Scudo Sports

Pekmez ve maden suyunu karıştırsak ne olur?

Yiyeceğe veya içeceğe üflenmesinin mekruh olmasının sebebi, nefes ile beraber vücuttan çıkan hava yolu ile bulaşan virüslerin yiyecek ve içeceğe tesir etmesi ve tekrardan aynı mikrobun mideye gönderilmesidir. Aslında carbon dioksit ve oksijen tepkimesi değil...

Scudo
maden suyu ile pekmez karissa ne olur disinda hersey konusuldu helal olsun :) Allahtan.ilk sayfada bir mesajda uzerine tuz eklersen iyi olur yazmisim konuyla alakali iki uc mesajdan biri oldu :)

ben birde agir antreman gunleri yatmadan yogurt ustune pekmez dokup yiyorum ustune uyuyorum cok mu buyuk hata acaba:) hazir pekmez konusu varken buna da deginelim isterim.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Siteye sadece müslümanlar mı üye? Eğer böyle bir şart yoksa neden sünnet, vacib, farz gibi son derece kişisel konulara giriliyor? Yapacağınız hareketi Hz. Peygamber yaptı diye yapıyorsanız ve bunun sağlınıza da iyi geldiğine inanıyorsanız ne güzel ama herkesin buna katılmasını beklemeyin. Zaten oldukça tahammülsüz bir toplum haline geldik. (müslüman olmadığım sonucu çıkarılırsa bomba yorum olur :) )

• Beğen
Tepkiler: Selçuk KAYRAK
Haberiniz olsun, ben yorum yapmadan okuyorum! Cünkü her yorumdan baska manalar cikartilip sonsuza gidebiliyor. Ama siz devam edin lütfen, pekmez-madensuyunun yaninda baska seyler de ögreniyorum! :)

@ihtiyar

abi favori tarifimi vereyim ozaman : ) sade soda visne suyu biraz limon .bunlar yoksa pekmez su tuz. hicbiri yoksa su :) su yoksa yat uyu antremani es gec :)

@Ferhat Köse

Yoğurt işlenmiş gıdadır!!!1!1!1bir!! Yoğurt yiyeceğinize inek yiyin. Sonuçta yoğurt sütün işlenmesiyle yapılıyor. Sütü de inek işliyor. Hatta inek daha tam işlenmeden yavruyken yemek sağlıklıdır. Yetişkin inek yenmez!

@ihtiyar

Valla ben hiç bir şey öğrenemedim ?
Birazdan foruma Zekeriya Beyaz girecek diye tırsıyorum.

Lumia 520 cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Ev yapımı barın son kullanma tarihini kullandığımız ürünlere göre mi belirlememiz gerekir.

niye bu konuya bu kadar duyarli oldugumu acikliyorum ben aslen Kirsehirliyim ve bize pekmez akilli derler :) pekmez onemlidir yanginda ilk kurtarilacaktir savasta ilk saklanacaktir bizim koylerde.pekmezsiz hayat olmaz kavgada bile pekmezini akitirim denir.vurdum duymaz bencillere ne pekmezim dokulsun ne bir yerim s....sin denir.hayatinda bu kadar pekmez olan adama pekmezli baslik acilmaz dayanamaz :)

@Ozan Güneri

yasiyor mu o yahu.program yapsa adnan hocanin melekleri gibi vallaha izlerim sevdigim adamdi otelde gece yarisi sifreli kanal izleyip fatura cikinca bir bakayim dedim diye kendini savunan bu arada bir saati askin izledigi anlasilan yurdum insani :) samimi icten boyle adamlar lazim azicik firsat verseler oruclu iken sigarayi da serbest birakacakti iste o zaman siyasette buyuk potansiyeli olacakti :)

@Ozan Güneri

Haksızlık etmeyin az önce gayet pratik bilgiler verdim. Önemli bilgiler veren bir kaç arkadaş daha oldu. Bu kalabalıkta gözden kaçırdıysanız tekrar okuyun lütfen.

@halil ibrahim duran

en hafif oyle anlattim Halil orjinali daha icten ve anadolu ama malum kaba :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Buralar karışmış, konunun ikinci yorumu bana ait reklam alabilirim:D

Türkiye de yemek YEME kültürünün gelişmesi lazım en başta. Tek düze yemek yeme alışkanlığı var. Sabah programlarıda bunu çok kötü etkiliyor. Ispanakta demir var. Hurra millet ıspanağa dalıyor. Şu kanseri önlüyor. Bir sürü alıyor başlıyor ondan yemeye. Jaonların dediği gibi Türk mutfağı çok geniş ama yeme kültürümüz sıfır. Haftalık sebze meyve alıyoruz iki gün sonra o meyve sebze değerini baya bir yitiriyor. Japonlar günlük olarak o gün yapacağı yemek kadar malzeme alıyor. Bu şekilde sürekli taze tüketiyorlar. (Bu kültürün yetişmesinde ki en byük nedenlerden biride sebze meyvenin zor yetiştiği bir ada ülkesinde olmaları nedeniyle fiyatların yüksek olması.)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d0/Breakfast_Japan.jpg

Sabah Kahvaltısı

http://i.milliyet.com.tr/GaleriHaber/2011/02/28/fft20_mf1174009.Jpeg

öğle yemekleri

http://seyda.japonya.org/icerik/2010/03/CIMG3551-300x225.jpg

Akşam yemeği.

Farkettiyseniz az az ve bir yemeğin içinde bir sürü farklı besin var.
Sabahları hafif yemek yiyiyoruz öğleye kalmadan karnımız kazınmaya başlıyor. Öğlenliğin çalıştığımız için dengeli beslenmiyoruz. Akşam ise hurra iki öğünde yaptığımız hafif yemenin acınısını çıkartırcasına tabak tabak ağır yemekler yiyiyoruz. Bu yeme alışkanlıklarımıza bir çözüm geliştirmek lazım. Tencere tencere tek düze yemek yapmak yerine gündelik ve azar azar ama bir çok besin dengesini getirmek lazım.

@Koray Uzun

Koray bey bütün yorumları okudum merak etmeyin.Tabiki faydalı bilgiler veren arkadaşlar oldu sizler gibi, sağ olsun.Ancak beni üzen nokta empoze etme üzerine olan durumdu.

Lumia 520 cihazından Tapatalk kullanılarak gönderildi.

anlasildiki pekmeze soda katarsak cok guzel geyik muhabbeti olurmus :)

ama muhabbet tatli oldugundan seker ihtiva eder o da hizli karbonhidrat cok sakincali, endeksli bir cumle daha vardi glisemik mi ne onuda kullanmak.isterdim ama beceremedim :) bu ay en hosuma giden konu.oldu patladi gitti birazdan sekerci teyzenin forum subesi de gelir iyice senlenir.

edit : ben yazana kadar gelmis bile :)

@Ali Uzel

Vücut açlıkta önce var olan glikoz depolarını kullanır. Bu depo hareketsiz bir insanda 1 günde tamamen tükenir. Bisiklet üzerinde eforlu 2 saat dayanamaz. Glikojen tükenince ihtiyacı karşılamak için yağlar ve proteinler özellikle karaciğerde glikoneolitik yol adı verilen yolla glikoza dönüştürülür ve kan şekeri sabit tutulmaya çalışılır. Fakat bu çok yavaş gerçekleşir. Ciddi sporlarda glikoz ihtiyacı çok fazla ama yeni yapılanlar çok yavaş yapıldığı için beyin yeterince beslenemez. Beyin kendini otomatik kapatır. Allah korusun bisiklette ne olduğunu anlamadan düşersiniz. Pekmez, bal, çikolata gibi besinler kan şekerini korumada çok önemlidir çünkü bunlar kısa sürede kana karışır. Yani beyin dışarıdan alınan glikozla beslenir (Beynin tek enerji kaynağı şekerdir varın siz hesap edin). Şeker depomuz tükenmedikçe glikoneolitik yol devreye girmez. Girse de çok yavaş maalesef. Ayrıca Ali bey şekersiz hiç bir besin yok. Vücuda alınan karbonhidratların büyük bir kısmı glikoza dönüştürülür. Çünkü bütün hücrelerde glikoliz denilen enerji reaksiyonları için vazgeçilmezdir.

Geri