Sevgili Arkadaşlar
Göstermiş olduğunuz ilgi bizleri daha da yüreklendirmekte...
Küçük adımlarla başladığımız bu projede en büyük desteği ve öncülüğü yapan bisikletçimiz
baymekanik Mehmet abiye teşekkür ederim.
Ben ilk bisikletimi 26 yaşında aldım! Bu yüzden ülkemiz de ki koruyucu aile yapısını ve önyargılı yaklaşımları çok iyi biliyorum. Bisiklette teknik olarak çok iyi değilim. Ancak bu forumdaki siz değerli arkadaşlarım sayesinde gün ve gün bisiklete karşı olan ilgim arttı.
Kapadokyada değerli bisikletçiler Can Dede, Nuri ve İsmail ile arkadaşlık edinmem benim için çok büyük armağan oldu.
Mersin de ise Baymekanik ve (link) grubu ile tanışmam bisikletteki adıımlarımı daha da pekiştirdi.
Bizler diğer hiç bir spor da göremediğim büyük bir birliktelikle bisiklet çatısı altında toplanan insanlarız. Emeklerimiz bizi bencilliğe değil paylaşıma sevk ediyor. Araba kullanır iken karşıda gelen bir taşıta selam verme ihtiyacı duymaz iken bisiklet üzerinde iken karlımdaki bisikletçi ile karşılıklı selamlaşırız.
Bu duyguları hepimiz büyük bir içtenlik ile yaşıyoruz.
Geçen yıl okulumda bisikletçilik hakkında konuştuğumda yönetimin ne kadar da uzak olduğunu ve bisikleti küçümsediğini üzülerek gördüm. Ancak Trafik ve Güvenliği derslerinde öğrencilerime bisikletçilik hakkında ve tarafikete bisikletçilikte bir çok konuyu paylaştım. Değerli arkadaşlarımın forumda yayınlamış oldukları fotoları ve sunuları öğrencilerime sınıfta paylaştım.
Bunlardan en ilgi çekeni Kevser serinin bisiklet gezisi oldu.
Kız öğrencilerimin bisiklete bakış açılarını bir nebzede olsa değiştirebilmişsem eğer Kevserin de bunda emeği büyüktür.
Sevgili dostlarım Soner Sarıhan, Serkan Taşdelen ve Feyyaz Alaçam uzun yol turları öğrencilerimin bisiklere karşı olan ilgisini daha da artırdı.
Dışarıdan bakıldığında basitmiş gibi görünen bisiklet dersini okulda Bisiklet Kulübü adı altında vermeyi planlamıştık. Okul Kulüplerinin yıldan yıla değişmesi ve yönetimin isteği ve beğenisine göre seçimin yapılması bizleri seçmeli derse yönlendirdi.
Öğretmen arkadaşlarım bilirler ki MEB deki bürokrasi çok dikkat ve titizlik gerektirir. Bu yüzden I. Dönem vermeyi planladığımız ders II. Döneme sarktı. Bisiklet dersinin, kazanımları ara disiplinlerle ilişkilendirilmesi, etkinlikler, öğrenme ve öğretme teknikleri ve ölçme ve değerlendirme konularında Baymekanik ile kafa kafaya verip uzun ve yorucu çalışmalarımız sonucunda Yıllık Planı taslak şeklinde hazırlayabildik.
Yazılı Kaynak ihtiyacımızı da daha önceden iznini aldığımız sizlerin çalışmalarından derliyoruz.
Birşeyin altını özellikle çizmek istiyorum: Bu çalışmalarımızda herhangi bir maddi beklentimiz yoktur. Özverili bir şekilde zaman ayıran Baymekanikle sabahın 3'üne kadar uğraşımızın ürünü: gelecekte daha çok bilinçli bisikletçilere yol açmamızdır. Buda okullarımız aracılığıyla büyük kitlelere ulaşılabilir.
Okulum özel okul bu yüzden imkanlar devlet okullarından kat ve kat daha fazla! Vizyonumuz gelecek yıllara bu dersin MEB talim terbiyeden onaylanarak yaygınlaştırılmasıdır. Bu yöndeki inancımız büyüktür.
II. dönem sonunda çalışmalarımızı kendi illerinde ki okullarda uygulamak isteyen arkadaşlara göndermekten büyük zevk duyacağız. Referans olarak yapacağımız çalışmaların bir çok eğitimiciyi de etkileyeceğinden hiç şüphem yok.
Okulumdaki bir sınıfı Bisiklet Dersi için düzenliyoruz. Duvarlarında bisiklet posterlerinin ve yazılarını olması yeni başlayan öğrencilerimin dikkatinin dağılmamasına ve odaklanmasına yardımcı olacak. Bu yüzden bu yöndeki eksikliğimizi sizlerden gelecek yardımlarla kapatacağımıza inanıyoruz.
@HaliliOzturk
Değerli arkadaşım, 1978 lerde Almanyada yaşayan Baymekanik ( Mehmet abi )
okulunda bisiklet dersinin olduğunu söylediği zaman şok olmuştum. Bizler biraz geriden seyir ediyoruz ama önmli olan bu çalışmalarımızın amacına ulaşmasıdır.
İlgin için teşekkür ederim.
@elmas
İlginiz için teşekkür ederim. Eksikliğimiz bu konuda büyüktür. Yazılı kaynaktan çok resim afiş, poster daha çok faydalı olacak.
esen kalın
@athletic
Sevgili Fatih
Bisiklet için vermiş olduğun emekleri forumdan çok iyi takip ediyorum. Benim için bisikletçiler arasında çok önemli bir yerdesin. Afişler hakkındaki yorumuna aynen katılıyorum.
Söylediğin gibi karşımızdakiler öğrenme kapasitesine sahip ise bir şeyler başarabilriz ancak. Sunum dosyanı indirdim ve kullanacağım. Teşekkür ederim.
inanıyorumki son yıllarda güçlenen bisikletçilikte hep birlikte büyük başarılara ulaşacağız.
@Soner Sarihan
Sevgili Dostum, İlginden dolayı teşekkür ederim. Seninle yüz yüze tanışmadım ama kocaman yürekli bu adamla bir gün aynı yollarda pedallamayı isterim.
Esen kal
@bixekolik
Değerli arkadaşım, çok haklısın. Hep birlikte sesimizi çıkarır isek daha güçlü olacağımıza inanıyorum. En kötüsü ümidimizi kaybetmek. Benim yinde bu ülkede bisikletçilik adına daha çok şeylerin yapılacağı inancım büyüktür. Düşüncelerine katılıyorum.
Teşekkürler
@carlosbauer
Sınıf ortamında önce teorik eğitim ve ardından pratik eğitime geçilecek. Pratik eğitim öncesi öğrenciler sınıf ortamında mini bir birifingle dışarıdaki pratik eğitimleri için hazırlanacak.
İlgin için teşekkür ederim.
@Teberus
Çok teşekkürlerr bu konudaki eksiğimiz büyüktür.
Sevgilerimle
@ENDORPHIN
Değerli dostum sen olayın bir başka yönünü ele almışsın. Seçmeli ders konusunda çok haklısın eğer bu şekilde olur ise yarışçılarımızın teknik bilgileri ve yarışma kabiliyetleri çok daha gelişecektir. Sponsor konusu maalesef işadamlarımız için şu anda bir reklamdan çok bir yük olarak algılanıyor. Bu engeli de aşmak için bir kapı değil yüzlerce kapı çalmamız gerek...
İlginden dolayı teşekkür ederim.
@Berke ÖZTÜRKMEN
Sevgili Dostum
Teşekkür ediyorum. Kesinlikle çalışmalarımızı bu ortamda sizlere sunacağım.
Dönem sonunda kendi illerinde ki özel okullarda veya devlet okullarında Bisiklet Dersi vermek isteyen arkadaşlarıma da çalışmalarımı paylaşmaktan mutluluk duyacağım.
Esen kal
@rdmrdm
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.
Kesinlikle yaşam tarzı olarak belirlemek büyük bir adımdır.
Esen kal
Son olarak bu dersi verecek Bisiklet Öğretmeni(link) ve değerli (link) üyelerine ve adını yazmadığım siz değerli dostlarıma beni yüreklendirdikleri için teşekkür ederim.
Saygılarımla.