyardır amma diyelim bari badem
Ver sokayım çizmene hediye olundu madem

@mehmetsunu Bu yılki Dümbüllü ödülünü ironi dalında sana vermeleri gerekir :)

Kendi tecrübelerim alkol peformans gerektiren hemen her sporda beklenenin aksine bir etki yapıyor. Bu nedenle spor öncesi alkol tüketimi performans açısından bana pek doğru gelmiyor. Hatta dalış öncesi alkol alımı tehlikeli olduğundan yasaktır. Ayrıca şunu da belirtmek isterim "HerkeZ" değil, "HerkeS"

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@mehmetsunu Forumun en bilge kişisi sendin bir ara unutmuşum pardon :) Senin bilgeliğin bizlere fazla geliyor.Bisiklet forum yerine makaraforum yada felsefeforumada üye ol. Bol bol ironi yaparsın:)
Senin yorum yazdığın konuların akıbeti belli..
Sen "ironik laf sokma" sanatını sergilerken sıkıntı yok biziimkine gelince hakaret diyorsun .
Yine çok iyisin mehmet sunu...

bir bisikletli olarak kötü alışkanlıga karşıyım ne bisiklet sürerken alkol icilmesine de sigara icilmesine de madem hem sigara hem alkol alacaksan bisiklete niye biniyorsun

Alkol vasküler dilatasyon(damar genişlemesi)neden olur.Çok bilimsele girmeden kardilog arkadaşler varsa açıklasa iyi olur ya da doktor.Kalp üstündeki yükün artacağı kanaatindeyim.En azından kanın kalbe geri dönüşü daha zor olabilir.Alkolu parçalayan enzimlerin(dehidrogenazlar) fazlaca çalışması glikojen metabolizmasına da zarar verecektir haliyle.Konuya daha hakim arkadaşlar varsa bu iki konu üstüne bişeyler yazarsa öğreniriz.

Keyif aldığım için zaman zaman tur sonrası 1-2 bira içmekteydim ancak bunun hem toparlanma süreci açısından hem de ertesi gün yine performans yapacak isem bende olumsuz etkiler yaratacağını öğrenmiş oldum. Faydalı paylaşım için teşekkürler @Bahadır Gürel bey

Trafiğe çıkarken ( otomobil, motosiklet, bisiklet, kaykay, paten vs ) içmeyin de onun dışında ne yaparsanız yapın arkadaşlar. İsteyen sabaha kadar ot sarsın, isteyen toz çeksin, isteyen hap yutsun. Ama o kafayla yola çıkan arkadaşım, insan evladı kolay yetişmiyor sakın unutma. Senin keyfekeder içmenden ötürü bir anlık dalgınlığın hem kendini hem de başkalarını tehlikeye atacaksa, kusura bakma ama sen de katilsin.
Efendim performansa olumsuz etkisi varmış veya yokmuş bunu en iyi kendisi tecrübe eden arkadaşlar bilir. Her metabolizma aynı tepkiyi göstermez. Ancak performans can güvenliğinden önce gelemez. Velev ki ben de iki ex attımmı o biçim pedal basıyorum. Bu bana kafa pilota bağlamışken trafiğe çıkma hakkı tanımaz. Otomobil sürmüyorum ama bisiklet sürüyorum zaten canım ne var ki bunda diyemezsin. Yolda yapacağınız saçma sapan bir manevradan ötürü paniğe kapılan bir sürücüye kaza yaptırabilirsiniz.
Hülasa ne içersiniz için ama trafiğe ayık kafa ile çıkın.

Profesyonel basketbol oynamış bir öğretmenim takımdaki yabancı oyuncuların maçtan önce çok az bir viski içtiklerini söylemişti. Bilimsel açıklamasını da yapmıştı ama şu an hatırlamıyorum :)

Anlayamıyorum sevmezsin hoşuna gitmez eyvallah ama buraya gelip yorum atmak zorunda misin tartışma ortamını oluşturmaya ne gerek var ?

@Bahadır Gürel bey, forumun ben dahil bir kısmının paylaşımlarınızı ilgiyle takip ettiğini biliyorum. Alakasız dış seslere ve baltalamayı alışkanlık haline getirmiş ormancılara çok takılmamak lazım. Siz paylaştıkça ben okumaya ve faydalı gördüğüm verileri uygulamaya devam edeceğim.

@katran
o yüzden tercihin şaraptan yana kullanılması taraftarıyım

@Onur YCL

Bu tür konular açarken bir şeylerin ispatını yapma derdinde olmadım; zaten bir şeyleri takıntılı şekilde her yerde reklamını yapan insanlardan da çekinirim. Tek derdim 'durum tespiti' yapmak. Yani alışkanlığınız içindeyse durup değerlendirin, değilse de boşverin; birilerini ikna turu değil bu. Ben bir şey yazarken, okuyanların benimle aynı olgunlukta ve zeka seviyesinde olduğunu baştan kabul ederim. Bu ön kabulleri olmayanların ne yazdıkları da beni pek ilgilendirmiyor açıkçası, ben yazmaya devam ederim, sağolun.

@Bahadır Gürel

ben de taktipteyim. olgunca, gerekçeli ve mantıklı cevaplarınızdan dolayı şahsınıza çok saygı duyuyorum.

Geri