Scudo Sports

Okulumuzda bisiklet dersi başlıyor...

Abrean;

Sizi ve emeklerinizi takdir ediyorum. Bu güçlü inancınızı hiçbir zaman yitirmeyin. Özellikle kız öğrencilerin bisiklete ilgi duyması çok çok daha önemli. Bunu her yerde söylüyorum: Çünkü onlar geleceğin anneleri olacak ve yeni kuşaklar yetiştirecekler. Eğitim önce ailede başladığına göre ve hepimizin ilk öğretmeni annelerimiz olduğuna göre bu kızların bisiklet sevdasına -hiç bırakmamacasına- şimdiden kapılmaları çok büyük bir önem taşıyor. Umarım bu yaptığınız yanacak ateşin ilk kıvılcımı olur.
Bisiklete dair her zaman yardıma hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.

Scudo
Gerçekten bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi gibi bir haber, sizleri tebrik ediyorum bunu başardığınız ve geleceğim bisikletçilerinin ellerinden şimdiden tuttuğunuz için, orada olup ben de katkıda bulunabilmeyi çok isterdim, yine de yapabilleceğim bir şeyler olursa bilmek isterim... Tekrardan bu çabanız için çok teşekkürler...

@S.GUCLU
Değerli arkadaşım
İlgin için teşekkür ederim. Yakınen biliyorumki çok arkadaşım bunun için uğraştı. Bizimde uğraşımız çok zamana yayıldı. bürokrasi tarafı ve MEB'na uygun olması için çok titiz olmamız gerekiyor.
Şu anda yapacağımız pilot bölge uygulamasının sonuçlarını ancak2009-2010 öğretim yılında alabileceğiz. O zaman Talim Terbiyeden ders olarak geçerse sevinç çığlıklarımız bir birine karışacak.

@kudu
Değerli Abicim
İlgin için teşekkür ediyorum. Sizin bisiklet adına emeklerinizin karşılığını şu anda bile aldığınıza eminim. Çünkü küçük yaşalarda bisiklet bilici ile yaşamı tanımladınız.
Amacımız, bisiklet ve bisikletçilik için zor olan ülkemiz şartlarını iyileştirmektir. Bu da her birimizin attığı ortak adımlarla ancak gerçekleşebilir.
Yazıdıklarınıza yürekten katılıyorum.
Saygılarımla

@uzaktr
Sevgili Arkadaşım.
İlgin için teşekkür ederim. Öncelikle bir şeyi belirtmemde fayda var! Evet özel okul bir yerde farklı imkanların sunulduğu yerdir. Ancak yapmış olduğum önçalışmalarda çocukların kullanmış olduğu bisikletlerin çoğu vasat durumda. Amacımız bu derisn yanında bu bisikletlerin sadece balkonlarda çürüyen bir demir yığınından kurtarıp. Çocukların zevk alarak binecekleri bir yaşam aracına dönüştürmektir. Bu da okul- aile- öğrenci üçgeninin birlikteliğinden olur.

Yazdıklarınıza katılıyorum, bende bisikelte gelişi güzel bir şekilde başladım! Ama iyiki de başlamışım diyiyorum. Ülkemizde internet aracılığıyla yeni web sitelerinin, derneklerini gurupların kurulması taraftarıyım. Bu şekilde bir çok insana ulaşılabileceğine inanıyorum.
Bizim yapmaya şalıştığımız adım ise daha hayatı tanımlarken çocuğun karşısında bisikletin olması onun ufkunu dahada genişleterek, gelecekte çok daha güçlü bir bisikletçi toplumunun sağlam adımlarını atacaklar.
Mesajınızdaki içtenliğiniz için tekar teşekkkür ederim.

@Zuhâl
Maalesef şu zamanda bile bazı öğretmen arkadaşlarımızın bile !!! tabu olarak gördüğü önyargıyı kırmak için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor.
Ben bisiklet sporunun ülkemde bir futbol gibi erkek sporu olmasını istemiyorum.
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bisiklet 7 den 70'e herkesin kullanabileceği bir araç iken çoğunlukla erkeklerin kullnaması; bence bayanların elinden alınan özgürlüklerden biridir.
Bu konuda sunumlarından yararlandığım kevsere ayrıca teşekkür ediyorum.
Bizler bisiklete ve birlikteliğimize olan saygımızı ve ahlakımızı büyüttükçe bayan bisikletçileirnde artacağına inanıyorum.
Teşekkürler.
@Hakan Yazman
Sevgili Arkadaşım
Bisiklet Dersi için verdiğin destek için teşekkür ederim. Hep birlikte bilgi ve tecrübe paylaşımları sonucu ortaya çıkan bu çalışmada tanıdığım bütün bisikletçilerin emeği var. Amacımız gelecek yıl bu pilot uygulamanın Talim Terbiyeden geçmesidir.
Bunun içind ebütün çabamızı sizlerden aldığımız manavi destekle başaracağımıza inanıyorum.
Sevgileirmle

Değerli arkadaşlar
Yarın Bisiklet Dersine başlıyoruz. Okulumuzun 2 ve 3. sınıflarının birer şubesi ile derismize başlıyacağız. Bu konudaki çalışmalarımızı fotoları foruma ekleyeceğim.
Yaptığımız çalışma aslında çok sitematik bir yaklaşımla öğrencilere ulaşacak.
Okulda bu dersle ilgili görevli olarak ben görünüyorum ama asıl öğretmen (link) olacak ve ben de yardımcı öğretmen olarak olacağım. Öğretim yılı başında böyle bir görevlendirme yapılmadığı için dersin öğretmeni olarak ben görünüyorum. Ben daha çok sınıf içinde baymekanik ile ve (link) den katılan (link) ve (link) ile birlikte yardımcı öğretmen olarak başlayacağız. Uydu eğitim modeli ile küçük guruplara verilecek kazanımlar 20 dk ile sınırlı olduğu için böyle bir çalışmayı uygun gördük.

Yıllık plana paralel olarak yapacağımız çalışmaların eksi ve artılarını değerlendirip eksiklerimizi her ders sonunda etüt ettikten sonra raporluyacağız. Bu şekilde gelecek yıl bu dersi okullarda vermek isteyen arkadaşlarım için yazılı bir klavuz ellerinde olacak.

Vizyonumuz ilk beş yılın sonunda Bisklet Dersi verilen okulların biraraya gelerek bisiklet yarışı ve etkinliklerini sağlamak!
Tabiki siz sevgili dostalarımın şimdiden bunun hazırlıkları içine girmenizi tavsiye ederim.
Okullar reklamını yaptığında sözüm ona ''bisim okulun yüzme havuzu var'' şeklinde bir reklam yapılıyor. Mersin için konuşuyorum! Ama bizim okulda diğer okullarda olmayan Bisiklet Dersi var denildiğinde bilinçli velileri çekeceğinden hiç şüphem yok.
Bunu neden yazıyorum: Bu dersi okullarında verecek olan okullar diğerlerinden hem sosyal hemde eğitimsel alanda bir adım önde olacaklar. Sizlerde bulunduğunuz illerdeki okulları seçerek ve kesinlikle bireysel olmadan bir bisiklet yapısı altında okullara başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bu konuda bilgi almak isteyenler Baymekanik ve bana e-mail veya özel mesajdan ulaşabilirler. Yardımlarımız gelecek içindir ve bunu esirgemeyiz.

Kimbilir belki gelecekte bisiklet forumda eğitim sayfası bile olur ve illerde yapılan çalışmalar bu sayfada toplanır ortak bir ses olur.

Şimdilik bize hayal gibi görünen bu yazdıklarımın gerçekleşmesi ve bu konuda ki inancımızın güçlenerek yarınlara hep birlikte bakmamız dileğiyle....
Bisiklet Dersi hayırlı olsun.
Saygı ve sevgilerimle
Esen kalın

hocam, böyle güzel bir hayali gerçekleştirmek için sarfettiğiniz emek, gösterdiğiniz özveri ve çabalar için bir bisikletli olarak ne kadar teşekkür etsem azdır.
bisiklete ve bisikletlilere saygı diye haykırdığımız bu ülkede bunca bürokrasiyi aşarak bisiklet bilincini tabandan verecek olmanız tüm bisikletliler için çok ama çok büyük bir gelişme...
tekrar tekrar teşekkürler.:winkenlux

eminim her bisikletli,bir pedalın daha dönmesi için elinden gelen herşey hiç tereddüt etmeden yapar.
bizler de üzerimize düşenleri yapmaktan gurur duyarız.
bende toplu geziler ile ilgili resimlerin dersiniz için çekici olacağını düşünüyorum, eğer isterseniz elimdeki tüm fotoğrafları, fotoğrafların içinde bulunan arkadaşlarımın da hoşgörülerine sığınarak sizinle ve minik kardeşlerimle paylaşmak isterim.

bugünki ilk dersinizle ilgili anlatacaklarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

saygılar...:winkenlux

Bu başlığı görünce ne kadar sevindim anlatamam. Harika bir gelişme. Emeği geçen herkesi kutlarım.

Bilinçli bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için harika bir adım. Diliyoruz ki Türkiye'nin bütün okullarında böyle bir ders verilebilsin.

Bu konuda bireysel olarak elimden geleni yapmaya hazırım.

Tekrar tekrar tebrikler...

Sevgiler...

@oceanist
Sevgili Dostum oceanist

İlgin için teşekkür ederim. Senin mesajınaymış ilk derse başladığımızın müjdesini vermek:)
Aslında bizimde elimizde çok fazla foto var ama afiş ve poster yok. Amacımız birazdan ekleyeceğim fotolarda da göreceğin gibi Bisiket Sınıfının Duvarlarını doldurmak. Bu şekilde öğrencinin bisiklete odaklanması daha kolay olacak.
Esen kal

@Serkan Taşdelen

Sevgili Dostum Serkan
Geçen yıl bir kaç kez turlarını çocuklarıma sundum. Çok mutlu oldular. Şundan şüphen olmasın buradan geçerse yolun seni okulumuza mutlaka davet edeceğiz.
En büyük ümidimiz başlattığımız bu küçük adımın arkasının gelmesidir.
Sevgilerimle

Sevgili Bisikletçi Arkadaşlarım
Sonunda ilk dersimizi bu gün 2 ve 3. sınıflara verdik. Okulumuz öğrencilerinin tepkileri görülmeye değerdi!
6,7 ve 8. sınıflar bu derse katılamayacaklarından dolayı okul yönetimine serzenişte bulundular.
Onlar içinde daha çok pratiğe dayalı kısa bir çalışma yapacağız.

Bu gün 2 ve 3. sınıflar Bisiklet Dersini dinlerken ve öğretmenlerini tanırken çok heyecanlı idiler ve mutlulukları yüzünden okunuyordu.
Herbiri ayrı ayrı sorular soruyor, bisiklet hakkında ne kadar çok şey bildiklerini anlatıyor baymekaniğe cevap vermek için bir biri ile yarışıyorlardı:)

Bu manzarayı ve duyguları birçok bisikletçi arkadaşımın yaşamasını isterim.

Öğrencilerimiz göreceğiniz gibi çok küçük ( İlköğretim I. Kademe ) olarak ortak düşüncemiz bu yaşlarda sistematik bisiklet eğitimi alacak öğrencilerden yetenekli olanları kesinlikle gelecekte ülkemiz adını yarışlarda ilk sıralara getiriler.
Bizler bu dersi öğrencilerimiz ile paylaşırken yaşamış olduğumuz duyguları kelimeler ile ifade edemiyoruz. Bunu tahmin edebilirsiniz.
Ama siz değerli dostlarımıza,
buradan bütün gelişmeleri düzenli olarak ileteceğiz. Umarız bizim tecrübelerimize sizlerde tecrübenizi katarak çok daha güçlü ve etkin olacak Bisiklet Dersi için gelecek yıl bir çok okula referans olmak istiyoruz.
Bu pilot uygulamanın bütün okullara yayılması hepimiz için ülke bisikletçiliğinde
yeni bir sayfanın açılışı olacak.

Yazımı şimdilik burada sonlandırıyorum. Fotoları eklemek biraz zaman alıyor. Geriye kalan fotoları Mersin MTB sayfasından görebilirsiniz.

Bu gün Bisiklet Dersi Öğretmenliğini yapan Baymekanik ve yardımcı öğretmenler Ertuğrul Egemen, Uğur Gösu, Ben ( Aydın Şahin ) bu ders için bize destek veren başta Mersin MTB ve siz değerli dostlarımıza teşekkür ederiz.
Ayrıca Okul Müdürümüzün geleceği gören vizyonları ile bize eleştiri ve yönlendiriş vermesi bizi ayrıc amemnun etmektedir.
Huzurunuzda Okul Müdürümüz Raif Çakmak Beye de teşekkür etmek istiyorum.

Şimidi Sizleri Fotolarla baş başa bırakıyorum.
Saygı ve sevgilerimle esen kalın.

http://img25.imageshack.us/img25/214/ubat2009163zb6.jpg
(link)
Fotoların devamı geliyor

ilk BİSİKLET DERSİMİZ hayırlı olsun...
umarım bu pilot uygulama yayğınlaşır ve okullarımızda bisikletin ne kadar faydalı olduğunu ve güvenli bisiklete binmeyle ilgili herşeyi öğrenmiş genç arkadaşlarımızın sayısı çok aça çok daha fazla olur...

tekrar tekrar teşekkürler emeği geçen herkese...

Emekleriniz için çok teşekkürler,bu ilki paylaşıma sunduğunuz için ayrıca tekrardan teşekkür ederim.İlk dersiniz çok neşeli ve sağlıklı geçtiği görmek ve çoçukların bu sevincini bizleride ortak ettiğiniz için inanın kendi adıma çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.Başarılarız ve derslerinizin devamı dilerim,diğer okullarımızda da bu gibi derslerin veribileceğini ve bu katkıların,paylaşımların arttığını görebilmemizin çok da uzak olmadığıdır.

Sevgi ve saygılarımla.

-Konu sabitlenmiştir.

hocam cok tesekkurler cektıgımız onca zorluklar gece sabahlamalar yorgunluk hepsı cocukların gözlerındekı o sevınc sayesınde tamamen sılındı o buyuk hazzı butun bısıkletcıler gıbı bende butun ılıklerımde hıssettım yorum yazan arkadaslara bızımle bılgı paylasan arkadaslara mersın mtb adına tesekkur ederım bızlere bu ımkanı saglayan ata kultur okulları muduru sayın Raıf Cakmak beye tesekkurler ederım saygılar

Fotoğraflara hayran kaldım.
İnşallah sizin sayenizde bu ders yaygınlaşır ve tüm Türkiyede okutulmaya başlar...

• Beğen
Tepkiler: abrean
Çok güzel yaaa, inanamıyorum... Çocukların ilgisi beni çok mutlu etti. İleride bilinçli birer kullanıcı olarak pedallayacaklardır inşallah.

Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkürler...

Sevgiler...

Cok buyuk alki$..
Inanilmaz guzel bir goruntu...

• Beğen
@oceanist
Teşekkürler Arkadaşım
Zorlu bir yolculuğa başladık hep birlikte. Sabırlı çalışmalarımız sonunda meyvesini alacağımıza inanıyoruz. Tabiki amacımız gelecek yıl bir çok okulda bu dersin yaygınlaşması için altyapıyı hazırlamaktır.

@Önder Özdoğan

Sevgili Önder
Tabiki ilkleriimizi ilk bisikletimizi, ilk yolculuğumuzui ilk dersimizi:) forumda paylaşacağız burası benim bisikletçilikte ilk üye olduğum ortam.
Biz bilgi paylaşımındaki bencilliğe ve parselleşmeye karşıyız.
Yani Mersin MTB olarak yaptığımız çalışmalarda aslında bütün ülke bisikletçilerimiz için güzel ve büyük başarılarının temelini sizlerden aldığımız güçle atmak istiyoruz. Sevincimizi ve paydaşlığımızı sizlerle paylaşmak bizim için büyük bir mutluluktur.
Çocuklarımızın informal bir eğitimle sokakta arkadaşlarından öğrenikleri bilgi onlara kendi çabaları olmadan bir şey katmayacak. Ancak okul aracılığıyla ve bol pratiklerle daha bu yaşlarda sağlıklı bir eğitim onlara büyük bir özgüven ve sporcu kimliği kazandıracaktır.
Asıl amacımız bisikleti gelecekte yaşamlarının bir parçası olarak kullanmaları ve bisikletle yaşamlarına adapte olmalarıdır.

Konuyu sabitlemeniz bizim için büyük bir inceliktir. Gelcek yıl umarım bisiklet eğitimi adı altında bir başlıkla konuyu sabitleriz. Bisiklet dersi veren arkadaşların ortak paylaşımlarının olduğu bir sayfa olur.

İlginiz için çok teşekkür ederim.
Sevgileirmle

@Feyyaz Alaçam
Teşekkürler Feyyaz
Seninde bildiğin gibi bunda tek ben değil Mersin Mtb üyelerinin emekleri bulunmaktadır. Dolayısıyla seninde emeğin vardır. Baymekaniğin sabahlara kadar çalışmasına diyecek yok zaten.
Böyle bir gurup içind eolduğum için çok şanslıyım.
Görüşmek üzere
esen kal.

@muratkaan123
Tek amacımız bu. Teşekkürler.

@Serkan Taşdelen

Sevgili dostum
Kesinilikle ileride bizlerden de bilinçli olarak pedallayacaklar. Onlar şimdiden bizden bir adım öne geçtiler.
Tek isteğimiz bunun düzenli olması.
Esen kal

@ssr1150r

Bu alkış bizlere değil ülkemdeki ve paylaşımı seven bütün bisikletçilerim için. Çünkü hafife aldığımız emeklerin çoğu bir çokları için yeni başlangıç kıvılcımları oluşturmaya yeterdir.
Esen kal

• Beğen
Tepkiler: mehmet özbay
http://img24.imageshack.us/img24/236/ubat2009023ca2.jpg
(link)

Ertuğrul, Okul Müdürümüz Raif Çakmak ( ortada ) ve Baymekanik

http://img214.imageshack.us/img214/9384/ubat2009003fo6.jpg
(link)

Takım elbisli ben :D

http://img231.imageshack.us/img231/8449/ubat2009004fy8.jpg
(link)

http://img27.imageshack.us/img27/622/ubat2009005ah1.jpg
(link)

http://img231.imageshack.us/img231/662/ubat2009006dw1.jpg
(link)

http://img231.imageshack.us/img231/8475/ubat2009007fg6.jpg
(link)

http://img140.imageshack.us/img140/9870/ubat2009008rd2.jpg
(link)

http://img520.imageshack.us/img520/3141/ubat2009010tg6.jpg
(link)

http://img520.imageshack.us/img520/9919/ubat2009012ss8.jpg
(link)

http://img520.imageshack.us/img520/5077/ubat2009015ku7.jpg
(link)

http://img220.imageshack.us/img220/2302/ubat2009018eq1.jpg
(link)

http://img220.imageshack.us/img220/6061/ubat2009022ph1.jpg
(link)

Sevgili Arkadaşlar
17.02.2009 tarihinde 4. ve 5. sınıflara ilk dersimizi verdik. Baymekaniği ve Ertuğrulu dinleyen öğrenciler pür dikkattiler.
Görülmeye değer bir manzara vardı.
Diğer sınıflardan da yoğun bir istek var! Ama onlar için hazırlığımızı yapmadık.
Öğretmenlerde çok ilgililer.
Bu da bizi çok mutlu ediyor.
Bütün fotoları adresine sabah yükleyeceğim.
Saygı ve sevgilerimle

:winkenlux :winkenlux :winkenlux :winkenlux

ne kadar tebrik etsek az, ne kadar gururlansak az...
teşekkürler emekleri geçen herkese...

• Beğen
Değerli Abicim
İlgin için teşekkür ediyorum. Sizin bisiklet adına emeklerinizin karşılığını şu anda bile aldığınıza eminim. Çünkü küçük yaşalarda bisiklet bilici ile yaşamı tanımladınız.
Amacımız, bisiklet ve bisikletçilik için zor olan ülkemiz şartlarını iyileştirmektir. Bu da her birimizin attığı ortak adımlarla ancak gerçekleşebilir.
Yazıdıklarınıza yürekten katılıyorum.
Saygılarımla

abrean -bisiklet dostum
tekrar bu emeğe saygı duymaktan
şeref duyarım
bu ülke değişiyor
yukardaki fotoğrafları görünce
gerçekten gözlerim yaşardı
evet evet başardınız
ne mutlu size
robocop

not
bay mekanik
ve ertuğrul bey
mekanınız cennetlik

Merhaba Aydın Hocam... Türkiye Kıyları Turumda çektigim bir kaç fotografı çıkarttırıp Mehmet abinin dükkanına bıraktım.Umarım işinize yarar...

Mutlukalın...

• Beğen
Bu güzel gurubu kuran Baymekanik’e,
Beraber “Okullarda Bisikletle Eğitim Seferberliği” ni başlattıkları Aydın şahin bey’e ve çıkılan bu güzel yolda emeği ve çabası olan tüm bisiklet dostlarına tüm kalbimle teşekkürler..
Sizler harika insanlarsınız…

Umarım pilot uygulama olarak başlayan bu derse duyarsız kalınmaz…
Umarım yıl sonunda bu ders onaylanır ve tüm Türkiye geneline yayılır..
Güzel insanlar sizleri yürekten alkışlıyorum..

Geri