Scudo Sports

Pekmez ve maden suyunu karıştırsak ne olur?

@Ali Uzel

bana gore de sorun her beslenme konusuna tüh kaka yazmaniz yok hizli yok yavas karbonhidrat muhabbetleri en buyuk sorun da olayin buyuyup menapoz teyzeye varmasi.tabi buda bana gore olan kismi.Beynin buyuk oranda seker ile beslendigini biliyoruz ve o teyze seker eksikliginden bazi fonksiyonlari yitirmis bana gore :)

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
Scudo
@Ferhat Köse

Bence de bu teyze fazla şekerden her söylenene sinirleniyor. :)

Beynin şeker ihtiyacını vücut kendisi üretiyor. Bunu biliyoruz. Beynin şeker ihtiyacı için dışardan şeker almaya gerek olmadığını biliyoruz.

Ali bey merak ediyorum da vücuda zararı bilinen kötü bir alışkanlığınız var mı? Bu bir besin veya başka bir madde de olabilir. Mesela en basitinden hiç sigara veya alkol kullandınız mı? Bu sorulara gönül rahatlığıyla hayır diyebiliyorsanız, çevrenizdeki insanları şeker konusunda uyarmanızı bir nebze anlayabilirim; fakat şunu da belirteyim ister doğal ister işlenmiş olsun şeker vücut için gerekli bir besindir ve zarar konusu sadece miktarı ile ilgilidir. Suyun da fazlası zararlıdır. Su ile şeker arasındaki fark ikisinin zararlı olduğu limitlerin miktarının farklı olmasından başka birşey değildir. Size şekersiz çaylar...

mevzu kısır olmuş :)
kırmızı ette kolesterol yapıyor, hadi gidelim vücut geliştirenlere kolesterol olursunuz yemeyin diyelim.
bir arada yumurta geyiği vardı kolesterol yapar diye. şimdi diyetlerde vb günde 3 yumurta veriliyor, yine spor yapanlar en basit kullanımı tok tutsun diye yumurta yiyiyor.

doktor vb değilim ancak vücudumuz dünyadaki en dayanıklı ve herşeye adapte olan makinedir. hepimizin etrafında vardır günde 2-3 paket sigara içen dayılar. adama ha bugün ha yarın ölecek diye bakarız ancak taş gibi yaşar 70ine kadar. ben kabaca o insanların vücutları bununla yaşamayı öğrenmiş ve evrilmiş.

salt yağ yemekte zararlı ancak eskimolar öldürdükleri fok yağlarını çiğ yiyiyorlar, soğukta yaşadıkları için vücutlarına yağ depolamak zorundalar. şimdi gidelim kardeşim yemeyin bunu zehirdir sünnettir desek bi kamyon dayak yeriz :)

benim inandığım sonuç (yanlış olabilir) yediğin kadar yak yaktığın kadar ye. prof yada yarı prof olarak bu yada başka sporu yapan kişiler az çok nasıl besleneceğini biliyor zaten. küçük yanlışlıklar vücudumuza çok büyük zararlar vermez sanırım.

biz büyüdük ve kirlendi dünya. doğal hiç birşey kalmadı çok şükür.

Delinin biri kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaracağım diye uğraşıyor. Yerim tereyağını yerim balı içerim pekmezimi basarım pedala arkadaş. Hadi bana müsade

@Halil EROĞLU

Sigara içiyordum 10 yıl önce bıraktım. Sigara (nikotin) bağımlılığı nedir bilirim. Eskiden yüksek karbonhidratlı beslenirdim. Şeker bağımlılığı nedir bilirim. Bütün bu bağımlılıklarımdan kurtulabildiğim için zararlarını ve vücutta yaptığı uzun vadeli tahribatları çok iyi biliyorum ve bu yüzden bu satırları gönül rahatlığı ile yazabiliyorum. İnsanların birşeylerden vazgeçebilmesi için illa başına kötü birşeyler gelmesi gerekiyor.

İşlenmiş şeker diye bir şey yok onu düzelteyim. Doğal şeker olsun sentetik şeker olsun molekül yapıları aynıdır zararları aynıdır. Vücut kendisi için gerekli şekeri üretebiliyor. Dışardan fazladan şeker almaya ihtiyacı aslında yok. Aslında vücut çok az kaynakla idare edebiliyor. Onun dengesini yanlış beslenerek biz bozuyoruz. Hayat tarzımızdan ve gıda endüstrisinin akıllı pazarlama tekniklerinden dolayı şekerli yeme alışkanlığı başlıyor.

Ayrıca düzeltelim doğal olan herşeyi yemiyoruz. Mesela akrep zehiri de doğaldır ama yemiyoruz. Doğada zehirli mantarlar var onları da yemiyoruz.

Uzun yıllar kan yağlarım yüksekti. Her doktor bana yediğim yağları azaltmamı söyledi. Yağları sıfırladığım zamanlarda dahi kan yağlarım düşmedi. Ne zaman karbonhidratı bıraktım (çok azalttım) o zaman aniden normale döndü. O zaman dank etti. O kadar doktor kan yağlarının yağ yendiğinde arttığını sanıyordu. Bunlar tıp fakültesinden mezun uzman doktorlar.

Suyun fazlası ile şekerin fazlasını kıyaslamak naiflik olur.

@Ozan Güneri
Ozan Bey, benim dikkat ettiğim, meyveli sodaların içerisinde glikoz şurubu olduğu. ancak doğal mineralli gazlı içeceğin içine pekmez karıştırırsanız, hem anlık karbonhidrat ihtiyacınızı karşılar hem de bazı mineral ve bazı tuzları karşılamış olursunuz diye düşünüyorum. sonuçta, piyasada satılan tüm takviyeler kullanıcıların metabolimaları için özel olarak üretilmiyor. amerikan sağlık kuruluşarının istatistiki olarak tuttukları detaylara göre hazırlanan karışımlar. işte o amerikan kurumu, 30 yaşında 190lık 80 kilo sağlıklı bir erkeğin ihtiyacı 5 gram sofra tuzudur diyor ve tüm dünya ona göre tavır alıyor. afrikalı 30 yaşındaki pigmenin ihtiyacı olan ile, eskimo bir 30 yaşındaki erkeğin ihtiyacı elbette, dünyanın haracını yiyen amerikan delikanlı ile aynı olmayacaktır. eğer, şeker rahatsızlığınız yok ise, sizin pekmez mineralli gazlı içecek karışımı iyi bir tercih olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
@Hamit E.

Kolestrol konusu çok tartışılan bir konu. Kırmızı etin kolestrolü arttırıp arttırmadığı hala tartışılıyor. Kolestrolün neden arttığının sebebi bile daha kesin olarak bilinemiyor. Kolestrol ayrıca vücut için önemli bir madde. Artmış bir kolestrolün vucuda gerçekten zararlı olup olmadığı bilinemiyor. Hala bazıları zararlı diyor bazıları faydalı diyor. Eski yıllarda yapılmış bazı araştırmaların ilaç firmalarının yönlendirmeleri ile yapıldığı söylentileri çok fazla.

Kolestrol konusu açıldığında bir çok doktor sessiz kalıyor. Bu konuya burada girmemek en doğrusu olacak.

Eskimolar konusuna gelince. Doğal yağların zaten vücuda faydalı olduğu ve yenilmesi gerektiğini herkes söylüyor. Zararlı yağlar ve yenilmemesi gereken yağlar işlenmiş yağlar. Bu anlamda eskimolar fokların yağlarını yiyerek gayet sağlıklı besleniyorlar. Spor yapıyorsanız istediğiniz kadar yağ yiyebilirsiniz. Şeker (yüksek glisemik indeskli gıdalar) öyle değil.

@Ali Uzel
Öncelikle şeker kamışı ve şeker pancarından elde edilen ve soframıza son haliyle gelen şekerin işlenmiş şekerdir. Terimler kişiden kişiye kurumdan kuruma değişir; ama anlatılmak istenen şey bellidir.
Su ve şeker kıyaslaması da miktar örneğidir. İkisinin maddesel olarak kıyasını yapmadım. Bunu anlayabileceğinizi düşündüm, yanılmışım. Bu arada sigarayı bıraktığınıza sevindim...

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Halil EROĞLU

Zaten doğada şeker bildiğimiz haliyle mevcut değil onu bazı yöntemlerle elde etmemiz gerekiyor. Ben doğal şeker olarak bu elde edilmiş şekerin formunu kastediyorum zaten herkes de bunu kast eder. Bir de kimyasal olarak elde edilen sentetik şeker var. Doğal olarak elde edilenle sentetik olarak elde edilenin aynı molekül yapısına sahip olduğunu yazıyorum ama siz de bunu anlayamamışsınız.

Günde 1 tane içilen sigaranın bir zararı yoktur. Ama sigara içen kaç kişi günde bir tane sigara ile yetinir? Bu kişiler nadirdir.

Sigarayı bırakmış bir kişi onu eline aldığı zaman yeniden çok içmeye başlayacağını bildiği için eline alamaz.

Aynı şey şeker içinde söylenebilir. Eğer günde 1 kesme şeker yiyorsanız kabul sorun olmaz. Ama kaçımız günde bir kesme şekerle yetiniyoruz. Dün gece birisi eve çikolata almış. Kaşla göz arası yarısını bitirdim. Oldu mu şimdi? :)

Önümüzde şekerli birşey varsa biz de onu yiyorsak bilelim ki zararlı birşey yapıyoruz.

@Ali Uzel
Vay canına! Şimdi zararı kesin olarak kanıtlanmış olan sigaranın az miktarının zararsız olduğunu söyleyebilecek bir otorite oldunuz şimdi de. Tebrik ediyorum sizi. Sizin mantığınıza göre ayda bir kere alınan sentetik haplar(isimleri lazım değil) da zararlı olmayabilir. Enteresan. Ayrıca ben sizin sentetik şekerden ne kastettiğinizi gayet de iyi anladım. Sadece sizin "işlenmiş şeket diye birşey yoktur" tanımınızın geçersiz olduğunu belirttim. Yani benim anlamama gibi bir durumum söz konusu değil, sizinkinin aksine. Siz bildiğinizi yapın, dilediğinizi tüketin; herkes de kendi bildiğine göre yaşasın isterseniz...

• Beğen
@Halil EROĞLU

Şekerin zararının kanıtlanmadığını mı söylemek istiyorsunuz?

Şeker yememek için 66 neden
1. Şeker kanser hücrelerinin en çok sevdiği şeydir.
2. Şeker bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir.
3. Şeker vücudunuzun mineral dengesini bozabilir.
4. Şeker çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğu ve huysuzluğa sebep olabilir.
5. Şeker çocuklarda uyuşukluğa sebep olabilir.
6. Şeker çocukların okul başarısını olumsuz etkileyebilir.
7. Şeker trigliserit seviyesinde belirgin bir artışa sebep olabilir.
8. Şeker bakteri enfeksiyonlarına karşı savunma sistemini zayıflatabilir.
9. Şeker böbreklere hasar verebilir.
10. Şeker krom eksikliğine yol açabilir.
11. Şeker bakır eksikliğine yol açabilir.
12. Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller.
13. Şeker meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açabilir.
14. Şeker kadınlarda daha büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olabilir.
15. Şeker safra kesesi kanseri için risk faktörü olabilir.
16. Şeker gözleri bozabilir.
17. Şeker serotonin seviyesini yükseltir; bu da kan damarlarını daraltabilir.
18. Şeker Hipoglisemiye sebep olabilir.
19. Şeker midenin asidik olmasına yol açabilir.
20. Şeker çocuklarda adrenalin seviyesini artırabilir.
21. Şeker koroner kalp hastalığı riskini artırabilir.
22. Şeker ciltte kuruma ve saç beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırabilir.
23. Şeker alkol bağımlılığına yol açabilir.
24. Şeker diş çürüklerini artırabilir.
25. Şeker kilo alımı ve aşırı şişmanlığa katkıda bulunabilir.
26. Yüksek miktarda şeker yemek Crohn’s hastalığı ve ülseratif kolit riskini artırır.
27. Şeker kireçlenmeye sebep olabilir.
28. Şeker astıma sebep olabilir.
29. Şeker mantar enfeksiyonlarına sebep olabilir.
30. Şeker safra taşı oluşmasına yol açabilir.
31. Şeker böbrek taşı oluşmasına yol açabilir.
32. Şeker istemik kalp hastalığına yol açabilir.
33. Şeker apendisite yol açabilir.
34. Şeker Multipl Skleroz (MS) hastalığının belirtilerini şiddetlendirebilir.
35. Şeker dolaylı olarak hemoroide yol açabilir.
36. Şeker damarlarda varise yol açabilir.
37. Şeker osteoporoz oluşumuna katkıda bulunabilir.
38. Şeker salya asiditesine katkıda bulunabilir.
39. Şeker insülin sensitivitesinde düşüşe sebep olabilir.
40. Şeker glikoz toleransının düşmesine sebep olur.
41. Şeker büyüme hormonunu azaltabilir.
42. Şeker toplam kolesterolü artırabilir.
43. Şeker sistolik kan basıncını artırabilir.
44. Şeker gıda alerjilerine sebep olur.
45. Şeker diyabet oluşumuna katkıda bulunabilir.
46. Şeker hamilelikte kan zehirlenmesine yol açabilir.
47. Şeker çocuklarda egzama oluşuma katkıda bulunabilir.
48. Şeker kardiyovasküler hastalığa sebep olabilir.
49. Şeker DNA yapısını bozabilir.
50. Şeker katarakta sebep olabilir.
51. Şeker amfizeme sebep olabilir.
52. Şeker ateroskleroza sebep olabilir.
53. Şeker serbest radikal oluşumuna sebep olabilir.
54. Şeker enzimlerin işlevselliğini düşürür.
55. Şeker karaciğer hücrelerinin bölünmesine sebep olabilir; bu da karaciğerin boyutlarını büyütür.
56. Şeker karaciğerde yağ miktarını artırabilir.
57. Şeker karaciğerde patolojik değişimlere yol açabilir.
58. Şeker pankreasa zarar verebilir.
59. Şeker kabızlığa sebep olabilir.
60. Şeker miyopluğa sebep olabilir.
61. Şeker hipertansiyona sebep olabilir.
62. Şeker migren de dahil olmak üzere baş ağrılarına sebep olabilir.
63. Şeker beyin dalgalarını artırabilir; bu da beynin düşünme kabiliyetini zayıflatır.
64. Şeker depresyona sebep olabilir.
65. Şeker hormonal dengesizliğe sebep olabilir.
66. Şeker Alzheimer’s hastalığı riskini artırabilir.

Pekmez ve maden suyu:eek: tadı pek hoş olmaz bence:eek:ut:

Bu bilgileri internette bulmak mümkün ama belli ki kimse bilmek istemiyor.

Türkiye'de çok ciddi bir obezite sorunu vardır. Bunu sorumlusu karbonhdratlı yanlış beslenmedir.

http://beslenme.gov.tr/index.php?lang=tr&page=40

Konu nerelere geldi.İnsanlar hep ben bilirimde.Burası forum, herkes kendi doğrusunu söylesin tartışmadan.En son yorumlamak okuyanlara kalsın bence.

Lumia 520 cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Ozan Güneri

En doğrusu bu. İnsanlar bilgilerini yarıştırmamalı paylaşmalı, aynı şekilde tecrübelerini yazmalı ki başkaları da bunlardan istifade etsin. Okuyanlar da kendi sonuçlarını çıkarsın. Zaten forumların en büyük amacı bu. Birbirini tanımayan insanların kavga etmesi birbirine iğneli sözler etmesi çok anlamsız.

Doğru. Mesela "Günde bir adet sigara zararlı değildir." dememeli. Diyorsa da bunu bilimsel bir kanıta dayandırmalı. Aksi halde gelecek her yoruma açık olmalı, illa her söylenen lafa bir karşılık vermeliyim mantığında olmamalı...

• Beğen
Geri