2-3 yıllık yol bisikleti tecrübesine sahibim. arkadaşlarımda mtb olduğu için mtb test etme imkanım da oldu.
kendimce size mtb vs yol bisikleti yapıyorum
__________________________YOL MTB
sele konforu_________________ - +
sürüş pozisyonu konforu_______ - +
ani frenle durabilme___________ - +
lastiğin patlamaya karşı direnci__ - +
aerodinamizm________________ + -
hafiflik______________________ + -
daha az enerji harcama________ + -
acelesi olmayanlar, performans yapmayacak olanlar, tur amaçlı ve keyif amaçlı bisiklet sürecek olanlar, rahatlarına düşkün olanlar, daha az lastiğim patlasın diyenler MTB tercih etmeli
"ben performans yapmak istiyorum, ben hız yapmak istiyorum, ben eğilip daha yüksek hızlara ulaşmayı ve bu tempoyu sürdürmek istiyorum, ben kendimi sporcu gibi hissetmek istiyorum, lastiğim patlasa da olur, sürekli kambur durmak zorunda kalsam da olur, gülü seven dikenine katlanır" diyenler durmasın yol bisikleti alsın
bunun dışında eklemek istediğim bir başka konu,
-geçen yolda gördüm, MTB yol bisikletini geçti,
-geçen arkadaşım görmüş, tur bisikleti yol bisikletini geçmiş,
-geçen gün mtb'm ile bir yol bisiketine fark attım,
gibi tabirler çokça duyuyorum.
ama bu bence olsa olsa mtbcilerin kendini kandırması olabilir
şunu düşünün, aynı adama bir yol bisikleti ver biyerden biyere gitsin, bide mtb ver aynı yolu birde mtb ile gitsin. yol bisikletiyle kesinlikle daha hızlı gider.
aynı sürede gitse bile, MTBye oranla daha az yorulmuş olur.
yol bisikletinin amacı bu zaten: daha az enerji ile daha çok iş. lastikler bu yüzden parmak kadar. bu yüzden bebek poposu kadar prüzsüz

bu yüzden ben 1 haftada 3 kez lastik patlattım
bu yüzden kambur duruyorum!
performans yapabilmek için. benim derdim tur değil çünkü. performans.
yol bisikleti = performans.
anlatabilmişimdir umarım.
ben 25 yaşındayım mesela. benim altıma ver MTByi, 40 yaşındaki yol bisikletli adama fark atarım. biraz kassam 30 yaşındaki yol bisikletli adama da fark atabilirim. çünkü bu durum benim performansımla ilgili bir durumdur.
yavaş giden, performansı olmayan bir yol bisikletliyi geçip boş yere sevinmeyiniz lütfen
sizin bisikletinizin amacı belli, "lastiğim patlamasın, konforlu gideyim"dir bana göre mtb
kaldıki istanbul gibi %99 asfaltlı bir şehirde neden bukadar mtb tercih ediliyor hala anlam veremiyorum. o dişli lastikleri dümdüz asfaltta çevirme çilesini neden çekiyolar anlamıyorum ya. mtblerin yanından geçiyorum, kamyon lastiği gibi ses çıkartıyor o dişli lastikler. heleki 30 km/hnin üzerine çıksın. sanırsın traktör geliyor