Scudo Sports

Okul sonuçları yüzünden moralim çok bozuldu.

@enes savaş

15 km uzak sayılmaz. ben 5 sene boyunca ewimden 13 km uzaklıktaki liseye gittim.

haberlerde 60 km uzaktan gelenler vardı. ben okadar uzak sandım.

Scudo
@Batuhan Köksal

Okulu bırakırsam çalışacağım zaten , aynı zamanda da açık öğretime devam.

Teknik liselerin çoğu öyle. Keşke biraz daha çalışıp en azından bir anadolu lisesini kazansaydın. Ama okulu bırakmak çözüm değil. Açıktan okursun da hiçbir şey öğrenmezsin üniversite olayın yalan olabilir dershanelerinde kalkacağını göz önünde bulundurursak. Ya da özel hoca tutmak zorunda kalacaksın en kötüsü saati 30 liradan veriyor özel dersi. Tavsiyem geçebiliyorsan düz liseye git.

Hocam okudunuz mu bilmiyorum ama gittiğim lise özel lise , tam burslu okuyorum şu an. Bir de şöyle bir şey var 370 puan aldım ve 370'e %100 tutan bir anadolu lisesi vardı ve eve 2 km uzaklıkta idi , fakat beni o okula yerleştirmek yerine 200 puanlık bir teknik liseye yerleştirmişler. Yani şu an mecburi gidiyorum diyebilirim.

olurmu öyle şey yahu 370 puan alıcaksın 200 puan altının geldiği lisede okuyacaksın olmaz öyle şey bir yanlışlık vardır geçiş yapmalısın hemen zaman kaybetmeden kendi puanına uygun bir liseye

Puanın yetiyorsa nakil basvurusu yapamiyor musun?

Ben bitirdim kurtuldum. Şu an ki eğitim durumu berbat. Nabi Avcı'nın görevden alınması şart.

kardeşim daha öncede açmıştın bu konuyu. hissettiğin şey çok önemli gerçekten ama okulu bırakmak olarak görününce çok kötü gibi geliyor.

kendine açık yüreklilikle ben ne yapabilirim diye sor. çalışmaya başladığında kazandığın 3 kuruş para tatlı gelip okumayı kendini geliştirmeyi bırakacaksan hiçbir anlamı yok, ha okulda kendini ziyan etmişsin ha çalışarak. çalışsan çocuk işçi olarak kaydın olacak asgari ücretten epey az para alacaksın. ülkenin çalışma standartlarıda belli, günde 10 saat çalışıp çocuk işçi maaşı alacaksın. bu durumda ne ara ders çalışacaksın? (ders çalışmayı kalifiye bir üni kazanmak için göstereceğin çaba olarak kullanıyorum)

15 ay askere gider gelirsin sonunda da en fazla olacağın "iyi kablocu" olursun. para kazanabilmen için kendi dükkanını açman lazım, bunun için bile temel işletme bilgilerne hakim olmak gerekir. malzemelerini mmkün olduğunca ucuz alacaksın ki karın iyi olsun ama bu arada malzemende müşterini üzmeyecek. vay babam vayy.

tavsiye olarak ailenle konuş eğer sana yol verirlerse 2ci adım olarak muhakkak, devir - seneye tekrar girme vb gibi konuları çok iyi bilen mümkünse kanuni dayanaklar ile size açıklayabilecek birine gidin. rehber olur avukat olur. tüm kör noktaları açıklığa kavuşturduktan sonra hareket edersin.

enes kardesim, ben de 3 yil once girdim liseye, ben biraz calismistim amerikan'da okuyorum, teog igrenc bir sistem onu soyliyim, nakil iste okulu birakma, eger baba parasi yoksa cok kasman lazim iyi bir yere gelmek icin okumadan, ayrica kontenjan gozetmeden nakil olmasi lazim sanirim, ona bir basvur istersen, eger ortam guzel degilse okul nasil egitim verirse versin bi ise yaramaz

@Batuhan Köksal

Nakil isteyeceğim ama çıkması çok zor.

@İsa İhsan Akdoğan
Nakil isteyeceğim ama çıkması çok zor.

@Berk Ilgar

Başvuracağım fakat kontenjan olması lazım yoksa almıyorlar.

@chn krmz
Ben ilçeden merkeze gidiyorum. 46 km :)

Bu konu hepimizin ortak problemleri arasında okullarda bulunan gereksiz öğrenci sayısı bizim ders dinlememizi veya öğrenmekten keyif almamızı engelliyor 30 kişilik bir sınıfta 25 kişi konuşuyorsa arka sırada batak oynanıyorsa öğle teneffüsünde sınıfta sigara içiliyorsa okulda bir dakika daha kalmak zor geliyor ama yapacak bir şey yok biz okulu bırakırsak ülkenin her tarafını ele geçirecekler olmayan beyinleriyle... Onlarada kızmamak lazım zorla eğitim görüyorlar...Gerçi okula daha adımımı atmadım ama geçen sene nasıl bıraktıysak aynı durumdadır diye düşünüyorum.Mesela bir öğrenci okula dahi gelmeden sınıfı geçiyorsa bence ortada büyük bir problem var demektir.
Neyse en azından yarısı bitti diye mutluyum sende okulu brakmayı falan düşünme gereksizlere yer verme.
İyi Akşamlar...

Kardes,
Karsilastigin her sorunu uzaklasarak cozemezsin. Sıkıntı varsa üzerine git, sebebini anlamaya çalışmakla başla işe.
Çözdün çözdün. Çözemedin, eh, tecrübedir.

@ERCAN CEBECİ
Kanımca en iyi yorum şahsınızdan gelmiş

@hasan büyükkeleş
Teşekkür ederim kardeşim. 14 yaşında bir gence okulu sevmiyorsan bırak diyen insanlara gerçekten hayretle bakıyorum. Kendi çocukları en ufak sıkıntı yaşadığında okulu bırak dışardan oku, git çalış diyebilecekler mi çok merak ediyorum doğrusu.
Enes kardeşim hayat böyle bir şey. Zorluklar sadece okulda değil, işte, trafikte,sokakta hatta evde her yerde karşına çıkacak. Her seferinde kaçış yolu ararsan ne başarılı nede mutlu bir insan olursun. Tekrar söylüyorum bu konuyu ailene açmalısın. Kimse seni ailen kadar koruyup kollamaz buna inan.
@enes savaş
Ne oldu kabadayı vol 40 a :) Asla pes etme;)

Eyvah, bu konu yine gündeme oturdu. :(

Enes in bir yerden kaçtığı yok. Açık lise okuyup çalışmak daha zor bir kere.

Peki siz nefret ettiğiniz halde hergün işinize gidebilir misiniz? Geçim derdi, işsiszlik, krediler vs, evet gidersiniz. Ama bunun yaratacağı stresi evde ailenizden ve dostlarınızdan çıkarırsınız, kendinizle birlikte birçok kişiyi de mutsuz edersiniz. Strese bağlı düzinelerce hastalık başgösterir.

14 yaşımda beni ziraat meslek lisesine gönderdiler, sınavla girmiştim gerçi ama daha çocuktum, ziraat iyidir, devlet memuru olursun 4 yılı bitirir bitirmez gibi baştan atıcı bahanelerle yollandım. Yatılı bir de ha. Sadece erkekler var, tel örgüyle çevrili, koğuşta (yatakhanede) 50 kişi vardı sanırım. 3.gün tel örgülerden atlayıp kaçtım.
Sonrasında düz liseye gittim (kayıtlar dolmasına rağmen beni alan müdüre tekrar teşekkürler). İTÜ ye girdim nihayetinde.

Dişimi sıkıp okuyabilir miydim? Tabi ki okurdum, köy çocuğuyum ben.(köy yumurtası gibi oldu biraz)

Kendi çocuğuma nasıl davranacağım, idare et oğlum mu diyeceğim? Kesinlikle hayır. Onun mutlu olması daha önemli. Yemişim lisesini. Bana lise anılarını anlat deseniz şu mesajın yarısı kadar tutmaz. Püfff.

@Tahir Keskin

Abi otursun vallaha. Kazandigimiz puanlarla tutan liselere atanamiyoruz. Normalde su anki okulum burslu aliyor. Devletin eline kalsam 370 puanla 200 puanlik devlet meslek lisesine gidecektim. Hey gidi MEB.

Kardeşim kusura bakma ama bence sana ve yeni gençliğe rahat batıyor , o serseri zannettiğin gruplar o kadar da serseri olmayabilir (olanı da var olmayanı da) ayrıca bunlar bahçeye çıkarsan seni dövüyorlar mı da rahatsız oluyorsun?Sen de çık bahçeye kendi kafana göre bir kenarda dur ne olur yani ille içerde oturmak zorunda mısın , zaten zaman içinde herkes kendi kafasında birilerini bulup kaynaşıyor.Eskiden hiç bişey böyle değildi , 3 günlük öğrenci olucam ortamı beğenmedim diye okulu bırakmaya kalkıcam bide sistem mistem diye millete sallıyacam , adamı öperler öperler(di).O kafayı bi an önce değiştir dünya senin etrafında dönmüyor bunu anlamakla işe başlarsan ilerde sıkıntı yaşamazsın.

Geçer bunlar, derslerini çalış iyi niyetle yaklaş herkese, okulunu oku zamnında hatrlamıcağın şeyleri kafana takıp hayatını kaydırma...

Okul okumassan da para kazanırsın, ama unutma hep birşeyler eksik kalır.. Dünya parada kazansan okul okumuş üni. Görmüş geçirmişlerin yanında bir adım geride hissediceksin...
Herşey okul okumak değil ama ne yaparsan yap okul eksikliği eziklik yaşatır adama, kimse tersini anlatmasın...

Takmıcaksın efendi gibi oku okulunu ortamı sevmediğsen değiştir, o ayrı...

Geri