Scudo Sports

Okulumuzda bisiklet dersi başlıyor...

Sevgili Arkadaşlar
Bir birimize destek olduğumuz sürece güçlüyüz.
Forumda ilgisisni ve desteğini gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Yarın 2. haftamız ve 2. dersimiz.
Baymekanik ve Ertuğrul Antalyada oldukları için; dersi ben ve Uğur anlatacağız.
Daha önce hazırlamış olduğum ders programından; yarın ki öğrenci kazanımları aşağıdadır:

2. Bisiklet ile doğa sevgisinin bir arada toplanmasını kavrar;
2.1 Bisikletin insanlar için kullanılabilen en zararsız spor olduğunu öğrenir..
2.2 Bisiklet kültürü ve doğaya karşı bakışının değişimini gözlemler..
2.3 Bisikletçiliğin sadece bir spor olmadığını aynı zamanda bir yaşam kavrayışı olduğunu algılar.
2.4 Çevresinde bisiklet kullanımı ile ilgili yanlış uygulamaları bilir.
2.5 Yakıt kullanarak hareket edebilen araçların çevreye verdiği zararların neler olduğunu bilir.
2.6 Geri dönüşü olmayan çevre kirliliği hakkında genel bilgi sahibi olur.
2.7 Bisikleti ile ilgili basit bilgi sahibidir

Fotoları yarın eklemeye çalışacağım.
Esen kalın

Scudo
@kudu

kardesım cok sagol bısıkletlıler olarak bırbırımıze destek oldugumuz surece daha cok seyler basaracagız kendım ve mersın mtb adına tesekkurler
aydın hoca ben ertugrul egemen ve ugur göksu adına tum yorum yapanlara ve bu sevıncı bızlerle paylasan canım turkıyem bısıkletlılerıne cok tesekkurler

Sevgili Arkadaşlar
2. Haftamızıda başarı ile tamamladık.
Öğrencilerin ilgileri gün geçtikçe daha da artıyor. Sadece . ve . sınıflar da yaşları gereği dikkat dağınıklığı var. Pratik aşamaya yani dışarıda bisiklet kullanmay başladığımız zaman daha verimli sonuçlar alacağız.
Öğrenci eğitimi yapmış olduğumuz plana paralel gidiyor.
Önce bisiklet hakkında belli bir bilgi düzeyine ulaştıktan sonra dışarıda pratik eğitime başlıyacağız.
Ertuğrul ve Baymekanik şu anda Antalyada seminderde oldukları işçin bu hafta ben ve Uğur Bisiklet Dersini verdik.
Fotoları yükleyeceğim.
Bizi farumdan takip eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Not: Elimize şu ana kadar herhangi bir bisiklet posteri veya afiş ulaşmadı...
Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz.

Saygı ve Sevgilerimle

hocam antalyadakı bısıklet dostları bızlere cok destek oldular en basta gökhan ciğdem kardesıme verdıklerı posterlerden dolayı tesekur ederım aydın hocam elıne saglık burda fazla ınternete gıremıyorum ama canlarıma guzel ders verdıgıne ınanıyorum fazla kalmadı hocam 3 marta ordayım nasıp olursa hepsını benım ıcın öp selamlarımı söyle ugurada tesekkurler

@naz34

sevgılı kardesım ınanıyorumkı gelecek yıl bu olay tum turkıyeye yayılacak daha guzel gunler bız bısıkletlılerı beklıyor yorumların ıcın tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: ertugrul.egemen
Sevgili Dostlar
Netten biraz uzak kaldığım için geçen haftanın fotolarını ancak şimdi gönderiyorum. Yoğun günler geçiriyorum.
Daha sonra tekrak yazacağım.
esen kalın.

Bisiklet ( Teknik ) Öğretmen Uğur GökSu

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

İlginiz için teşekkürler.

Antalya'da Baymekanik'le tanısma fırsatımız oldu, proje hakkında kısaca konustuk, bir grafik tasarımcı ve bisiklet dostu olarak elimden gelen yardımı yapmaya calısırım. görüsmek dilegiyle.

Aydın Bey
Sizi başarınızdan dolayı kutlarım... Umarım hedefinize engellerle karşılaşmadan ulaşırsınız...

• Beğen
Tepkiler: abrean
@zazoo

kardesım sızlerı tanımak guzeldı keske daha fazla zaman olsaydı sızlere okulu tamamen anlatabılseydım sadece sınıf ıcın afıse ıhtıyacımız var elınızde varsa bıze ulastırın sımdıden tesekkurler

Arkadaşlar
Bisiklet Dersleri devam ediyor.
Sınav haftası olduğu için fotoları geçen hafta yükleyemedim! Ama yarın hepsini yükleyeceğim.
Amacımızı bizi iyi takip edenler çok iyi biliyorlar; ülkemizde bisikleti ilköğretim yaşlarında ki çocuklara profesyonel şekilde eğitim vererek geleceğe iyi bir bisikletçi veya bisiklet sever kuşaklar yetiştirmektir.
Biz bu çalışmayı popülerist duygularımızla veya benlik duygularımızla değil bisiklete olan sevgimizden dolayı yaptık.
Bu çalışma sağlıklı düşünen bir çok bisiklet sever arkadaşım tarafından takdir görürken, bazı arkadaşlarda da yanlış anlaşılmalara yol açmış...
Mersin MTB'nin yapmış olduğu bu çalışma temellerini 2 yol öncesinden atmıştı zaten ve o an şimdi gerçekleşti.
Okulumuz yöneticilerinin olumlu yaklaşımları ile de derslerimiz başladı ve verimli bir şekilde ilerlemekteyiz. Okul velilerimizden gelen olumlu tepkiler bizi daha da yüreklendirmekte.
Yıl sonunda Talim Terbiyeden geçmesini ümit ettiğimiz bu ders gelecek yıllarda bir çok bisikletçi arkadaşım için büyük bir referans kaynağı olacaktır.
Ancak sözüm ona bizlere destek olacaklarına daha bizi tanımadan ve emeklerimize şahit olmadan önyargılı yaklaşan arkadaşlarımı sağlıklı düşünmeye davat ediyorum.
Biz bisikletçi ailesi olarak hep birlikte olursak güçlüyüz!
Gideceğimiz yol çook uzun bunu hepimiz biliyoruz. Ülkemizde bisiklet yolları yaygınlaştıramazken, sesimizi ilgili mercilere ulaştıramayacak kadar kısık kalmışken.
Mersin MTB'nin en genç bireyinden en yaşlısına Bisiklet Dersine gönülden destek veren arkadaşlarımın emeğini küçümsemek veya yadsımak bisiklet camiasına karşı yapılan bir hakaretten başka birşey değildir.

Bizlere destek veren ve teşvikleri ile bizleri dahada azimli çalışmaya iten sevgili bisiklet dostlarımıza tekrar teşekkür ediyoruz.

Ben piyanonun tek bir tuşuyum! sadece bir nota ses bulur bende ve tek başına anlamsızdır. Diğer tuşlarla bir araya gelince sesimiz ezgilerle kalplere kadar iner.

Saygı ve sevgilerimle.
Esen kalın.

Sizleri gönülden kutluyorum.Diğer arkadaşlar gibi ben de, bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Umarım bu emeğinizin karşılığını hep beraber alırız.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Saygı ve sevgilerimle..

Bisiklet camiasına bunca emek veriyorsunuz ve fotograflarla belgeliyorsunuz ama buna ragmen bazı kesimlerden eleştiri(olumsuz) alıyorsanız gerçekten bazıları sağlıklı düşünemiyor demektir.

Umarım yenilikçiliğe karşıt olan artık genimize işlemiş şu basit önyargıları kırar ve geleceğe sağlam temeller atan bir kuşak yetiştiririz. (Einstain ın dediği gibi önyargıyı kırmak, atomu parçalamaktan daha zordur.. maalesef ki:(!)

Ben bu projenin Türkiye için çok güzel bir başlangıç olduguna inananlardanım ve size tüm kalbim ve pedalsevgimle destek vermek bir görevimdir :).. Başarılar dilerim

• Beğen
Tepkiler: abrean
mersın mtb grubu olarak olumlu veya olumsuz her turlu yorumlar ıcın tesekkur ederım yaptıgımız iş ortada {aynası iştır kısının } ata sözu bosuna söylenmemıstır
mersın mtb grubu olarak bazı kısıler tarafında engellenmeye calısılsakta bız yıne yolumuza devam edecegız okul mudurumuz,okul yönetımı ve velılerımızın destegıyle okulumuzda bısıklet dersı olanca hızıyla devam edecek
saygılar baymekanik

• Beğen
Tepkiler: ahusenem ve abrean
çocukların kasksız, öğretmenlerin kasklı olması enteresan olmuş biraz. ama neden diye sormayacağım, tahmin edebiliyorum:)

olumsuz eleştirilerin olmasına gerçekten çok şaşırdım. düşündüm olumsuz olan ne diye ve bir şey bulamadım:)
bir tek noktadan bahsedilebilir olumsuz olarak: bu proje sadece bir okulda var ve bu okul bir özel okul..! yani devlet okulunda okuyan bir çocuğun böyle bir derse girmesi şu an hayal olmaktan öteye gidemez.. çoğu devlet okulunda bırakın böyle bir seçmeli dersi, diğer derslere bile girecek öğretmen yok ki!! ayrıca ben de kendi öğretim hayatım boyunca seçmeli dersimi kendim seçtiğimi hatırlamıyorum.. okuldaki öğretmen kadrosuyla en kolay hangi ders verilebiliyosa biz de o seçmeli derse giriyorduk.. hatta çoğu seçmeli ders derse giren hocanın asıl branşı neyse(matematik, kimya, türkçe vs.) o dersin ek dersi olarak geçiyodu.. falan filan...

yaptıklarınızı görünce gerçekten çok heyecanlandım.. sizin gibi öğretmenlerin sayısı artsın diye dilek tuttum, benim hiç sizin gibi bir öğretmenim olmadığı için üzüldüm de üzüldüm.. ne gibi destek verebiliriz diye düşündüm.. en güzel destek bizzat yanınızda olmaktır heralde..
neden bisiklet forum halkı olarak memleketin çeşitli yerlerinden öğretmenimizin okuluna,çocuklarının yanına gitmiyoruz? hatta basın da haberdar olursa çok güzel sesimiz duyulur.. yapılabiliyorsa bisiklete saygı etkinliği adı altında çeşitli şehirlerden bisiklet grupları da yola çıkıp okulda buluşabilir.. mersinde 100lerce bisikletli, düşünsenize:)
bu gerçek beni ne kadar rahatsız etse de en azından özel okullardaki çocukların velileri de kendi okullarına böyle bir ders isteyebilir diye düşünüyorum..

not: okul müdürü çok gençmiş.. alışılmış müdür tipi yok hiç.. takdir ettim bir kez daha...:)

• Beğen
Tepkiler: mehmet özbay
@evelent

:) Evet kaskları sipariş ettik yakında geliyor! Zaten önceliğimiz güvenlik bu konu da çok hassas davranmak zorundayız.:)

Aslında olumsuzluklar keşke bize yapılan eleştiriler olsaydı! Ama böyle değil bizi tanımayan kişilerin önyargılı davranışlarından kaynaklanıyor. Bunları gündeme getirmeyeceğiz zaten. Mersin MTB olarak bu işi üstlendik ve omuz omuza verdiğimiz bu çalışmadan ülkemin farklı yerlerinden siz bisiklet dostlarının yüreklendirici sözleri ile işimize zevkle sarılıyoruz.

Yukarıda yazmış olduğun paragrafın bir kısmına katılıyorum.. Evet burası özel okul! Biliyoruz ki devlet okullarından daha fazla donanımlı. Biz akıllı tahtalarda bisiklet ile ilgili teorik eğitim verirken bir çok okulda daha projeksiyon cihazı bulunmamaktadır.
Ancak olumsuzluklara bakıp yerimizde sayamayız. Bir örnek vermek gerekirse daha önce drama ve satranç dersleri sadece özel okullarda vardı ancak şimdi devlet okullarının bir çoğunda bu ders verilmeye başlandı.
Evet bizim için yol daha uzun gideceğimiz çook yer var. Ayrıca bu yaptığımız çalışma bir bakıma pilot uygulama...
Yani MEB Talim Terbiyeye gidip onaylandıktan sonra kanunen seçmeli ders olacak...
Bu yüzde işin formasyon kısmı ağır basmakta.
Talim ve Terbiyeden geçtikten sonra başlangıç bisiklet antrenör sertifikası olan arkadaşlarım bir öğretmen gibi başta özel okullarda daha sonra diğer okullarda ders verecekler ve bu da onlar için yeni bir iş kapısı olacak.
Sevgili arkadaşım geleceğe ümitle bakıyoruz...
Yazınla bizi yüreklendirdiğin için teşekkürler.
Evet siz dostları burda görmek isteriz bu şekilde bizlere büyük bir destek verirsiniz. Bu konuda düşüneceğim ve arkadaşlarımla bu konuyu paylaşacağım.

Evet okul Müdürümüz Raif ÇAKMAK vizyonu olan aydın bir eğitimcidir. Onun desteği ve yönlendirişi çok büyüktür. Buradan bir kez daha teşekkür ediyorum kendisine.

İlgindan dolayı tekrar teşekkür ederim.
Lütfen bizi takip edin.

Saygı ve sevgiler

Aydın Şahin

(link)

Geri