@Murat Cömez
Murat, bu tabirini düzeltmen gerekecek!

Bisikleti spor araci olarak kullananlarin büyük cogunlugunda, birden fazla bisiklet var. Ama bisikleti salt günlük kullanim araci olarak kullananlar konusunda haklisin. Onlarin ihtiyaci 1 tane bisiklet! ................
@Emre GÜLEN
Bunu kendimizi kötülemek manasina almayin! Yoklugumuzun baska türlü vurgulanisidir bu! BU forumda olan insanlar, bu ülkenin bisikletiyle ilgilenen camiasinin bir parcasi. Burada dahi bisikletlerini, esas üretim amaci disinda kullanmak zorunda kalan insanlar var. Bu sadece para meslesi degil. Örnegin, ben bu kadar cok bisikletini evin icerisine koyan bir ulus görmedim baska yerde! Sebebi herkes icin acik, En iyikilidi bile taksan, bagladigin diregiyle beraber götürürler. Bu halk isinmak icin parklardaki banklarin tahtalarini söküp sobada yakan insanlari bagrinda barindirir.
@mehmetsunu
Mehmet Bey bu yorumunuzu cok uygunsuz bir zamanda yaptiniz! Su anda savcilarin görevden alindigi, sokaktan adam toplayip(!) hakim ünvani verildigi, " hukuk" kavraminin guguk kadar degeri olmayan bir ülkede, dünyada su an hukuk düzenininin en iyi isledigi-altini ciziyorum- ülke konusundaki yorumunuz, pek gercekci degil!
@Soner Közen
Bu yoruma da epeyi güldüm.....
Bu konuya hic karismak istemiyordum. Fakat bir dostumuz beni yönlendirince bütün yorumlari bastan sona okudum. Tabii ki cok hakli elestiriler var. Tekerlekler, lastikler üzerine belki 20. defa tartisilmis......
Ama netice itibariyle, benim görüsüme göre bir tüm olarak bakarsak, dogru cevap verilmis. Bir kismi bilmediginden, bir kismi daha iyi bir cözüm bulamadigindan, bir kismi ihtiyaci olmadigindan, bir kismi tammen bilincli olarak....vs. sehir icerisinde dag bisikleti kullaniyor.
Gecenlerde baska bir topikte espri olsun diye " Pinarello Dogmayi da arazide kullanmak" tabirini kullanmistim. Begenmeyenle oldu haliyle! Dogal, cünkü ben de kullanmam! Ama kullanilabilir, janti yamulur, lastigi patlar,...ama kullanilabilir.
Dag bisikleti de ayni sey! En güzel asfaltta kullanilmayacak diye bir sey yok! Hatta takarsiniz iyi kalite slick bir lastik. Basarsiniz 6 bar havayi, gücünüz kuvvetiniz yerindeyse yol bisikleti gibi gider! Yapanlar da var zaten. Ben de asfaltta dag bisikleti kullandim. Hem de bilincli olarak. Cok kar yagdigi zaman ise gitmek icin en uygun cözüm gibi geldi bana! Hatta slick lastikler takip büyük turlarda bule kullandim. Yasadugum yerlerden cok uzak yörelerde arazi icindeki yollari tanima sansim yoktu. Simdiki gps filan da mevcut degildi. Mecburen sik oalark asfaltta cikip yön bulmak gerekiyordu.
Arkadaslarin yazdigi gibi, bisiklet konusunda bagnaz olmamaya calismak lazim. Her bisikletin belirli bir kullanma yeri, alani var, ama bunun sinirlari bicakla kesilmis gibi bir sinir cizgisi degil! Bazen carbon yol bisikletimle toprak ara baglanti yollarina da girdigim oluyor. Belki bir kac yüz metre bir yol ama, aksi taktirde 3-5 kilometre dolasmam gerekecek.
Bu konu üzerinde cok daha fazla tartisilir ama bence syölenecek her sey söylenmistir, kabaca!