@S.GUCLU
Değerli arkadaşım
İlgin için teşekkür ederim. Yakınen biliyorumki çok arkadaşım bunun için uğraştı. Bizimde uğraşımız çok zamana yayıldı. bürokrasi tarafı ve MEB'na uygun olması için çok titiz olmamız gerekiyor.
Şu anda yapacağımız pilot bölge uygulamasının sonuçlarını ancak2009-2010 öğretim yılında alabileceğiz. O zaman Talim Terbiyeden ders olarak geçerse sevinç çığlıklarımız bir birine karışacak.
@kudu
Değerli Abicim
İlgin için teşekkür ediyorum. Sizin bisiklet adına emeklerinizin karşılığını şu anda bile aldığınıza eminim. Çünkü küçük yaşalarda bisiklet bilici ile yaşamı tanımladınız.
Amacımız, bisiklet ve bisikletçilik için zor olan ülkemiz şartlarını iyileştirmektir. Bu da her birimizin attığı ortak adımlarla ancak gerçekleşebilir.
Yazıdıklarınıza yürekten katılıyorum.
Saygılarımla
@uzaktr
Sevgili Arkadaşım.
İlgin için teşekkür ederim. Öncelikle bir şeyi belirtmemde fayda var! Evet özel okul bir yerde farklı imkanların sunulduğu yerdir. Ancak yapmış olduğum önçalışmalarda çocukların kullanmış olduğu bisikletlerin çoğu vasat durumda. Amacımız bu derisn yanında bu bisikletlerin sadece balkonlarda çürüyen bir demir yığınından kurtarıp. Çocukların zevk alarak binecekleri bir yaşam aracına dönüştürmektir. Bu da okul- aile- öğrenci üçgeninin birlikteliğinden olur.
Yazdıklarınıza katılıyorum, bende bisikelte gelişi güzel bir şekilde başladım! Ama iyiki de başlamışım diyiyorum. Ülkemizde internet aracılığıyla yeni web sitelerinin, derneklerini gurupların kurulması taraftarıyım. Bu şekilde bir çok insana ulaşılabileceğine inanıyorum.
Bizim yapmaya şalıştığımız adım ise daha hayatı tanımlarken çocuğun karşısında bisikletin olması onun ufkunu dahada genişleterek, gelecekte çok daha güçlü bir bisikletçi toplumunun sağlam adımlarını atacaklar.
Mesajınızdaki içtenliğiniz için tekar teşekkkür ederim.
@Zuhâl
Maalesef şu zamanda bile bazı öğretmen arkadaşlarımızın bile !!! tabu olarak gördüğü önyargıyı kırmak için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor.
Ben bisiklet sporunun ülkemde bir futbol gibi erkek sporu olmasını istemiyorum.
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bisiklet 7 den 70'e herkesin kullanabileceği bir araç iken çoğunlukla erkeklerin kullnaması; bence bayanların elinden alınan özgürlüklerden biridir.
Bu konuda sunumlarından yararlandığım kevsere ayrıca teşekkür ediyorum.
Bizler bisiklete ve birlikteliğimize olan saygımızı ve ahlakımızı büyüttükçe bayan bisikletçileirnde artacağına inanıyorum.
Teşekkürler.
@Hakan Yazman
Sevgili Arkadaşım
Bisiklet Dersi için verdiğin destek için teşekkür ederim. Hep birlikte bilgi ve tecrübe paylaşımları sonucu ortaya çıkan bu çalışmada tanıdığım bütün bisikletçilerin emeği var. Amacımız gelecek yıl bu pilot uygulamanın Talim Terbiyeden geçmesidir.
Bunun içind ebütün çabamızı sizlerden aldığımız manavi destekle başaracağımıza inanıyorum.
Sevgileirmle
Değerli arkadaşlar
Yarın Bisiklet Dersine başlıyoruz. Okulumuzun 2 ve 3. sınıflarının birer şubesi ile derismize başlıyacağız. Bu konudaki çalışmalarımızı fotoları foruma ekleyeceğim.
Yaptığımız çalışma aslında çok sitematik bir yaklaşımla öğrencilere ulaşacak.
Okulda bu dersle ilgili görevli olarak ben görünüyorum ama asıl öğretmen (link) olacak ve ben de yardımcı öğretmen olarak olacağım. Öğretim yılı başında böyle bir görevlendirme yapılmadığı için dersin öğretmeni olarak ben görünüyorum. Ben daha çok sınıf içinde
baymekanik ile ve (link) den katılan (link) ve (link) ile birlikte yardımcı öğretmen olarak başlayacağız. Uydu eğitim modeli ile küçük guruplara verilecek kazanımlar 20 dk ile sınırlı olduğu için böyle bir çalışmayı uygun gördük.
Yıllık plana paralel olarak yapacağımız çalışmaların eksi ve artılarını değerlendirip eksiklerimizi her ders sonunda etüt ettikten sonra raporluyacağız. Bu şekilde gelecek yıl bu dersi okullarda vermek isteyen arkadaşlarım için yazılı bir klavuz ellerinde olacak.
Vizyonumuz ilk beş yılın sonunda Bisklet Dersi verilen okulların biraraya gelerek bisiklet yarışı ve etkinliklerini sağlamak!
Tabiki siz sevgili dostalarımın şimdiden bunun hazırlıkları içine girmenizi tavsiye ederim.
Okullar reklamını yaptığında sözüm ona ''bisim okulun yüzme havuzu var'' şeklinde bir reklam yapılıyor. Mersin için konuşuyorum! Ama bizim okulda diğer okullarda olmayan Bisiklet Dersi var denildiğinde bilinçli velileri çekeceğinden hiç şüphem yok.
Bunu neden yazıyorum: Bu dersi okullarında verecek olan okullar diğerlerinden hem sosyal hemde eğitimsel alanda bir adım önde olacaklar. Sizlerde bulunduğunuz illerdeki okulları seçerek ve kesinlikle bireysel olmadan bir bisiklet yapısı altında okullara başvurunuzu yapabilirsiniz.
Bu konuda bilgi almak isteyenler Baymekanik ve bana e-mail veya özel mesajdan ulaşabilirler. Yardımlarımız gelecek içindir ve bunu esirgemeyiz.
Kimbilir belki gelecekte bisiklet forumda eğitim sayfası bile olur ve illerde yapılan çalışmalar bu sayfada toplanır ortak bir ses olur.
Şimdilik bize hayal gibi görünen bu yazdıklarımın gerçekleşmesi ve bu konuda ki inancımızın güçlenerek yarınlara hep birlikte bakmamız dileğiyle....
Bisiklet Dersi hayırlı olsun.
Saygı ve sevgilerimle
Esen kalın