@Ferhat Köse
ya bu saçmalığa cevap vermeyecektim ama tutamadım kendimi.
1- sünneti nasıl bilimsel bir gerçek dışında tuttuğunuzu çözemedim? uyulursa iyi olur demişsiniz. madem bilimsel bir gerçeğin dışında, bilimsel gerçeğin bir dışında olması yarar sağlamayan kulaktan dolma bilgiler anlamına gelir, nitekim bunuda uygulamak saçma olur.o zaman sünneti uygulamak başlı başına saçma bir olay? ikilemde kalmışsınız siz. yada sünnetin ne olduğunu bilmiyorsunuz.
2- size göre bilimsel verilerin dışında olabilir sünnet ama, gayette bilimin ta kendisi. peygamberimizde yine en hakiki bilimi bilen kişidir.
örnekle destekleyeyim. su içerken nefesi suyun içine vermeniz sünnete aykırıdır, vermemeniz gerekir. verilirse eğer sebebi şudur. nefes verme işle karbondioksittir, üflediğinizde sudaki oksijenle birleşir ve zehirli gaza dönüşür. bu sebeple içtiğiniz su su değil, zehirin ta kendisidir. şimdi bana gelipte nasıl olurda böyle bir olayın bilim dışı ve sporla alakasız birşey olduğunu söylersiniz ben akıl idrakınızı çözemedim?
örnek 2:yemek yedikten sonra en az 2 saat birşey yiyip içmemekte sünnettir. aksi yapılırsa mide sindirim için 2 kat daha fazla çalışır ve kalp 2 kat daha fazla kan pompalar. nitekim alınan öğünün büyük çoğunluğu sindirilmez ve toksin olarak kana karışır. bana yine nasıl bilimselliğin dışında kalıyor açıklarmısınız?
örnek 3: her besinin midedeki enzim ve salgı sıvıları farklıdır. çok çeşitli veya birbiriyle uyumsuz besinler aldığınızda mide hepsi için sıvı üretemez, üretemedikleri midede çürür ve yine toksin olarak karışır, ve sağlıksız bir şekilde tahliye edilir. şimdi bana yine nerde bilimsellik dışı olduğunu açıklarmısınız?
örnek 4:tatlıyı yemekten önce yemek sünnettir.Çünkü acıktığınız zaman vücudunuz şekere ihtiyaç duyar. Başta tatlı yediğimiz zaman, önce vücudumuzun şeker ihtiyacını karşılamış oluyoruz.
şimdi nerde bilimsellik dışı olay yine çözemedim ben?
bence bilgilerinizi bir gözden geçirin derim. sünnet dediğiniz olay sizin algıladığınız gibi basit görünen bişey değildir. sporcusunuz, spor yapıyorum diyorsunuz. o zaman bunlara daha dikkat etmeniz gerekiyor. tamamıyle sporun içinde. sağlıklı yaşamak ve aldığınız besinlerden tamamen faydalanmak istiyorsanız bunları yapmaktan başka çareniz yok kusura bakmayın.
bu saçma tavrınızada son verirseniz güzel olacak. konuyla alakası yokmuş gibi bir yaklaşım yapılıyor yorumlarıma ama. ilk mesajımda uyumsuz şeyleri birbiriyle karıştırmayın gibi birşey dedim sonradan uzadı konu.