Scudo Sports

Pedaldan gelen sürtme sesi

@Scherwin Görsel oldukça açıklayıcı olmuş. Vitesi o konuma getirip elde pedalı çevirince mesele ortaya çıkar gibime geliyor. Sonucu paylaşmayı unutmayın.
@tbag45 Belki göz yanılgısı ama pedallarken zincir oraya da değebilecek gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
Scudo
@tbag45 Neden olmasın? Zincir arkada en küçük dişlide ama önde en büyükte yani en dışta @Scherwin in söylediği mantıklı ve değerlendirmeye alınmalı bence.

• Beğen
Tepkiler: tbag45 ve Scherwin
@tbag45 Hocam yukarıda da söylenmiş, bahsettiğiniz olay esneyen parçalardan kaynaklanır. Aynakol en büyük dişlideyken ruble üzerinde de en küçük dişlilere geldiğinizde zincir ön aktarıcıya en yakın konumuna gelir. Torkun düşük olduğu koşullarda veya bisikleti havaya kaldırıp çevirirseniz bir sürtme göremezsiniz ama pedala ciddi anlamda güç verdiğinizde aynakol dışa doğru esner ve bu boşluğu kapatarak ön aktarıcıya sürtmeye başlar. Torku düşürdüğünüzde kesilir. Anlattıklarınız tam olarak bu durumu tarif ediyor. Belki çok çok ince bir ön aktarıcı ayarı ile bu durum minimuma indirilebilir ama giriş seviyesi sistemlerde bu sık yaşanan bir sıkıntı.

• Beğen
Tepkiler: tbag45
@Scherwin
Duz yolda zincir orta dislide iken yuksekkadans ile 30-35km arasi hiz.ondosli enbuyukte iken hiz 40a cikiyor belki ama surtme cok yoruyor devamlilik imkansiz

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@tbag45 Valla bana dert oldu bu durum. Sizden ricam ilk fırsatta ön aktarıcıyı eski aktarıcının izinin olduğu yere çıkarın, deneyin ve sonucu paylaşın.

• Beğen
Tepkiler: tbag45 ve Scherwin
@Berk Karaca
Dediginiz banada cok dogru geldi,esneme sonucu surtme olabilir.Bisey daha aklima geliyor zinciri yakarken 1 rane bakla pimli olan yani normalden kalin gibi geliyo bana 1 tane pimli bakla sorumlu olabilirmi surtme konusunda

@tbag45 Bu durumda çok kısa bir çarpma sesi duymanız gerekir ama siz sürekli hissedilen bir sürtünmeden bahsediyorsunuz. Pimle ilgili olduğunu sanmıyorum.

• Beğen
Merhabalar,

@liteon

Dün 60 km'lik bir tur gerçekleştirdim. Gezinin ortalarında problemimi gözden geçireyim dedim. İncelediğimde gördüğüm: Evet, sürtme var! Değiştiricinin uzun kuyruğu, büyük dişlinin arkası/aşağılarında zincir korumaya temas ediyor idi. Zincire de çok yakın bir konumda park ediyor idi. Bir yük/stress altında zincire de temas ediyor da olabilirdi! Yanımda alet edevat yoktu, direk servisine gittim. Usta bey problemi onarırken, elcik üzerindeki ön dişli değiştiricisinde (Shimano Altus Vites Kolu) bir problem tespit etti! Fabrikaya yazacağız değiştirilecek dedi! Bu durumun benim problem ile bir ilgisi var mı idi bilemedim açıkçası :confused: Vites telini yeterince gerememek ile ilgili olarak bu probleme de yol açılmış olabilir. 1 hafta sonra parça gelince son durumu yazarım. Bisiklet ön-orta dişlide kullanılıyor şu anda ;)

@tbag45 Size başarılar dilerim. Umarım sorununuz çözülür. Yapacağınız onarımda tel gerginliğini de hesaba katın bu bağlamda.

Kolay gelsin...

arkadaslar bugun bisikletcide aynakol sokuldu gobek greslendi,on arka vites ayari tel gerginligi ve alt ust limit ayarlandi gene degisen bisey yok[emoji22] video yuklemek istiyorum ama beceremedim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
sizin bislete büyü yapılmış gibime geldi

aksam uulucem videoyu.

• Beğen
Tepkiler: liteon
Dogru diyosun hangi hocaya gitsem acaba

@tbag45 Haydaa. Videoyu youtube yükleyin; linki kopyalayıp gönderin.

@Scherwin Siz kullanırken vites kolunda bir anormallik hissettiniz mi ya da sorun neymiş usta söyledi mi?

@tbag45 güç uygulandigi zaman kesik kesik gelen ses aynakolun krank bağlantısından esneme sonucu oluşur yada dişliler aynakol arasındaki cıvatalar yeterli direnc gosteremiyor olabilir eski aynakolu tak dene eğer ses hala kesilmiyor ise kadroda çatlak kontrolü yaptır bunun için özel bir cihaz kullanıyorlar bu cihazı bulunduran bir yer bulman lazım başka bir teori düşünemiyorum gayepten gelen bi ses yoksa mutfakta birimi var :)

• Beğen
@tbag45 benzer bi durum benim alivio setli trek 7.2 de de vardı. sağ pedala yüklendiğimde sizin söylediğinize benzer bir ses çıkıyordu. ben çözemedim pek de çözmeye çalışmadım açıkcası. aynakolun esnemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. yüksek kadansla kullandığım için pek de kullanmam icap etmedi en büyük dişliyi. bu sıkıntıyı çözme işinde başarılar.

• Beğen
bende de tık tık sesi vardı. pedala yüklendiğimde pedallar 12-6 yönüne bakarken tam ön aktarıcının oradan bir ses geliyordu. aynakolu söktüm temizledim, yağladım, kesilmedi. sonra dikkatimi çekti sadece oturur pozisyondayken geliyordu. ve evet orta göbek civarından geldiğini düşündüğüm her güçlü pedalda eşit şekilde tekrarlanan tık tık sesi sele rayından geliyormuş...

Geri