Forumdan ve bisiklet camiasından 3 haftadır uzak olduğum için dergiden haberim olmadı, bugün D&R de tesadüfen gördüm hemen aldım. Doğan Burda dergilerini genel olarak sevmem, emek vermeden para kazanmayı amaçlarlar. Hemen hemen hiçbir özgün işleri yoktur, genellikle birilerinden "esinlenerek" iş yaparlar. Bu söylediklerim Doğan Burda'nın amiral gemisi olan Atlas için de geçerli, hatta en çok onun için geçerli.
Neyse bu sert girişten sonra Pedal dergisine gelelim; dergiyi beğenmedim. Özellikle ünlülerin bisikleti bölümünü gereksiz buldum hatta sinir bozucu, banane arkadaşım elin mankeni, oyuncusu hangi bisikleti kullanıyor. Magazinden yürürüz ilgi çekeriz diye yapılmış sıkıcı bir bölüm, mesela bisiklet kullanıcısı olmadığını belirten Zeynep Beşerler'in o dergide yer almasını anlayamadım

Ayrıca "Bisiklet Seçimi" bölümünde çift amortisörlü market bisikletlerinin downhill olarak adlandırıldığı söylenmiş. Yazıyı hazırlayan arkadaş sadece şekilleri benzediği için mi o bisikletlere downhill dedi acaba? Bisiklet dergisine yazı hazırlayan birisi eminim ki o bisikletlerin downhill olmadığını biliyordur. Yoksa "fakirler, downhill sizin neyinize" diyerek downhill ile ilgili detaylı bilgi verme gereği hissetmedi mi?
Dergi oldukça kalın ama içerik olarak pek bir şey yok. Amatörce hazırlanmış, bisiklet işinin mutfağına girmektense uzaktan seyretmek isteyen yönelik gibi geldi.
En yeni yol, dağ, yarış, yol bisikletleri ve kapak meselelerine forumda oldukça fazla değinilmiş. Ben de bu konuda herkes gibi düşünüyorum.
Dergide hoşuma giden nokta ise bisiklet rotalarına bu kadar fazla yer verilmiş olmaları.
Başta söylediğim gibi dergiyi beğenmedim ama destek olmak için önümüzdeki sayısını da alacağım, bakalım gelişme düzelme olacak mı.