@tbag45 full set değişti değil mi? Aynakol, zincir, ruble ve aktarıcılar. Bisikletinin markası neydi? 7 liden 9luya geçişlerde bazı bisikletlerde problem oluyor.
Muhtemelen bisiklet ile ilgili bir durum diye düşünüyorum. 7' li sistemler ile 9' lular arasında rublelerin genişlik farkları fazla. Pedala sert asıldığında (ayağa kalkıp sprint sürüşünde) gelen ses orta aktarıcıya sürten zincir. Orta aktarıcının üst limit ayarını tekrar gözden geçir yine de.
Bu benim atlanirda da oluyor. Surtme hissi psikolojik aslinda surtme yok, agir kadansla bayagi bir pedala yukleniyorsunuz dolayisuyla zincir ve kadro buyuk bir stress altinda kaliyor ve gicirdayarak donuyor. Olay hu yoksa surtunme yok. O ses geldiginde anlayin ki yanlis viteste gidiyorsunuz, daha dusuk viteste daha rahat cevireceginiz vitesi secin
Neredeyse bütün şikayeti ve önerileri okudum.Buradan anladığım 25-26-27 viteste olduğuna göre manivelanın en uç kısmı ve kuvvetin merkeze en üst seviyede uygulanış seviyeleri.Diğer bütün muhtemel sürtme durumları da yoksa kesinlikle orta göbekte çok az bir ihtimalde arka göbekteki imalat hatası olabilir.İmalat hatası deme sebebim de onları da yeni almış olduğunuzu söylemenizdendir.
Biliyorum sesdegil ayaginiz gelen titresim ve surtme gibi bir his. Ben de bu hissi aliyorum ama surtme yok inanin sadece ortagobek stress altinda öyle dönüyor.
@Ahmet Özcan
Ozaman orta gobekte hata var yada yanlismi takildi cunku cok yeni 400km anca kullanildi.Milli gobek oldugu zamanlarda boyle bisey yoktu ne zamab cok ovulen hollowtech gobege gectim boyle oldu
@tbag45 Kesin ordandır diyebilmek için öncelikle doğru takılıp takılmadığına bakılması gerekli. Zinciri aynakoldan çıkararak yani zincir aynakol bağlantısını keserek aynakolun boşluğuna da bakmayı unutmayın.