Scudo Sports

Pedaldan gelen sürtme sesi

@anilimaca
7'ydi ama daha sonra 9lu sisteme gecerken gobek ve jantta degisti

Scudo
@Deniz Yılmaz.
zincir 9lu sisteme uygun

Takip . siz surtunme oldugunu nasil anliyorsunuz peki , hizlanamadiginiz icin mi , yoksa surtme sesimi geliyor .

Hizlanirken surtunmeyi ayaklarimda,pedalda hissediyorum.yanibisiklet hizlansa dahi surtme devam ediyor.Guc uyguladiginuzda olusuyor surtunme,pedali geri cevirdiginizda surtunme yok yada vitesi 27den 24,23,18,17vb viteslere alinca surtunme kayboluyor

@tbag45 full set değişti değil mi? Aynakol, zincir, ruble ve aktarıcılar. Bisikletinin markası neydi? 7 liden 9luya geçişlerde bazı bisikletlerde problem oluyor.

evet hepsi degisti,bisiklet toplama carraro.

Muhtemelen bisiklet ile ilgili bir durum diye düşünüyorum. 7' li sistemler ile 9' lular arasında rublelerin genişlik farkları fazla. Pedala sert asıldığında (ayağa kalkıp sprint sürüşünde) gelen ses orta aktarıcıya sürten zincir. Orta aktarıcının üst limit ayarını tekrar gözden geçir yine de.

otururken pedal çevirmekle ayaktayken pedal çevirmek arasında bir fark oluyor mu? sürtünmeye dair herhangi bir ses ya da tıklama duyuyor musunuz?

Ayaktayken denemedim hic ama sürtme o zamanda olur diye düşünüyorum, cunku kuvvet uygulayinca surtme var

Surtünme ses olarak yok yani en azından bisikleti sürerken ses gelmiyor

Benzer sorun bende de olmuştu. Pedalı zorlayınca ses geliyordu. Normal şekilde pedalı çevirince ses yoktu.

Orta göbeği değiştirdim geçti.

Göbek daha yepyeni acaba uretim hatasi falanmi,alivio seti alali daha arazi gormedi bisiklet sadece asfaltta kullanildi 400km ladar

Bu benim atlanirda da oluyor. Surtme hissi psikolojik aslinda surtme yok, agir kadansla bayagi bir pedala yukleniyorsunuz dolayisuyla zincir ve kadro buyuk bir stress altinda kaliyor ve gicirdayarak donuyor. Olay hu yoksa surtunme yok. O ses geldiginde anlayin ki yanlis viteste gidiyorsunuz, daha dusuk viteste daha rahat cevireceginiz vitesi secin

Ozan bey keske drdiginiz gibi olsa burda mesele ses degil aynakola yuklendikce olusan surtunme.

@tbag45 benim göbek ng650 üzerinde gelen milli göbekli. 100km falan yapmıştım en fazla.

Neredeyse bütün şikayeti ve önerileri okudum.Buradan anladığım 25-26-27 viteste olduğuna göre manivelanın en uç kısmı ve kuvvetin merkeze en üst seviyede uygulanış seviyeleri.Diğer bütün muhtemel sürtme durumları da yoksa kesinlikle orta göbekte çok az bir ihtimalde arka göbekteki imalat hatası olabilir.İmalat hatası deme sebebim de onları da yeni almış olduğunuzu söylemenizdendir.

• Beğen
Tepkiler: tbag45
Biliyorum sesdegil ayaginiz gelen titresim ve surtme gibi bir his. Ben de bu hissi aliyorum ama surtme yok inanin sadece ortagobek stress altinda öyle dönüyor.

@Ahmet Özcan
Ozaman orta gobekte hata var yada yanlismi takildi cunku cok yeni 400km anca kullanildi.Milli gobek oldugu zamanlarda boyle bisey yoktu ne zamab cok ovulen hollowtech gobege gectim boyle oldu

@tbag45 Kesin ordandır diyebilmek için öncelikle doğru takılıp takılmadığına bakılması gerekli. Zinciri aynakoldan çıkararak yani zincir aynakol bağlantısını keserek aynakolun boşluğuna da bakmayı unutmayın.

Tum set takilirken bende oradaydım tek tek izledim,kendimde kontrol ettim dogru takildi.Olmadi orta gobegi yada kadroyu degistircem

Geri