Scudo Sports

Oyun önerileri, oyun arkadaşları bulma, oyun indirimleri paylaşma bölümü

Pes2019'da süper lig tamamıyla lisanslı yer alacakmış :)IMG_20180731_183543.jpg

Scudo
@Yigittmo
220 lira istemişler :D Her sene neredeyse birbirinin aynısı olan oyunlar çıkartıp bu fiyatları isteyebilmelerine çok şaşırıyorum doğrusu :D
Steam'da oyun etiketlerine "Soygun" eklemiş bizimkiler :D :D

@Yigittmo
Neredeyse hiç lisans yok ellerinde :D Fifa çok çok önde şuan, oyuncu sayısı olarakta çok önde olacağına eminim. Param olsa kesinlikle Fifa alırdım, online oynamak için sadece :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Sevgili Ahmet,

Hemen her SSD'nin bir Bakım Yazılımı var. Bazıları uyumlu olan markalarınkini de kullanabiliyor.

Bakım yazılımı gerekli çünki her SSD'nin bir Toplam Yazım ömrü var. Hiç beklemediğin anda tak diye kilitlenip kalmasından kimse haz etmez. En azından ne ömrü kaldığını bilmek ister ;)

Elinde Yoksa kendi SSD'ne uygun Tool u indir, kur. sürekli takip etmene gerek yok..Hemen hepsinde alarmlar var onları kurarsın; aşırılıkta uyarı verir ;)

Ek fotodaki benim Toshiba'nın SSD Utility Dashboard'u.

Orada da göreceğin gibi Sıcaklık bende 34derece. Yaklaşık 20 civarı Firefox penceresi var, başkada birşey çalışmıyordu görüntü alındığı zaman itibariyle..

Sende neler çalışıyor, bilmiyorum. Arkaplanda çalışan çok uygulama olabilir. Bir oyun/yazılım crack i zorluyor olabilir vesaire..

Çoğu kullanıcı, özellikle güçlü bilgisayar donanımına sahipse pek dikkat etmez..

Genel bakım ve iyi performans önerileri sunabilirim şu koşullarda..Çoğunlukla da işe yarar ;)

Başlangıçta gereksiz hiçbir uygulama çalıştırmayın (Chrome kullanıyorsanız bile bir update hizmetini başlangıça ekliyor en basit örnekle..PC açılışında gerçekte tek ihtiyacınız -varsa- Antivirüs programıdır)

Ara sıra, bazı bazı, genellikle, sık sık:hihi: Geçici dosya, -ve sık program indirip siliyorsanız ya da sık güncelleme alıyorsa sistem- Kayıt Defteri artıklarını silin.

Bu iki (üç) işlemi, PiriForm firmasının (link) isimli ürününün ücretsiz versiyonuyla çok sağlıklı ve başarılı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

CCleaner'da da alarm var. Örneğin bende geçici dosya boyutu 500MB ye ayarlı.. kullanıma göre günde 4-5-10 kez yokluyor, 500MB geçmişse geçici dosyalar,ın boyutu tozlu cama "beni yıka" yazıyor :)

Kayıt defteri, direkt hafızada tutulduğu için gereksiz yükler gereksiz zorlanmalara neden oluyor. Windows'un -daha doğrusu pc lerin- çalışma prensibi bu.. Kayıt defteri, fihrist görevi görüyor. Disk üzerinde neyin nerede olduğunun bilgisini tutar. Çalışma prensibi gereği kayıt defterinde gereksiz duran her bilgi program veya parçalarının bulunup işleme alınmasını geciktiriyor. Bu da gittikçe çoğalan bir yavaşlama demek..

Buna ek sormak istediklerin olursa seve seve cevaplamaya çalışırım.

P.S. : Fotoda bir 7GiB'lik unallocated alan göreceksiniz Doluluk göstergesinde. SSD destekliyorsa böyle bir alan ayırın. Bu alan SSD ömrünü uzatır. Geçici dosyaları bu unallocated (tanımsız) alana yazdırarak toplam yazma ömrünü uzatırsınız ;)

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    80 KB · Okunma: 4
@Yigittmo
Kimse oynamayacak o takımlarla :D :D

@irfananar
Sagolun hocam verdiginiz bilgiler icin :)
Daha yeni bu SSD, ömründen cok laptoptaki sıcaklik degerlerini merak ettigimden sormustum :( Adata'nın kendi programini kullaniyorum, tüm bilgilerini veriyor. Laptop muydu sizin bilgisayariniz? :agla::agla:

Ben yeni format atmisken ölctüm 58 derece sogutucuyla stabil kalıyor, oyunda 71 oluyor hic dusmuyor da yukselmiyor da :D Tabi islemcim de 60 stabil sicakligi, anlamadigim HDD ile SSD yan yana, HDD 38 derece sadece :bsmagryr: Bu Nvem SSD ler laptopta mi cok isiniyor diye bakiniyorum da kimse sicaklik bilgisini yazmamis :D

Şu PES serisini bir ben mi sevemedim ? Yıllardır arcade oyun sistemi, yapay zeka sorunları ve en önemlisi uyuz spikeri John Champion denilen hödüğü her oyuna dahil etmekten bıkmadılar usanmadılar. Lisanssız ligleri vs.'lerde cabası. Winning Eleven zamanında zirveye oynayan efsane ne hallere geldi :)

Fifa son yıllarda çok sağlam toparladı. Tam futbol simülasyonu haline geldi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Yigittmo
@chuck_schuldiner
Winning Eleven vardı degil mi :D Ps1 ve Ps2 oldugu zamanlarda çok oynardım. Ps3 çıktiginda ps2deki futbol oyunlarinin sahalarinin ne kadar küçük ve oynanisinin ne kadar kötü oldugunu görmüstüm :D

@chuck_schuldiner Ben de sonradan fifaya geçtim bayadır fifa oynuyorum ama bu sene pes2019'u merak ettim açıkçası süper ligi nasıl yapmışlar falan merak ettim :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Evet Ahmet, ben de laptop kullanıyorum :)

Tool varsa elinde ki var diyorsun..Orada gösterir. Konumlar farklılık gösterse de bir yerlerde ekte sana göndereceğim bilgiler vardır.

Benim Toshiba Laptop+ Toshiba SSD + Kullanım ölçülerine göre senin SSD sıcaklığın yüksek.. HDD nin düşük olması normal çünki işletim sistemi SSD üzerinde SÜREKLİ (PC hiç işlem yapmıyor görünse bile sadece ekran açıkken ortalama saniyede 50 kez ekran görüntüsünü yazar-siler yeniden yazar..Yani cihazda güç varsa BIOS, dolayısıyla da RAM ve HDD/SSD lerden birincil olanı kesinlikle çalışıyordur.) çalışır.

İşlemci Intel ise anlık 120 dereceye kadar çalışabilir.. sürekli olarak ise 80-85 derece limittir. 55-60 çok normal bir sıcaklık..

SSD deki bu sıcaklık yüksekliği benim kullanımıma göre..Senin kullanımına göre de değişir.

SSD Toolunda ekte gösterdiğim bölümlerden sıcaklık değerlerinin referansını gösteren bilgiler en doğruyu sana söyleyecektir. Örneğin bende yeşil (güvenli), turuncu (güvenli seviyeyi az aşmış) ve kırmızı (SSD bozacak kadar kritik yükseklik) olarak referans verilmiş. Sende de benzer bir referans vardır. Ona göre kararını verirsin..

Ayrıca over provisioning ( SSD uzun ömrü için geçici dosyaları SSD üzerinde herhangi bir yere değilde belli bir bölgede tutarak oluşacak bozulmayı kısıtlama) yapma noktasını da gösterdim.

Ve uyarılar/alarmlar bölümünü..

SSD ye sık format atma.. Her SSDnin bir toplam işlem ömrü var..Benim Toshiba için bu 60 terrabyte..En yükseği Samsung Evo 75TB..Onun dışındaki tüm SSDlerde 35-45 civarında geziyor..Alırken iyice araştırmıştım ben.. Her format ya da silme de aslında bir yazmadır (Bilgisayarda silme yoktur. Silme eylemi için üstüne boş karakter yazılır) ve toplam ömürden yer..

Sık sık geçici dosya temizliği, kayıt defteri temizliği yapmayı ihmal etmeyin.Hava durumu, haber kaynakları gibi gereksiz tüm işlemlerden kurtulun..Bilgisayarın genel-geçer rahatlığı ve performansı için virüs bulaşma vb sıkıntılardan kurtulmaktan sonra en önemli işlemler bunlar zira..

Umarım faydalı olur.

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    103,2 KB · Okunma: 2
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    86,3 KB · Okunma: 2
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    111,8 KB · Okunma: 2
@irfananar
Sağolun hocam yardımınız için. Baktım 70 derece kritik gözüküyor, oyunlarda 71 oluyor :D Bilmiyorum nasıl bir sorun oluşturur :( Bozulsa da sorun değil tabi garantisi var da bozulmaz umarım :D Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :) Dediğiniz gibi benim SSD baya ateşliymiş :D Umarım standart sıcaklık değeri 71 olunca sorun yaratmıyordur :(

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Sevgili ahmet garantiye güvenme.. SSD nin normal HDD den en önemli farklarından biri devasa ve çok detaylı bir istatistik tutuyor olması..Toplam kaç kez, kaç dk ısı gibi düzey eşikleri aşılmış, en yüksek tek hamlede kaç mb veri kaydedilmiş vs vs.

Üretici firma bunlara baktığı zaman bir olumsuzluk görürse garanti dışı bırakır..Ülkemizde ise satıcıların büyük kısmı yüzüne bakmadan direk "kullanıcı hatası" damgasını basıyorlar.

Önerim firmaya (üretici veya ana distribütör) yazman ve sıcaklık değerinin yüksek seyrettiğini, üründe arıza olup olmadığı konusundaki görüşlerini sorman..

Benim gönderdiklerimi de referans olarak kullanabilirsin. Buradan bir kaç arkadaştan da benzer referanslar isteyip karşılaştırabilirsin.

Lazım olursa özelliklerini vereyim:
Toshiba L614W -
İntel i3
8gb RAM
2GB NVidia ekran kartı
640GB Toshiba HDD (fabrikasyon)
Toshiba OCZ 240GB SSD sonradan ekleme
Windows 10

Sürekli/ Sık Kullanımda olan Programlar------------------------- RAMde işgal ettiği alan
_______________________________||||||||||||||||||||||||||_____________________

Visual Studio 2017 ------------------------------------------- 1.67GB
SQL Server 2017 --------------------------------------------- 650MB
Sql Server Management Studio -------------------------------- 135MB
Visual Studio Debugger ---------------------------------------- 350MB
Visual Studio SQL+Native+ASP.NET Debuggers ------------------ 385MB
.Net Framework ----------------------------------------------- 265MB
.Net Core ----------------------------------------------------- 437MB
Firefox Browser ------------------------------------------------ 230MB

@irfananar
Hocam şimdi farkettim SSD'niiz aratınca, sizinki SATA imiş :( M2 Nvem SSD'lerin sıcaklıkları yüksek seyrediyor dediler sorduğumda yabancı kullanıcılara ancak Türkiye garantörüne yazdığımda gönder bakalım diyorlar :D Altı üstü sıcaklık soruyorum neden göndereyim arızalı olup olmadığını bilmeden :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Evet benimki SATA.. Sendeki PCI mı?

Yüksek seyretmeden seyretmeye fark var.. Üst Limit 70 derece ise (Tüm rakamları buna göre veriyorum) 63 derecede %90 ile çalışıyor demektir.. Yüksüzken 58 yazmıştın sanırım. 56 olsa yüksüzken %80 ile çalışıyor demektir. Yüksüz %30-40-50 normal olmalı diye düşünüyorum..Yani yüksüz 40 dereceyi geçmemiş olmalı..

Ama kabul edilebilir değer misal 50-70 derece aralığı ise 71 çok etki etmeyecektir..Sonuçta güvenilir seviye kritik eşiği 75-78 derece gibi biraz daha yukarıdadır.

Önce geçici dosyaları vs tüm gereksizleri temizle ısıda düşme olup olmadığını gözle..Değişiklik yoksa..
Bence gönder yol yakınken.. En basitinden için rahat eder. bir "sonradan çıkacak" arızası var ise değiştirirler, rahat edersin. İçine veri biriktikçe veriyi güvene alıp göndermen de zorlaşır..

@irfananar
Aynen haklısıniz dediginiz gibi deneyip bir bakayim, her seyi kapattigimda ne olacagina. Olmadi degisim yapsinlar, degisimle gelen ürün de ayniysa zaten standartı böyledir derim artık :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Herşeyden önce göndermekle kendini garantiye almış olursun.. gönderdin, sağlam raporuyla geldi diyelim..garanti süresi içinde çatt diye gitti..

Elinde kozun olur.. "Ben müşteri olarak üzerime düşen herşeyi eksiksiz yaptım..İyi baktım, iyi kullandım ve şüphelendiğim anda sizin uzmanlığınıza başvurdum..Siz ise sağlam raporu verdiniz.." der tepelerine çökersin ;)

@irfananar
Aynen hocam haklısınız :)

Bu arada arkadaşlar Gameexptrada geceye özel indirim var, gece 12 de satışa çıkacak. Mause'lerin fiyatları piyasanın baya altında.
(link)

Bu arada hepsi sınırlı sayıda arkadaşlar :D

Fifa19'da 5v5 maçların olacağı söyleniyor :)IMG_20180802_162440.jpg

Çıkacağı zamanı herkesin deli gibi bekleyip bin bir türlü hayal ile alıp " çıkaracağınız oyun bu muydu" diye söylendikleri no man sky's a geçenlerde bir güncelleme gelmiş. Bir kaç twtich ve youtube yayıncısı videolar yayınlayıp canlı yayın yapınca insanlar tekrar yöneldi. Bu oyun acaba düzeldi mi ? Uzay temalı oyunlar içerisinde Elite Dangerous, Star Citizen, Space Engineers, No Man Sky's bu oyun tarzında neler var bildiğiniz veya önerebileceğiniz. Elite Dang. çok büyük istekle alıp başladım ama sonra joystick benzeri ekipman kullananların delicesine manevralarında kaçamadığım için uzun soluklu oynayamadım. Space Engineers'te ise parayı veren düdüğü çalar mantığı çok diyorlar. Bu ara bu no man sky's olayında dolayı acaba alsam mı diyorum ama 75 lira ve %50 indirimli fiyatı. Steamin 2 saat oynadıktan sonra iade edememe politikası da tam bir saçmalık 2 saate neyi anlayacağım 10 saat falan dese. Önerilere açığım. Elite grubundan tandığım kişiler project zomboid oynuyor nedense bu tip oyunlara bir ısınamadım. Ondan bir ortak oyunda buluşalım istiyorum.

Geri