@Lawyer58 soru bana gelmemiş ama genede yorum yapam.
Bende önceden sedona 720 vardı (boş ağırlığı 15 kg), hareket ortalaması 15-16 civarı genel ortalama da 10-12 km/h civarı, mosso ile (12 kg) hareket ortalaması 21-24 arası genel ortalama da 18 in altına inmiyor, 50 km tur yaptım en son, orta derece tırmanışlı sayılabilir, biraz daha zorlasam 20 genel ortalamaya çıkar.
Mosso da gördüğüm sıkıntı kadro üzerindeki vida yerleri dübelli değil, yani vidanın çevresinden su sızarsa paslanmaya sebep olabilir, sedona da tüm delikler ucu kapalı dübelli idi içeri su girmesi pek mümkün değil.
Port bagaj bağlantısı da biraz sıkıntılı, arka disk frenin civatası port bagajın vida yerinin hemen üstünde bağlantısını engelliyor, ben kesik başlı bi civata ile bağladım freni, öle çözdüm.
Birde schwalbe marathon original 700x38 zırhlı lastik aldım, kendi lastiklerinde henüz bir sıkıntı yok gerçi 150 km kadar yol yaptım ama olsun daha önce zırhsız lastik ile sıkıntılar yaşadığım için öle gerek gördüm

.
Vites aktarıcının telleri kadronun alt kolundan gidiyor, suyu çamuru direk üzerinde topluyor. Sedona da kadronun üst kolundan gidiyordu, çok uzun süre paslanmadan kullandım, ama mosso da sık sık tel değiştirecem gibi.
Fren kollarının kelepçeleri (bunu tam nasıl anlatsam bilemedim) polis kelepçesi gibi iki tane C parçadan oluşuyor, yani çıkartmak için civatasını sökünce gidon borusunun ucuna kadar götürmene gerek yok direk ayırabilirsin. Vites kollarının kelepçesi tek parça ama borunun ucuna kadar götürmek lazım (onun içinde tutmaçları sökmek lazım oda büyük işkence

) Kelebek gidon borusu almayı düşünürsen fren kollarını istediğin yere takarsın ama vites kolları uç kısıma takabilirsin, vites kollarını yükseltmeyi düşünüyorum bu yüzden.
Ben 26" jant tan 28" janta geçtim kontrolü biraz daha zor gibi dönüşlerde falan özellikle, alışılıyor gerçi.