@derşan sezer
Einstein zamanında eğer bal arıları yok oldursa insanlığın sadece 4 yıl ömrü kalır demişti. Bunun aslında abartı bir tez olmadığını arıların doğada 130bin den fazla bitkinin üremesini sağladığı gerçeğine dayanarak tahmin etmek mümkün.
2007 yılında Amerika'da 2.5 milyon arı kovanının 600 bini aniden boşalmış. Yani diğer kovanlara transfer olmamış

yok olmuş, ölmüşler. Türkiye'de ise %30 luk bir azalma olmuş ve dünyanın diğer ülkelerinde de bu durum gözlemlenmiş. Şu vakte kadar devam eden ama nispeten biraz yavaşlamış bir azalma söz konusu.
Ama kim bilir? önümüzdeki 30-40 yıl içinde polenleri yiyerek enerji üretebilen veya kovanlarına konduklarında şarj olabilen bir robot arı yapamazsak, tabi bunları 130 bin bitkiyi tanır hale getirmek için sağlam bi de işlemci teknolojisi bulacağız

sonumuz gelebilir. Doğadaki milyonlarca türden sadece ve sadece birinin yol olması nelere kadir.
Bilim adamları böyle bir robot tasarlama telaşına düşmek yerine gayet mantıklı bir kararla arı nüfüsünün niçin azaldığını bulma ve önlem alma yolunda ilerlemeyi seçti. Bir virus tespit ettiler ve kolonilerin davranışları üzerine çok ciddi sonuçlara vardılar.
Gelişmekte olan insanoğlu, dünyadaki canlılar arasında bilinç düzeyi en yüksek olan insanoğlu, kendinden daha düşük seviyedeki bir canlının neslini sürdürebilmesi için çaba sarfetti. Bunda da başarılı olacaktır.
Evet her anlamda bir yarışın içindeyiz. Ama asıl yarış bizim frekans düzeyimizde yani fiziksel bedenlerimizin bulunduğu mekanda yapılmıyor. Asıl yarışın yapıldığı yerde bir adım ileri gitmenin en güzel yollarından biri de düşük bilinç düzeyindeki canlılara yardım etmektir. Bunun sonu yokrur. Bir milyon yıl bile geçmiş olsa yine bu şekilde devam edeceğiz. Yardım edeceğiz..
Nükleer santral olayına yeniden dönelim

Yazılanlar çizilenler gayet seviyeli ve güzel. İhtiyacımız olabilir veya olmayabilir bunu tartışmayacağım. Ama şu bir gerçek; artan insan nüfüsu artan enerji ihtiyacı ve bu enerji biliminde çok büyük bir buluşa imza atmadığımız sürece facia demek. Yahu sayın başbakana yakın biri yok mu aranızda ?

Gidip anlatsın tüm bu yazılan çizilen şeyleri. Başbakan'da çıktın kusura bakmayın 3 çocuk konusunda sizi yanlış yönlendirmişim, vatana millete hayırlı bir evlat yapın yeter desin