Sorun şu kı dağ bisikletinin hareket gücü sizin kas gücünüzden geliyor. Şehirde sürdüğünüz SUV sizi yormuyor çünkü normal bir araç ta alsanız SUvde alsanız yapacağınız hareket (gaz pedalına basmak) ve harcayacağınız güç aynı. Ama bisiklette durum farklılaşıyor. MTB şehir gibi asfalt yollarda çok yoruyor ve boşa giden enerji sizin enerjiniz oluyor.Dağ bisikleti bir nevi arkadaşların da dediği gibi suv gibi görüldüğü için. Mantıklı benzetme. Dacia duster gibi. Hem şehir içi, istenildiğinde dağ da bayır da.
Bisikletin yakıtı biziz. Arabanın ise petrol, benzin falan. Dağ bisikleti kullandığımızda daha çok enerji harcıyoruz. SUV kullandığımızda daha çok benzin harcıyoruz. Aynı mantık.Sorun şu kı dağ bisikletinin hareket gücü sizin kas gücünüzden geliyor. Şehirde sürdüğünüz SUV sizi yormuyor çünkü normal bir araç ta alsanız SUvde alsanız yapacağınız hareket (gaz pedalına basmak) ve harcayacağınız güç aynı. Ama bisiklette durum farklılaşıyor. MTB şehir gibi asfalt yollarda çok yoruyor ve boşa giden enerji sizin enerjiniz oluyor.
Kamurancan'a istediğin bisikleti ver ağlayıp kenara koyar zaten. Mtb ile pek alakası yok.Bisiklet almaya giden Kamurancan, bisiklet marlette iç sesiyle hybrit bisikletlerle mtblerin kıyaslamasını yapar;
Hımff 😒 bu ne be ,bisiklet mi bu da. Bisiklet dediğin şunun gibi olur. Şekli şemali yerinde olur, buradayım diye bağırır 🤨 ben bunu isriyorum usta.
( İki gün sonra )
-Bitsene bee canına yandığımın yokuşu 🥵
-Anneeaaağğğğ , bacaklarım yoook 😵
Şehir içinde kullanan çoğu insana dar gidon güven vermiyor. Kendimden biliyorum. Yol bisikleti alana kadar uzun zaman kadın dağ bisikleti kullandım. Düzenli kullanmaya alışmamış birini kolay kolay o daracık, fren kolları alışılmadık yerdeki yol bisikletini kullamaya ikna edemezsiniz.
Sonra dağ bisikletinin parçasını bulmak daha kolay. Parçası daha ucuz. Her yerde servisini yaptırmak, tamir ettirmek parçasını bulmak daha kolay.
Dağ bisikleti kullanan çogu kullanıcı şehir bisikleti tercih edebilir ama bence yolda kullanıyorlar diye neden yol bisikleti almamışlar demek saçma. Yarışmayacak kimsenin yol bisikletiyle daha rahat edecegini sanmam.