Equilibrium
Daimi Üye
- Tepki
- 449
- İsim
- Emre
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bende yol bisikleti kullanıyorum uzun zamandır. Dar gidonun avantajları başka tabii ama benim söylediğim bisiklete çok zaman ayırmayan öyle özel ilgisi olmayan insanlara geniş, herkesin alıştığı klasik gidon şekli daha normal geliyor.İlk başta kullanılmaya alışılmamış bir bisiklet ister yol olsun ister mtb şehir içinde kullanılması tamamen risk zaten. Ayrıca dar gidon ile daha atik olur ve de aralardan kolay geçersiniz.
Her bisiklet için her türlü parca heryerde bulunabilse keşke ama bulunmuyor. Her parçayı getirtebiliyorlar ama acil bulamıyorsunuz öyle herseyi. Dağ bisikleti parçalarını bulmak, yola göre daha kolay. Bisikletle bu kadar ilgilenmezken farklarını o kadar bilmezdim parçaların. Rublemi lazım ruble taksınlar işte derdim ama her işin inceligi varmış. Şimdide uzman değilim ama inceliklerini ögreniyorum işin. Uzun yolda veya yabancı bir şehirde aniden di2 junction box lazım olsa, bulmak kolay değil.Bu kısım bütçe meselesi birazda. Artık tüm türler için yedek parça ve ekipman her yerde bulunabiliyor. Gerçi son kurlardan sonra yurt dışından bir şey getiren firmada kalmadı pek.
Sizinkide kişisel bir yorum. Olay bu zaten mesele kişisel. Ben yol bisikletiyle rahatım, sizde öylesiniz. Ama trafikte işe gitmek için falan öylesine bisiklet kullanan, bisikleti spor olarak yapmayan çoğu insan için rahat degil yol bisikletleri.İlk cümlenize katılıyorum tercih meselesi ama ikinci cümleniz tamamen kişisel bir yorum olmuş. Çünkü 11 aydır yol bisikleti ile işe gidip geliyorum konfor konusunda hiç bir problemim olmadı.
Yeni üye olduğunuz için link atma, başlık açma gibi sıkıntılar olacaktır. Forum kullanıcısı ve aktif üye olan bir arkadaşınızdan yardım almalısınız veyahut moderatörlere özelden mesajla durumu izah edin derim. Bizde kampanyaya gereken desteği veririz.Ankarada MTB için eğitim alanları yok Oğlum bir kampanya başlatı bunun için nasıl paylaşabilirim Yardımcı olur musunuz
Yaklaşık bir aydır Gravel kullanıyorum. Artık kaldırımdan,oradan buradan dan dun atlayıp zıplamak yok maalesef ama onun yerine hız ve çeviklik varÇatur çutur hunharca sürmeyi,kaldırımdan,oradan buradan atlamayı,yeri gelince dağda,bayırda kullanmayı sevdiğim için...
Ben her yolda (sorunsuz) gidemeyeceğinden almıştım ki öyle.Dağ en iyisi. Sadece köpeklerin saldırması sıkıntı oluyor. Bence insanlar yol bisikletlerinin ince tekerlerinden ve gidonundan dolayı dağ bisikleti alıyorlar. Çok yanlış bir algı.
Maalesef şehirdeki asfalt yollar çok bozuk her yerde çukur, tümsek yada mazgal var, bununla baş etmenin en kolay yolu 29x2.25 vb. ölçülerde lastik kullanmak, bu lastikler de yalnızca dağ bisikletlerinde var, yol bisikleti sadece çok düzgün asfaltta keyif veriyor

bende 2x11 yol bisikleti, 1x12 dağ bisikleti var, ara model bisikletlerden pek hoşlanmıyorum, çünkü her işi yapmaya çalışan bisiklet aslında hiçbir işi tam yapamaz,252292 dosyayı görüntüle
İşte o aradaki boşluğu da yukarıdaki arkadaşlar dolduruyor. Gravel ve Monstercross kategorilerine bir bakın müsait olunca.