Scudo Sports

Okul sonuçları yüzünden moralim çok bozuldu.

Kesinlikle katılıyorum ve o gün geldiğinde yani iş işten geçtiğinde çok pişman olursunuz..

Scudo
dışardan okuyarak iyi bir üniversite kazanamazsın. anadolu lisesi tutuyorsa ilçelerde oralara git, tutmuyorsa okuluna alışmaya çalış. bende lisede ilk başlarda hiç okula alışamamıştım, hiç sevmemiştim ama şimdi özlüyorum okulumu. bazı şeylerin değerini bitmeden anlamak gerekiyo

liseye hiç kayıt yaptırmadım 17 yaşına kadar. 17 yaşında açık liseye kayıt yaptırdım ve şu an 21 yaşındayım açık lise bitti üniversite sınavına girdim % 25 burslu hukuk fakultesi kazandım. ilk okuldaki derslerim berbattı liseye gitmeyi de hiç düşünmezdim sonraları bir şeyler gördükçe kafa çalıştıkça bu kafayı kullanmak istedim ve okumazsam malın teki olacağımı iyi biliyordum. zamanını boşa harcayan boş konuşan biri olmak istemiyordum çünkü. tecrübelerim sonucu senin yapman gereken ya nakil ya da dişini sıkıp dershane + okula devam etmen gerek. okumak istemiyorsan zaten hiç uzatma ne dersek diyelim boş gelecek sana. senin kafanda dank edene kadar.

ilk sene bende aynılarını düşündüm kendi kendime çalışırım paramı kazarnı istediğimi alırım dedım kendı kendıme ama sonuç itibariyle okudum ve şuan 4.sınıftayı haftanın 2 gunu okula gıdıyorum staj felan var ama deselerki 1sene daha okuycan tamam derım çunku lıse okadar guzel bır ortam kı şuan okula 2gun gıdıyorum kımılerı sevınmen lazım desede ben uzuluyorum neden cunku okul bı başka ya aynı kafadan yuzlerce ınsanlarla berabersın sonuçta hepsının amacı aynı sorunları aynı zaten zamanla okuldakı kızları bırakmak ıstemıceksın :D ben öyle dusunuyordum :)İnşallah okursun ama

Enes madem onlar kendı arlarında grup oluşturmuş .Sen de bısıkletcı olarak bısıkletcı grubu olustur ve keyfıne bak, yoksa 4 sene cekılmez hale gelır. Okula bısıkletle gıt kask vs. gorduler mı 10 kısı zaten hazır demektır ve en onemlısı kendıne guven .Bırakırken bır sey kazanırsın ama cok sey kaybedersın.Kendımden ornek verıyım lıse 1 deyken boyum 1.52 ve basketball tecrubem olmamasına ragmen 12.sınıflarla bırlıkte streetball oynuyordum.Ve her teneffus oynayarak kendımı gelıstırmıstım .Kısacası bılınclı olursan hangı okul ya da hangı bolum okudugunun onemı yok. Ornek vermek gerekırse Turkıyenın en ıyı avukatı en ıyı Unıversıteden mezun degıl ama kendısını gelıstırmıs.Sende kendını gelıstırmeye bak . Ve okulunu bırıncılıkle bıtırıp en kontenjandan yararlanmaya bak.Bıraz emırvarı gıbı oldu ama hayatını en ıyı ve dogru sekılde gecırmen dılegıyle :)

Yaziniz, okumak istemeyen öğrencilere terapi gibi olmuş Enes arkadasimiza da faydali olmasini umut ederim.

Türkiye'de eğitim sisteminin halini biliyoruz ve uzun uzun yazmak gerekirse yazılır elbet. Ancak kısa haliyle, okul gerçekten seni sıkıyorsa bırakmalı ve açıktan okumalısın. Fakat gerçekçi olmak gerekirse, böylesi radikal bir kararın arkasında duracağını zannetmiyorum ailenin kolaylıkla. Ben de kendimi açık fikirli bir insan olarak varsayarım fakat oğlum gelip bana okulu bırakmak istiyorum ve ben 14 yaşındayım derse, konuyu gerçekten iyi irdelemek gerekir diye düşünürüm, sanırım. Bu arada, kesinlikle açıktan OKUMALISIN. Üniversite hayatı bambaşkadır ve kız, Fenerbahçe ve araba dışında çok fazla konudan bahsedebileceğin derin insanlarla tanışırsın. Buna kendini gerçekleştirme anlamında ihtiyacın var. Yoksa herhangi bir insan olursun -ki okuldan hoşlanmama sebebi serseriler olan birisi herhangi bir insan olmasa gerek.

Dostum merhabalar. Meslek Lisesi bitirmiş biri olarak bende sana bazı tavsiyeler vereceğim.Ben endüstri meslek okudum.Yani seninkinin alt versiyonu. Endüstri, teknik, anadolu teknik olarak gidiyor.Evet dediğin gibi serserisi,iti,uğursuzuda vardı,efendi insanlarda. Şimdi okul içini değiştiremezsin.Kafana göre birilerini bulabilirsen diğerlerini görmezden gelebilirsin.Bu durumda sorun ortadan kalkar.Yok bulamazsan sıkıntı.Şimdi gelelim asıl meseleye.Ben meslek lisesine hiçbir bilgim olmadan girdim.Neye göre,ne akla hizmet girdim bilmiyorum.Meslek seçiyorsun.Alan seçiyorsun sonrada.Bir kere ben 10.sınıfa kadar makine bölümü nedir bilmiyordum.Ha bu arada kalıp mezunuyum.10.Sınıfta puanı en yüksek diye makine seçtim.11.Sınıfta gene puanı en yüksek diye kalıp seçtim.Yahu arkadaş bu nedir ne değildir demeden puana göre seç babam seç.Neyse.11 Sınıf çok zorladı.Hesap dersimiz çok zordu.Defter kitap açık,hesap makinesi ile girerdik gene zorlanırdık.Sonra bitirme tezi gibi bir proje veriyorlar.Herkes kalıp yapacak 1 sene boyunca.Oda tamam yaptık çalıştıda kalıp.Ama 12.sınıfa geçtik,staj başladı hah işte o zaman benim jeton düştü.Geç düştü temiz düştü ama.Benim ne işim var burda dedim.Bak olaya çok farklı bir noktadan yaklaştım farkımdayım belki ne alaka sorunumla diyorsun ama öyle değil işte.O yaşlarda bilemiyorsun yada ben bilememişim.1 Sene haftada 3 gün staja gittim.O 1 sene aklım başıma geldi işte.Liseden mezun oldum.2 Sene dershaneye gittim.Şuan Harita okuyorum.Demem o ki kesinlikle iyi araştır.Şu mesleği seçersem,ileride şu şu işleri yapacağım bunun hesabını çok çok çok iyi yap.Hiçbirşey para değil.Belki bir ömür geçireceğin işini sevmen önemli.İzdirap duyarak işe gidersen yaşamanın hayatın ne anlamı kalır ? Sen arkadaş çevrenden önce meslek lisesi kavramını iyice kavra.Hatta git bir piyasaya.Çalışma ortamlarını gör.Sonra okuldaler melaikeymiş diyeceksin.Ha belki sen seviyorsundur meslek yapmayı onu bilemem.

Gelelim açık lise meselesine.Çalışacağım diyorsun.Bak çok uzatmadan söyliyim.Eğer üniversite okuyacağım diyorsan o iş olmaz.Yok ben üniversite okumayacağım diyorsan dediğin olur.Hem işe girer çalışırsın hem açıktan liseni bitirirsin ama dediğim gibi hem çalışayım,hem açıktan lise okuyayım hemde üniversite kazanayım bayağı bir hayalcilik oluyor.Kazanan varmı ? vardır ama çok zor.Çok iyi düşün ve iyi araştır.

şu sıralar bu yaşlarda ki arkadaşlarımızda bir melankolik bir hava var ülkenin durumu bu ama üzülme 1.sene 2.sene geçer 3.te alışırsın ben ki 5 tane lisede eğitim görmüş biriyim boşver kafana takma arkadaşım yok diyede üzülme olur elbetteki olmayacak diye bir şey yok lise hayatım boyunca en az 2 bin küsür insanla arkadaş oldum çoguda hayattan bir şey beklemeyen çocuklardır ama hepsi arkadaşımdır gördümü muhabbet eder olur olur senin de olur hemen pes etme

Yıllar önce LGS sınavlarına girmiştim. Tabi o zamanlar kat sayı denen illet vardı. Denizcilik meslek lisesi tercihimden dolayı Anadolu ve fen liselerini tercih etme hakkım elimden alındığı gibi bir de puanımız normalden daha duşuk kat sayı ile hesaplanmıştı. Buna rağmen 1000 üzerinden 686 puan almış ve 14 puan ile denizciliği kaçırmıştım. Şayet aynı değerde hesaplanmış olsaydı bırak denizcilik meslek lisesini en kral fen lisesini tam burslu kazanabilirdim. Bursa neden değindim biliyor musun? Maddi sıkıntılar yüzünden okulu bırakıp çalışmak zorunda olan biri için çok değerli olabilirdi. Belki de şu an uluslararası bir yolcu gemisinin kaptanı bile olabilirdim.

Maddi sıkıntın var mı bilmiyorum. En azından elinde bir bursun var. Derslerinde başarılı olduğunu görüyorum. Okulu bırakmak bu kadar kolay olmamalı. Ortam umrunda bile olmasın. Hiç olmadı 1-2 dostun olsa sana yeter. Zaten amaç okumak değil mi? Derslerine çalış sınavlarını kazan daha ne olsun. 24 yaşındayım 8 yıldır işçiyim açıktan lise okuyorum ve ygs ye hazırlanıyorum. İnan şu an alsalar açıktan değil doğrudan o sıralara koşardım... O sıraların kıymetini bil derim. Yerinde olmak isteyecek binlerce çocuk var. Hatta yetişkin...

açıkçası gerçekten bi karamsarlık var enes sende . benim lisemde 800 kişi vardı yeni açılmıştı 2. devre bendim ve okulda 3 kız vardı sadece . senin bahsettiğin gibi gruplar vardı bu standarttır zaten. seri üretim gibi bişey bu her okulda üretilir o guruplardan. sen şimdiden isyan etmişsin bu duruma ben ilk sene umursamadım çünkü beni bastırabilcek bi gurup yoktu rahatsız etmiyordu. burdan uzun uzun yazarım sana ama gerek varmı bilmiyorum. diğer yorumlarda da söylendiği gibi ailene danışmalısın. şikayetine bakılırsa daha iyi bi liseye layıksın . eğer o okulda devam etmek zorunda kalırsan bi virüs gibi ortama adapta olucaksın yoksa 4 yıl bitmez senin için. bir başka yorumda söylendiği gibi sende kendi grubunu kurabilirsin. zamanla olucak bişey bu tabi.

Vay be üniversite bitti, buraları özlemişim hesaba girince bi garip hissettim 20 olduk :D

Olay kısa özet 2 sene küfrede küfrede numtala gittim sonra mkale kayıt aldırdım 2 sene uyuyarak geçirdim.

Şimdi mezun olduğum yeni açılan ünide %100 burslu okudum geçen dönem erasmusla polonya yaptım.

Hayat çok değişik bi bulmaca çözmeye çalışmayın :D

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Vay be üniversite bitti, buraları özlemişim hesaba girince bi garip hissettim 20 olduk :D

Olay kısa özet 2 sene küfrede küfrede numtala gittim sonra mkale kayıt aldırdım 2 sene uyuyarak geçirdim.

Şimdi mezun olduğum yeni açılan ünide %100 burslu okudum geçen dönem erasmusla polonya yaptım.

Hayat çok değişik bi bulmaca çözmeye çalışmayın :D
Enes Allah zihin açıklığı versin, üniversitede ki başarılarının iş hayatında devamını dilerim. Foruma tekrar hoş geldin.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Geri