Scudo Sports

Münazara: Dünyanın nükleer enerjiye ihtiyacı var mı ?

@M Kerem Demirel

Yazdıklarımı anlamayanlarla da tartışılabileceğimi sanmıyorum.
Japonya'daki olaylar "ve benzer sebeplerle"
Dünyada bu olay sadece Japonya'da olmadı bildiğimiz üzere.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Seyyah
Scudo
Dünyada sadece nükleer enerji santarllerinde japonyada sorun çıkmıştır onun sebebide şunlardır, kullanılan reaktör protitipi pek iyi değil ve birşey inşa ederken bellirli güvenlik sınırlarınız vardır ve bu olaydan sonra yapılacak tüm santrellerde güvenlik sınırı yükseltilecektir.yaşasın nükleer enerji.

@Batuhan Keleş

Dünyada sadece Japonya'da mı? Bilginize hayran kaldım doğrusu. :)
Biraz araştırıp öyle yazmanızı tavsiye ederim. Yanlış bilgiler yazmak hiç de hoş değil.
Dünyada 17 tane nükleer santral kazası olmuştur.

başka patlayan nükleer enerji santrali var mı acaba?Eger ki Çernobil diyorsanız o bir nükleer silah fabrikasıydı.

@Batuhan Keleş

17 tane var demitşim. Biraz araştırmak istersen hepsini göreceksin.
Eğer yok ben araştırmayı sevmem, kulaktan dolma bilgilerimle mutluyum, yaşasın nükleer, yaşasın kanser, üç bacaklı, dört kollu insanlar, yaşasın mutasyon diyorsan diyecek sözüm yok.
Saygılar...

"Eğer yok ben araştırmayı sevmem, kulaktan dolma bilgilerimle mutluyum, yaşasın nükleer, yaşasın kanser, üç bacaklı, dört kollu insanlar, yaşasın mutasyon diyorsan diyecek sözüm yok."

Nükleer kelimesinin kafasında ettiği anlam 4 kollu,5 kulaklı insan olan biri için çok ironik bir laf

link verirseniz okurum.Ben kulaktan dolma bilgilerle yazmıyorum.bizde bu konuları çok tartıştık gerek arkadaş çevresinde gerekse bilimsel kongrelerde.ve pardon benim hatam cümleme ölümle sonuçlanan dememişim.Var mı bir öneriniz bize?

Erdoğan istedikten sonra ağzınızla kuş tutsanız dahi o santral yinede yapılır.Benim şimdiye kadar gidişattan anladığım budur.

@M Kerem Demirel

Size nükleer kelimesi ne anlam çağrıştırıyor acaba? Çiçek, böcek, ağaç, dere veya sağlıklı, mutlu insanlar... Hangisi?

@Batuhan Keleş

En basiti Google'den küçük bir araştırma yaparak bilgilere ulaşabilirsiniz. Benim size vereceğim link siyasi yönden yanlış algılanabilir. Taraf bilgileri olduğunu düşünebilirsiniz. O yüzden kendi araştırdığınız bilgi en sağlıklısı olacaktır.

O kazaları bende biliyorum.Fakat ölümle sonuçlanan büyük kazalar değildir.Benden size bir tavsiye History CHannelin bir belgeseli var ismi İnsandan Sonra, o belgeselin çernobilin geçtiği yeri izleyin.Kim bu dünyaya daha fazla zarar veriyor görebiliriz.
(link)

@Batuhan Keleş

Ha yani illa insanları öldürmesi gerek kazaların, kalıcı izler bırakanlar kaza olmuyor sizin düşünceni göre sanırım.
Umarım ailenizdeki insanlar kanser hastalığına yakalanmaz ve yakınlarınızı bu yüzden kaybetmezsiniz. Umarım!
Yoksa benim gibi tüm nükleer enerjiyi hâlâ savunanlardan nefret edebilirsiniz.
Daha fazla yazmak istemiyorum. Sizi kırdıysam, yanlış cümleler kurduysam özür dilerim.
Saygılarımla...

Siz hala kelimelere takılı kalmışsınız ben size artık bişey demiyorum.

İnsanoğlu yarı aç yarı tok hatta soğuktada yaşar neslini devam ettirir ama radyasyon yüzünden insanlık bitebilir.Önemli olan insanlığın devamımı yoksa rahat yaşamakmı?
Siz nekadar güvenilir yaparsanız yapın hiç tahmin etmeyeceğiniz bir afetten dolayı radyasyon çevreye yayılabilir.Ozaman ne diyeceksiniz?Kusura bakmayın Biz böyle bir olasılığı düşünmemiştikmi diyeceksiniz.Milyon kere af dilesenizde bana ve neslime olan zararı telafi edemezsiniz.O yüzden nüklere hayır diyorum,aynen siyanürle maden aramasına karşı olduğum gibi.

Herkese tavsiyem o belgeseli izleyin. Ayrıca yüksek dozdaki radyosyon belli bir bölgeyi etkiler.tüm insanlığı yok etmez.Verdiği mutasyonlar doğru haklısınız.ama bu herşeyin sonu değildir.Her felaketten bir ders çıkarılıyor.umarım başka felaketlerde olmaz.

@Batuhan Keleş

Bahaneniz olarak sadece belli bölgeyi etkiler demenize üzüldüm.Belli bir bölgeden kastettiğiniz insan kaç kişi acaba?Bunlardan kaç kişi henüz kundaktaki bebek olacak.Nükleeri neden savunuyorsunuz,daha ucuza giden arabalar içinmi,las vegas gibi gece ışıklar altında parlayan şehirler içinmi?nükleerden istediğiniz yada umduğunuz şey nedir.Siz bırakın insanoğlunu bir ölmüş bir sineği bile tekrar yaratacak kudrete sahipmisiniz ki neye güvenerek insanlığı (kendiniz demiyorum insanlığı ve tüm canlı yaşamı diyorum)riske atıyorsunuz.

Elektrik yokken insanoğlu yaşamıyormuydu?petrol bulunmadan insanoğlu yaşamıyormuydu?Bunlar sadece rahatlık için vardır.Mutlak,elzem ihtiyaçlar değildir.Birgün doğal kaynaklar bitecek ve insanlık tarihte geriye gidecek ama temiz bir dünya olduğu müddetçe canlılar
yaşayacak.Radyasyona bulanmış bir dünyada ise dünyanın en zengin insanı olsanızda yaşayamazsınız.

Ben sadece nükleer olsun demiyorum zaten.nükleerin yanında diğer enrji kaynaklarıda kullanılmalı.Bana sizde şunun cevabını verin her gün artan enerji ihtiyacı başka şekilde neyle karşılayacaksınız?Ben diyorumki sabahtan beri tek başına YE yetmiyor, bunun yanında nükleeride kullanmanız gerek.Bende YE yi destekliyorum ama körükörüne desteklemiyorum hiçbirşeyi.

Nükleer çevreyi bir kirletirse diğer enerji kaynaklarının olup olmamasının bir önemi kalmayacak zaten diğer enerji kaynaklarını kullanacak onlardan yararlanacak insanda kalmayacak.

Nufus arttıkça rahatlığımızın azalması gerekirken aksine artması beni ürkütüyor.

Yapılabilecek en basit uygulama özel taşıt kullanımı yasaklansın,sadece toplu taşıma araçları kalsın.Bu size yapılması imkansız bir fikir gibi geliyorsa zaten aramızda dağlar var.

siz bunu televizyonlarda söyleyin bakın millet ne cavap veriyor.malesef insanlara birkez rahata alışınca bırakmazlar onu.

Geri