Bir sağlık çalışanı olarak fikrimi belirteyim. Bahsettiğiniz durum tamamen cihaz hatasından kaynaklanabileceği gibi SVT denen kalp ritm bozuklu nedeniyle de olabilir. Cihazda gördüğünüz saniyelik, kısa süreli aşırı değerleri önemsemeyin. Ancak uzun süre devam eden kalp atım sayısının 200 ün üstüne çıkması genellikle "Supraventriküler Taşikardi(SVT)" denen kalp ritim bozukluğunda görülür. Devam etmesi halinde Kardiyoloğun görmesi gerekir. Heyecanlanma, aşırı efor harçama, uykusuzluk, kafeinli içecekler bu durumu tetikleyebilir. Çoğu SVT atağı ya kendiliğinden dinlenme ile ya da öksürme, ıkınma, yüze soğuk uygulama gibi manevralar ile normal kalp ritmine gelmektedir. SVT atağı sırasında göğüste çarpıntı hissi veya göğüste kuş atımı hissi, nefes darlığı gibi yakınmalar olabilir. En basitinden 60 saniye süreyle el bileğinden nabzınızı sayarak "dakika kalp atım sayınızı(nabız)" kesin bir şekilde öğrenebilirsiniz, böylece cihazın doğru çalışıp çalışmadığı sınayabilirsiniz. Bir diğer nokta kalp ritim bozukluğu şüpesi olanlar bir kardiyolog görmeden(belki efor testi yapar) aşırı spor aktivitelerinden uzak durmalılar.