Scudo Sports

Pekmez ve maden suyunu karıştırsak ne olur?

16. yüzyılın önemli bilim insanlarından ve modern tıbbın kurucularından biri olduğu kabul edilen Paracelsus'un çok sevdiğim bir sözüyle son noktayı koyuyorum.'Her şey zehirdir. Mühim olan dozdur.' Konu çorba olmuş yeter artık daha fazla yazmayın :)

Scudo
Ali Uzel bey,
Bir önceki sayfada verdiğiniz uzun listenin hemen hepsi ihtimal cümleleri; bununla beraber ihtimal içeren hesapları baştan beri örneğin "şeker zehirdir" gibi kesin ifadelerle sunmaya çalışıyorsunuz. Bu yaklaşımınız da Halil Eroğlu beyin tabiri ile gerçekten komik oluyor.
Üslubunuz mesajınızın önüne geçiyor.
Ceza Muhakemesinde bir temel vardır: Usül şartları yoksa Asıl şartlar zaten oluşamaz." yani bir şeyi düzgün yapmıyorsan düzgün sonuç elde etseniz dahi göz önüne alınmaz.
Saygı ve sevgi ile...

@Ferhat Köse

ya bu saçmalığa cevap vermeyecektim ama tutamadım kendimi.

1- sünneti nasıl bilimsel bir gerçek dışında tuttuğunuzu çözemedim? uyulursa iyi olur demişsiniz. madem bilimsel bir gerçeğin dışında, bilimsel gerçeğin bir dışında olması yarar sağlamayan kulaktan dolma bilgiler anlamına gelir, nitekim bunuda uygulamak saçma olur.o zaman sünneti uygulamak başlı başına saçma bir olay? ikilemde kalmışsınız siz. yada sünnetin ne olduğunu bilmiyorsunuz.

2- size göre bilimsel verilerin dışında olabilir sünnet ama, gayette bilimin ta kendisi. peygamberimizde yine en hakiki bilimi bilen kişidir.
örnekle destekleyeyim. su içerken nefesi suyun içine vermeniz sünnete aykırıdır, vermemeniz gerekir. verilirse eğer sebebi şudur. nefes verme işle karbondioksittir, üflediğinizde sudaki oksijenle birleşir ve zehirli gaza dönüşür. bu sebeple içtiğiniz su su değil, zehirin ta kendisidir. şimdi bana gelipte nasıl olurda böyle bir olayın bilim dışı ve sporla alakasız birşey olduğunu söylersiniz ben akıl idrakınızı çözemedim?

örnek 2:yemek yedikten sonra en az 2 saat birşey yiyip içmemekte sünnettir. aksi yapılırsa mide sindirim için 2 kat daha fazla çalışır ve kalp 2 kat daha fazla kan pompalar. nitekim alınan öğünün büyük çoğunluğu sindirilmez ve toksin olarak kana karışır. bana yine nasıl bilimselliğin dışında kalıyor açıklarmısınız?

örnek 3: her besinin midedeki enzim ve salgı sıvıları farklıdır. çok çeşitli veya birbiriyle uyumsuz besinler aldığınızda mide hepsi için sıvı üretemez, üretemedikleri midede çürür ve yine toksin olarak karışır, ve sağlıksız bir şekilde tahliye edilir. şimdi bana yine nerde bilimsellik dışı olduğunu açıklarmısınız?

örnek 4:tatlıyı yemekten önce yemek sünnettir.Çünkü acıktığınız zaman vücudunuz şekere ihtiyaç duyar. Başta tatlı yediğimiz zaman, önce vücudumuzun şeker ihtiyacını karşılamış oluyoruz.
şimdi nerde bilimsellik dışı olay yine çözemedim ben?

bence bilgilerinizi bir gözden geçirin derim. sünnet dediğiniz olay sizin algıladığınız gibi basit görünen bişey değildir. sporcusunuz, spor yapıyorum diyorsunuz. o zaman bunlara daha dikkat etmeniz gerekiyor. tamamıyle sporun içinde. sağlıklı yaşamak ve aldığınız besinlerden tamamen faydalanmak istiyorsanız bunları yapmaktan başka çareniz yok kusura bakmayın.

bu saçma tavrınızada son verirseniz güzel olacak. konuyla alakası yokmuş gibi bir yaklaşım yapılıyor yorumlarıma ama. ilk mesajımda uyumsuz şeyleri birbiriyle karıştırmayın gibi birşey dedim sonradan uzadı konu.

@Burak Salgın

sacmaligin daniskasini yapan sizsiniz asil farkinda degilsiniz.merak etmeyin en az sizin kadar din ve fikih egitimim var sunnetlere de gayet vakifim.

buradaki. konu sporcu beslenmesi bilmem. fark ettiniz mi.peygamber efendimiz performans sporu mu yapiyordu da biz kacirdik o anlarda ne yiyip ictigini ogrenemedik.

gundelik yasam meslege gore 2-3 bin kalorilik beslenme gerektirir.benim gibi haftanin minimum 5 gunu minimum 2. saat bisiklet antremani yapan insan sunnetlerin hepsine uyamaz.tabiki uyabildikleride olacaktir ama 5-6 bazen 7-8 bin kaloriyi midenin ucte birini bos birakarak cok yavas yiyerek almaniz mumkun degildir zaman yetmez.

birilerine sacmaliyorsun derken azicik dusunun konu nedir diye dine sunnete soz soylenmeyecek diye herseye itiraz etmeyin.burada konu sporcu beslenmesi gundelik yasam beslenmesi degil .kim sodaya pekmez katip.ustune tuz ekler gundelik hayatta.

konuyu baska boyuta getirip ondan sonrada bilimsellikten bahseymeyin konu basligini ve ilk mesaji okuyun ne denilmek istendigini ne soruldugunu idrak edin.hayatinizda kac defa 5-10 bin kalorilik gun gecirdiniz cok merak ediyorum.

kimse size sunnet bilimselligin disinda demedi bu konu disinda dendi.

ve son olarak anlamadiginiz konuya cevap vermemek en mantiklisi ilk cumlenizde belirtmissiniz vermeseniz o cevabi inanin daha iyi.en azindan bilene veya soru soran arkadasa yardim etmek isteyene mani olmamis olursunuz.

@halil ibrahim duran

Şekerin zaten zehir olduğunu herkes söylüyor biliyor. Bu benim bulduğum bir sonuç değil. Aldığınız her doz o listedekilere yakınlaşma ihtimalinizi sürekli arttırıyor. İhtimal olduğunu zaten biliyoruz. Hukukdaki muhakeme usulleri ile bilimsel muhakeme usülleri sanırım biraz farkediyor. :)

@Ali Uzel

Cidden merak ediyorum, ne iş yapıyorsunuz?
Bilimadamı mısınız?

Yine bir ali uzel ve şeker konusuna hoşgeldiniz :D
Bütün sayfaları okumadım,tartışma nerden çıktı nasıl çıktı bilmiyoırum ama yine geçenlerdeki muhabbete dönmüş burası

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Konuyu okudum, ancak kendi açımdan (ne yapılması gerektiği ile ilgili) bir sonuca varamadım. Enerji jelleri ve barlar hakkında ciddi bilgi birikimine sahip arkadaşlarımız varsa şayet onlardan rica ediyorum, biraz bu ürünler hakkında bilgiler paylaşsınlar lütfen.

Piyasa da bir çok bar ve sporcu malzemesi adı altında jeller satılıyor. Bunların zararlı mı yoksa faydalı mı olduklarını herkes bilemiyor. Dikkate alıp cevap yazan olursa memnun olurum.

Teşekkürler. :)

@halil ibrahim duran

@Ali Uzel

Ben en azından ne olup ne olmadığımı biliyorum. Nezaketle bu alanda ne tür birikiminiz olup olmadığınızı anlamak için ne iş yaptığınızı sormama rağmen cevap lütfunda bile bulunmuyorsanız bu konuda lakırdılarınızı dinlemeye gerek olmadığını da pek ala düşünmeye haklı olarak başlıyorum.

@Erdal YILMAZ

Geçen senelerde eczanelerde satılan BEBEK MAMASI'nın kansere neden olduğu ortaya çıktı ve hemen hasır altı edildi. Piyasada yararlı gibi görünüp zararlı bir çok ürün var. Büyük marka bu yapmaz da diyemiyorsunuz çünkü onlarda yapıyor. Büyük firmalar da deli gibi korunuyor. alın bir ürünü gidin test ettirmeye. Size bir kağıt imzalatacaklar. Bu bilgiyi mahkemede, basında, medya da vs. kullanamazsınız sadece kişiyi bilgilendirmek içindir diye imza attırıyorlar. Yaparsanız ayvayı yediniz. Bu yüzden de piyasadaki zararlı ürünler hakkında bir şeyler yapılması engelleniyor. Bu yüzden en güzeli evde hazırlayıp kendiniz yapmanız.

• Beğen
Tepkiler: AykutÇ.
Merhaba,

Meyveli sodadaki basit şekerler ve pekmezdeki basit şekerler bir araya geldiğinde performansınızı olumsuz etkileyebilir. Sebebini de kısaca açıklamaya çalışayım. Basit şekerler yediğinizde kana çok hızlı karışır. Kan şekeriniz hızlıca yükselir. Kendinizi enerjik hissedersiniz. Ancak yükselen kan şekeri ile insülin hormonu seviyesi de hızla artar. İnsülin hormonu kan şekerinizi düşüreceği için hemen arkasından kan şekeriniz hızla düşer ve halsiz hissetmeye başlarsınız.

Bu durumdan sakınmanın yolu basit şekerleri ve kompleks karbonhidratları beraber tüketmektir. Kompleks karbonhidratlar kana yavaş yavaş karışacağı için insülinin düşürdüğü kan şekeri seviyenizi sürekli küçük takviyeler yaparak yüksek tutacaktır. Daha uzun süre enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Mesela kuru üzüm ve leblebi tüketebilirsiniz. Ya da incir ve ceviz. Bu ikililer lezzetleri de birbirine uygun olduğu için sünnete de uygundur.

Ben her yarım saatte bir 4-5 kuru üzüm 4-5 leblebi şeklinde tüketiyorum. Yemeklerden sonra birbuçuk iki saat kadar bunlardan yemiyorum.

Ayrıca Tadım'ın barlarını tüketebilirsiniz. Yine Tadım markasının küçük poşet ambalajda karışık kuruyemişleri var. tatlı şeylerden hoşlanmayanlar için çubuk kraker ya da as kraker tarzı tuzlu aburcuburlar tavsiye edebilirim. Sürekli tatlı tüketildiğinde yüksek irtifaya da çıkılıyorsa (dağlara tırmananlar dikkat!) mide bulantısı olabiliyor. Onlara mutlaka yanlarında böyle bir şey taşımalarını tavsiye ederim.

Kuru meyve sevmem ya da her yerde bulamıyorum diyenlere de ikincil çözüm olarak kuruyemişli çikolataları önerebilirim. Şu sayfada bir ultramaraton (Tek seferde 100+ km'ler koşuyor.) koşucusu abimizin çikolata incelemesi var.

(link)

Karbonhidrat barları hakkında bilgim yok. O konuda bir şey söyleyemeyeceğim.

Özetle maden suyunu sade, pekmezi düşük glisemik indeksli bir karbonhidratla tüketmenizi tavsiye ederim.

yahu sünnetlerin ne alakası var. şimdi ben pazar günü yaptığım 80 km lik sürüşte barı yerken durup yere oturucam. sağ ayağımı bi yerlere katlıcam öyle yiyeceğim. sonra da üstüne içeceğim suyu 2 saat bekleyeceğim öyle mi, güneşin altında. üstelik bu sürüş sırasında nabız ortalamam 175 üzeri. valla bunu yukardaki şekilde yapıp kramp girmeden vs tamamlayan varsa gıpta ile bakarım.

Sporcu beslenmesine ilgisi olanlar zaten bu konuları ciddi kaynaklardan okuyup öğreniyorlar. Ciddi kaynaklar her zaman yüksek glisemik indeksli (şekerli) beslenmenin tehlikelerine işaret ediyor ve doktora danışmadan yüksek glisemik indeksli (şekerli) beslenilmemesi gerektiğini yazıyorlar.

@tuna karahan

aman ha benzer seyler soyledim diye sacmaladigim idda edildi pek cok sofra ornekleri verildi hatta su matarasi ile icine hava ufleme ihtimali varmis gibi suya uflersek sudaki oksijen ile ufledigimiz karbondioksitin zehir olusturdugu anlatilarak olaya bilim de katildi. keske mataradan su icebilmek icin uflemenin imkansiz oldugu da bilinseydi :)

@Ferhat Köse

Pompa ile hava bassak olmaz mı acaba :D

Japon bilim adamları bir deney yapmışlar.
Suyu ikiye ayırmışlar bir yer de suya güzel sözler söyleyip övmüşler. Diğer suya sürekli hakaret etmişler ve sonra suları dondurmuşlar. Güzel sözler söyledikleri su çok güzel kristaller oluşmuş Kötü sözler söyledikleri su çok kötü kristaller oluşmuş. Mataradaki suya güzel sözler söylesek daha iyi performans alabilirmiyiz acaba?

Ben de karbondioksit ile oksijenin nasıl tepkimeye girdiğini anlamadım.

CO(2)+O(2) -> CO +O(3)

tepkimesi olup karbonmonoksit ve ozon mu ortaya çıkıyor? Kimyacı arkadaşlardan biri aydınlatabilirse sevinirim.

@Turan Babacan

Aslında yokuş çıkarken yolu ve yolu yapan mühendislere iyi dileklerimizi sunsak, güzel sözlerle ansak yokuşları daha kolay çıkabilir miyiz acaba?

Geri