Scudo Sports

Pedal Dergisi Yayında

Bir bisikletsever olarak diyorum ki,eğer sektörün içinde olup da bu eleştirilerde bulunan arkadaşlar da elini taşın altına koyup daha başarılı kapağı olan bir yayımda bulunursa o zaman onu da alırım.

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy
Scudo
D&R var ggeçen hafta gördüm konu açacaktım açmışınız benden önce

düzcede bulabilirsem okuyacağım. merak etmekteyim en azından ismi hoş olmuş.

Ürün tanıtımı yapmışlar misal. Bana yapmış olmak için yapılmış izlenimi verdi

Forumdan ve bisiklet camiasından 3 haftadır uzak olduğum için dergiden haberim olmadı, bugün D&R de tesadüfen gördüm hemen aldım. Doğan Burda dergilerini genel olarak sevmem, emek vermeden para kazanmayı amaçlarlar. Hemen hemen hiçbir özgün işleri yoktur, genellikle birilerinden "esinlenerek" iş yaparlar. Bu söylediklerim Doğan Burda'nın amiral gemisi olan Atlas için de geçerli, hatta en çok onun için geçerli.
Neyse bu sert girişten sonra Pedal dergisine gelelim; dergiyi beğenmedim. Özellikle ünlülerin bisikleti bölümünü gereksiz buldum hatta sinir bozucu, banane arkadaşım elin mankeni, oyuncusu hangi bisikleti kullanıyor. Magazinden yürürüz ilgi çekeriz diye yapılmış sıkıcı bir bölüm, mesela bisiklet kullanıcısı olmadığını belirten Zeynep Beşerler'in o dergide yer almasını anlayamadım :D Ayrıca "Bisiklet Seçimi" bölümünde çift amortisörlü market bisikletlerinin downhill olarak adlandırıldığı söylenmiş. Yazıyı hazırlayan arkadaş sadece şekilleri benzediği için mi o bisikletlere downhill dedi acaba? Bisiklet dergisine yazı hazırlayan birisi eminim ki o bisikletlerin downhill olmadığını biliyordur. Yoksa "fakirler, downhill sizin neyinize" diyerek downhill ile ilgili detaylı bilgi verme gereği hissetmedi mi?
Dergi oldukça kalın ama içerik olarak pek bir şey yok. Amatörce hazırlanmış, bisiklet işinin mutfağına girmektense uzaktan seyretmek isteyen yönelik gibi geldi.
En yeni yol, dağ, yarış, yol bisikletleri ve kapak meselelerine forumda oldukça fazla değinilmiş. Ben de bu konuda herkes gibi düşünüyorum.
Dergide hoşuma giden nokta ise bisiklet rotalarına bu kadar fazla yer verilmiş olmaları.
Başta söylediğim gibi dergiyi beğenmedim ama destek olmak için önümüzdeki sayısını da alacağım, bakalım gelişme düzelme olacak mı.

Bence her iki derginin de acilen yayindan kaldirilmasi gerekiyor...

Hem bisikletin yayginlasmasi icin sayfalarca tartisiriz, hem de gidip bu amaca hizmet edecek bir olusuma burun kiviririz. Bence bu millete tek bir bisiklet dergisi bile fazla :acpsnr:

İki dergiyi de hiç almadım ama almak istiyorum en kısa zamanda. Bi amatör bisikletçi olarak bu tip bilgilerin toplu bi şekilde elimin altında olması iyi olur. Bisiklet kültürünün gelişmesinde, bisikletçilerin sesinin duyurulmasında iyi bir adım olarak görüyorum. Buradaki Prof bisikletçilerden anladığım kadarıyla esaslı eleştiriler gelmiş. Bence bu arkadaşlar dergi ile iletişime geçmeli. Hatta dergide bikaç sayfa istemeli ve oraya bildiği esaslı bilgileri yazmalı. Yada kendileri dergi çıkarmalı ki bizde doğru bilgiler edinelim.

Alakasız ama yazmak istedim. Geçen gün bi ptt şubesinde sıra bekliyordum. Acayip kalabalıktı, çokta sıra vardı, banko da iki kişi çalışıyor. Haliyle yetişemiyorlar. Bir vatandaşta aynı sıra bekliyor. Biraz mıhabbet ettik. Veznedekileri suçladı. Onlar elinden geleni yapıyor dedim başka vezneler açılmalı, belli ki bu şube bu bölgeyi taşımıyor. Bi kaç defa daha gitmiştim yine sıra vardı baya. Neyse böyle konuşuyoruz, abi dedi şurdaki müdür odasını arkada bi yere alsalar, oraya bir iki vezne daha olur. Gittim öneri şikayet kutusundan bir kağıt aldım. Bir kağıtta iki tane varmış. Bende kağıdı yırttım al dedim buna yazalım şikayetleri sonrada şu kutuya atarsın. Yüzüme garip garip baktı, ben niye yazıyorum dedi, bu durumdan şikayetçi değil misin dedim yoo dedi :) Bizim millette bir garip dedim. Şikayet öneri kısmını yazdım kutudan attım. O anı aklıma geldi nedense.

2. sayısını sabırsızlıkla bekliyorum ancak maalesef sonbahar döneminnde çıkacakmış 2. sayı, ilk aşama olarak 3 ayda bir düşünülüyor sanırım

İlk sayıyı tansaşta cyclist ararken gördüm aldım ve kesinlikle çok hoşuma gitti, her türden bisikletçiye hitap etmesi beni cezbetti zaten

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
Buradan derlenebilecek yazıları editöre göndermek faydalı olabilir. Sektörün ve kültürün desteklenmesi için.
Ayrıca yerel üreticilerde çalışan hiç kimse yok mu bu forumda? Olmaması çok acaip bi durum bence hem çalışanlar açısından hem de firmalar açısından ... neden bu medyayı kullanmıyorlar? Web siteleri gayet iyi yani ajanslarla çalışmayı da biliyorlar aslında...

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
d&r nezih tarzı yerlerde satılmıyo bu 2 dergide değil mi ben rastlamadım daha galiba internetten sipariş edicem gibi gözüküyor

Biraz magazin ağırlıklı olmuş, umarım cyclist in kalitesini yakalar.

güzel bir dergi, güzel konulara da değinmişler. Yeni sayısını bekliyorum.

Bu derginin yeni sayısı çıktı mı?

Edit: Bu soruya zaten cevap verilmiş yukarıda, pardon. :)

Yayin hayatinda basarilar diliyorum ancak sayfalar cok karmasik goz yorucu ve icerigindeki bisiklet bakimi bolumu internrtte adini unuttugum bi sayfadan alinti ve kelimeler birebir ayni. Degistirilmemis bile. Umarim diger sayilari daha basarili olur.

• Beğen
Tepkiler: turanilhan
derginin yeni sayısı çıkmış,ilgilenenlere duyrulur..ben yeni sayısını da aldım..benim kanım ısındı bu dergiye

evet instagramdan bende gördüm, pazartesi alacağım.

Geri