Enes in bir yerden kaçtığı yok. Açık lise okuyup çalışmak daha zor bir kere.
Peki siz nefret ettiğiniz halde hergün işinize gidebilir misiniz? Geçim derdi, işsiszlik, krediler vs, evet gidersiniz. Ama bunun yaratacağı stresi evde ailenizden ve dostlarınızdan çıkarırsınız, kendinizle birlikte birçok kişiyi de mutsuz edersiniz. Strese bağlı düzinelerce hastalık başgösterir.
14 yaşımda beni ziraat meslek lisesine gönderdiler, sınavla girmiştim gerçi ama daha çocuktum, ziraat iyidir, devlet memuru olursun 4 yılı bitirir bitirmez gibi baştan atıcı bahanelerle yollandım. Yatılı bir de ha. Sadece erkekler var, tel örgüyle çevrili, koğuşta (yatakhanede) 50 kişi vardı sanırım. 3.gün tel örgülerden atlayıp kaçtım.
Sonrasında düz liseye gittim (kayıtlar dolmasına rağmen beni alan müdüre tekrar teşekkürler). İTÜ ye girdim nihayetinde.
Dişimi sıkıp okuyabilir miydim? Tabi ki okurdum, köy çocuğuyum ben.(köy yumurtası gibi oldu biraz)
Kendi çocuğuma nasıl davranacağım, idare et oğlum mu diyeceğim? Kesinlikle hayır. Onun mutlu olması daha önemli. Yemişim lisesini. Bana lise anılarını anlat deseniz şu mesajın yarısı kadar tutmaz. Püfff.