Şehir içinde daha konforlu çünkü hem daha hafif, hem hava direnci ve lastik direnci daha az. Aynı mesafeyi daha rahat gidiyorsunuz. Pozisyona da kısa sürede alışırsınız. MTB lastiği asfaltta daha kolay patlıyor basıncı az olduğu için. Yol kalitesi abartıldığı kadar kötü değil ama daha çok dikkat etmek gerekiyor MTB'ye göre, bunu da bir yerden sonra otomatik yapıyorsunuz.
Şehir içinde sadece asfaltta gidecekseniz, ya da çok uzun süre çakılda gitmeyecekseniz yol bisikleti daha iyi. Örneğin 35 kmh hızla giderken yol bisikleti mi daha rahat yoksa dik durduğunuz kalın lastikli şehir bisikleti mi? Hangisinde nefes nefese kalıyorsunuz?
Belli bir seviyenin üstünde fiyat ile bisiklet performansı doğrusal değil. Bir yerden sonra küçük kazanımlar için daha fazla ödüyorsunuz.
Hocam ilk zamanlar öyle gelir. Amaç performans arttırmak olunca bir zaman sonra daha aero daha aero bir sürüş isteği, daha ince teker, daha hafif kadro ihtiyacı doğuyor. Orada da adres yol bisikleti.
13 kg lık bisikletten 10 kg lık bir Bisiklete geçince bile sürüş hissi inanılmaz değişiyor.
Arkadaşlar benim biraz ofensif gibi ve cahilimsi yorumuma karşı, bilgilendirici yazılarınız için teşekkür ederim gerçekten

Sadece tahminlerim bu yönde oldu, bunları yazdım.
İnsan anatomisine de kısmen hakimim diyelim. Fitness, pilates antrenörüyüm. Yol-yarış bisikletlerindeki gövdenin duruş pozisyonu yani sürekli fileksiyonda duruşu ve sürüş esnasında yorulan sırt(bel) kaslarınızın, omurgayı koruyamayacak pozisyonda ve enerjide olmasından dolayı, yerden aldığı darbeler fıtık riski oluşturabilir. Gövde sürekli fileksiyonda, saatlerce sürmek pek konforlu değildir. Bu oluşcak stres, bisiklet üstünde değil, belki hapşururken bile sizi fıtık edebilir. Tabi aynı zamanda, sigara içen biriyseniz, diskleriniz yeterince kanlanan yapıda değilse fıtık için daha elverişli yapıdasınızdır.
Diğer anlamadığım konu, kendi kilomuz ne kadar doğru aralıkta ki, bisikletin kilosuna bu kadar takılıyoruz. Kendi kilomuz ne olursa olsun, bisiklet ağırlığı azaldıkça, daha iyi performans gösteriliyor diyorsanız anlarım.
Bunların dışında, adı yarış bisikleti olan şeye biniyoruz ama herkes yarışıyor mu? Yani herkesin amacı yarış mı? Rekabet var mı? "Hayır ben, egzersiz amaçlı bisiklete biniyorum." diyorsanız eğer bence daha konforlu bisikletler seçilebilir. Amaç sağlıksa eğer, böyle olmalıdır. Spor ile egzersiz arasında fark var. Yani spor dediğimiz şey rekabet içerir ama antrenmanımızın amacı rekabete hazırlanmak olmayabilir; sağlık olabilir. Ozaman antrenman dinamiklerimiz değişir. Aynı şeyi steroid kullanıp, vücut geliştiren kişilere de söylüyorum. "Ne için kullanıyorsun? Yarışmacı mısın? Değilsen, neden böyle bir risk alıyorsun?" Yine de kişilerin kararları, kendilerinin özelindedir. Kendini böyle ifade ediyordur ve istediği şeyi kullanabilir.
Bir de gözlemlerim, dediğim gibi, sürekli teker patlatıp değiştiren kişiler

toprak, çakıl yollara da rahat girilemiyor ama o tarz rotalara gidiliyor, keyif kaçıyor. Bunları izliyorum bazılarının vloglarında veya okuyorum buralarda. Ani yön değiştirmeler vs. yapılamıyor bi de benim en sevdiğim şey de çok kişisel tabi

Gravel çıktı ama görüyorum ki herkes bir kötülüyor, neye hizmet ettiği belli değil diyor. Ben genel olarak müzdariplik görüyorum, bu konularda.
Kendimce gözlemler. Lütfen rahatsızlık duymayın.