Scudo Sports

Ön vites ayarı

Muhtemelen tel olması gerekenden gergin ya da gevşek. Yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi alt üst limit ayarı da hatalı olduğundan teli germek zorunda kalmış olabilirsiniz. Parktool videolarını açın ve oradaki gibi baştan ayarlayın.

Bazen telin yanlış bağlanması nedeniyle sıkıntı oluyor. İç yerine dış taraftan geçen tel gibi. İnternetten aktarıcının servis kılavuzuna bakıp telin düzgün şekilde bağlandığını kontrol edin.

Bazen de her ayar düzgünken yay nedeniyle sorun olabiliyor. Yayın temiz ve hafifçe yağlı olması işleri kolaylaştırıyor.

Bazen de hiç bir şey fayda etmiyor. Benim eski mtb de ayar bir türlü tutmayınca ön aktarıcıyı tümden değiştirip çözmüştüm.

Scudo
@Anonim

(link)

Bu limit ayarlarına göre herşey tam, videoyuda izledim, 7. Bölümdeki orta dişli ayarındaki gibi ayarladığımda vites 1 den 2 ye geçmiyor, telde düzgün bağlı gibi gözüküyor , yeni bisiklet ama sanırım bende aktarıcı değiştirmek zorunda kalacağım.

@Insécateur
High ayar vidasını biraz sıkın ama çok az olacak şekilde çeyrek tur sıkın öyle deneyin.

@CeRKeZ
H vidasını sıkabildiğim kadar sıktım, daha fazla sıkarsam en büyük dişlide sürtme oluyor

@Insécateur ön aktarıcı konumunu yeniden ayarlayın bir de. Büyükdişliden 1-3 mm ızak olması gerekiyor; bu sınırlar dahilinde artırın azaltın. Tabi paralel olması konusundan bahsetmiyorum, zaten onun ayarı doğrudur bu kadar uğraşmaya. Aktarıcının özelliklerine bir bakın bir de aynakolunuzla uyumlu mı diye.

cıkmaz sen bildikden sonra

@yenhesa

Bugün aktarıcı konumuyla oynayarak denedim, yine yapamadım, aktarıcının modeli FD-TZ31

yapamadığım gibi başka bir sorun daha çıkarttım başıma, vites kolundaki tle gerginlik ayarını yaptığımız kısım iki tarafada dönmez oldu, inat ettim kendim yapayım dedim ama ne yapsam olmadı

Ayrıca orta dişlideki sürtmenin onunla alakası yok ama zincir dönerken hafifçe sağa sola sallanıyor baştan beri vardı bu durum

Eyv yararlı bilgi

Arkadaşlar yardım edermisiniz

Bugün bisikletçiye gittim, vitesi ayarladı, salınım içinde zincir yağsızdır dedi yağladı, öncesine göre daha iyi ama sanırım düşük seviye bir model olduğu için aktarıcının performansı bu kadar.

Herkese selamlar,
Geçtiğimiz hafta ikinci el btwin rr 540 dağ bisikleti aldım, bütün bakımlarını ve vites ayarlarını yaptım ancak aynakol dişlileri iyi değil gibi ağırlığımı verdiğim zaman zincir atıyor ya da diş atlıyor gibi hissediyorum. Aynakol değiştirsem sorunu çözer mi yoksa başka yerlerde sorun aramalı mıyım?
Üzerinde orjinal btwin üçlü aynakol var, sitesinden baktığımda 180 lira gibi bir fiyat görüyorum ancak pek kaliteli değil gibi geldi bana, fikirlerinize ihtiyacım var.
İki yapraklı aynakola da geçebilirim, siz ne önerirsiniz?
Bisiklet konusuna yeniyim, o yüzden fikirleriniz benim için önemli, teşekkürler şimdiden. :)

@yicip büyük ihtimalle arka vites ayarı tam değil. Zincir kararsızlık yaşıyor.

@yicip büyük ihtimalle arka vites ayarı tam değil. Zincir kararsızlık yaşıyor.

Halbuki arka zincir ayarını da yapmıştım, orda ufak bi problem var. Arka vites kolunu microshift ile değiştirmiş önceki sahibi ancak ne yaptıysam yapayım 5'ten 6'ya attığımda geçmiyor bi sonrakinde ancak geçiyor. Onun haricinde bi problem yok gibi koldan kaynaklıdır diye düşündüm. Onun haricinde arka vites geçişlerinde pek problem yaşamadım, daha çok ön kararsızlık yaratıyor.

@yicip vites teli gerginlik ayarlarını tam yaparsan sorun çözülür diye düşünüyorum. Ön arka ikisi içinde geçerli. Aynakol değişimine hiç gerek yok.

@yicip vites teli gerginlik ayarlarını tam yaparsan sorun çözülür diye düşünüyorum. Ön arka ikisi içinde geçerli. Aynakol değişimine hiç gerek yok.

Tel gerginliğini ayarladım, vites kararsızlığı olmadığında pedala abandığımda diş atlaması dişlinin kötü olduğunu göstermez mi peki?

@yicip Aynakol kötülüğüyle alakası yok. Btwin'in noname aynakolunu kullandım. Kalitesiz değil. Senin sıkıntın sadece ince bir ayar. Bir yeri es geçmişsindir. Bir bisikletçiye göster. Benim diyebileceğim bu.

@yicip Aynakol kötülüğüyle alakası yok. Btwin'in noname aynakolunu kullandım. Kalitesiz değil. Senin sıkıntın sadece ince bir ayar. Bir yeri es geçmişsindir. Bir bisikletçiye göster. Benim diyebileceğim bu.

Tamamdır teşekkür ederim, ayarına odaklanayım o zaman olmadı bisikletçiye gösteririm. 🖐

• Beğen
Tepkiler: yokgibi
Yol bisikleti için ön aktarıcının tel gerginliğini nasıl ayarlayabilirim? Bugün çok uğraştım ama alt limit ayarını yaptıktan ve vites değiştirdikten sonra tekrar sürtme yapıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

bisikletinizin fotoğrafını yüklerseniz yardımcı olabilirim yada marka modeli nedir ?

@undefined bu bisiklet 2018 modelmiş, şöyle bir dalga var telin üstünde bundan yapabiliyor olmanız lazım..

1586462444547.png

• Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
Geri