Scudo Sports

Manavgat Yanıyor

Scudo
İnsan kendine halkla ilişkiler, propaganda uzmani seçerken bari liyakata dikkat eder.
Çay atmak nedir ya ?

Çok safhane ve bilmeden soruyorum sayın forum ahalisi,bu video Zeytinburnu sahilinde çekilmiş,kim bu herifler? Afgan ise Bu herifler neden askeri üniforma giymiş? Neyin hazırlığı bu? Silahlandırılıp İç savaş çıkartacaklar söylentileri doğrumudur?bu herifleri hükümet neden içeri alıyor smaç ne? Bu ülke kimler tarafından yönetiliyor? Yapılmak istenen nedir tam olarak? Ben işin içinden çıkamıyorum! Tahmin ettiğim şeyler doğruysa vah halimize geleceğimize!
CACA55DB-69F1-45DD-BDC3-E414F59DD3C5.MOV dosyayı görüntüle

onlar parayı kzılhaç'a yollasınlar
Kızılhaç tutup yangın yerindekiler yardim ediyormuş bir de. Amma tezat olur.
Çok safhane ve bilmeden soruyorum sayın forum ahalisi,bu video Zeytinburnu sahilinde çekilmiş,kim bu herifler? Afgan ise Bu herifler neden askeri üniforma giymiş? Neyin hazırlığı bu? Silahlandırılıp İç savaş çıkartacaklar söylentileri doğrumudur?bu herifleri hükümet neden içeri alıyor smaç ne? Bu ülke kimler tarafından yönetiliyor? Yapılmak istenen nedir tam olarak? Ben işin içinden çıkamıyorum! Tahmin ettiğim şeyler doğruysa vah halimize geleceğimize!
270959 dosyayı görüntüle
Bunlar bedelli askerlik yapmış ama kamuflaj seven rokçı gençler üstad. Höt desen dağılır. Ama saç kesimleri beni biraz işkillendirdi.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Hani sıcak yaz günlerinde derler ya "Çay için, çay içinizin ateşini bastırır" diye. Demek ki reisimiz de bu söze uyuyor :acpsnr:

Ayrıca konvoy meselesine de lanet okumaktan başka bir şey söyleyemiyorum. Er geç bir kişinin de olsa duaları tutacaktır.

Kontrollü yangın kavramını biliyorum, hatta kuzey Amerika yangınları için de epey tartışılmıştı. Uzun süre küçük yangınları engellemenin ormanın yakıt yükünü artırarak daha katastrofik yangınlara sebep olduğu pek çok yerde söyleniyor. Ancak videodaki yangın uçaklarının yakıt yükünü artırmaktan başka işi yaramadığı kısmına katılmıyorum. Tam tersine yangının kontrolü için en önemli araçlardan biri. Video yaptıklarımızı sorgulama açısından faydalı olsa da biraz taraflı bir anlatım gibi geldi bana.
Ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili ikinci link ise epey ilginç bilgiler içeriyor.

"Türkiye'yi yasa boğan orman yangınlarının TBMM tatile girmeden hemen önce 18 Temmuz günü çıkan bir yasadan sonra başlaması “Bu ne tesadüf'” dedirtti. 7334 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik yapan yasa, tam da orman yangınlarının başladığı 28 Temmuz 2021'de Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kanunun 1'inci maddesi “d” fıkrasına göre “Kültür ve Turizm gelişme bölgeleri dışında kalsa bile” orman arazileri “kamu yararı” kapsamına alınarak turizm yatırımcılarına açılabilecek. Yeri, mevkii ve sınırları Cumhurbaşkanı kararıyla tespit ve ilan edilecek bu alanlardaki devlet taşınmazları da turizm kapsamına alınabilecek. Bu durumda Tarım ve Orman Bakanlığı tasarrufundaki kıyı, göl, dağ gibi doğal alanların yanı sıra otel ya da turizm tesisi kurmaya uygun olan ve diğer bakanlıların tasarrufunda bulunan alanların da Kültür ve Turizm Bakanlığı tasarrufuna devri mümkün olabilecek. "

11kanun.jpg
(link)

Son düzenleme:
270959 dosyayı görüntüle
Hayati sorular... Cevapları bizim ve gelecek nesillerin yaşamını şekillendirecek.
Sanırım Silivri 'nin iklim şartlarından endişe edildiği için hk. da yorum yapılmadı. Korkmayın arkadaşlar odalar klimalıymış diye duydum.

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Hayati sorular... Cevapları bizim ve gelecek nesillerin yaşamını şekillendirecek.
Sanırım Silivri 'nin iklim şartlarından endişe edildiği için hk. da yorum yapılmadı. Korkmayın arkadaşlar odalar klimalıymış diye duydum.
Ben hakikaten buna nasıl izin veriliyor anlamadım,izinden ziyade özellikle yapıldığı kanısı oluşuyor insanın aklında.bu görüntülerden sonra ister istemez iç savaş söylentileri dolaşıyor ortalıkta

Çökertme mazı tarafında yangına müdahale edenlerden bazıları ormanlık alanda sağa sola plastik bir şeyler atan Afganlara denk gelip jandarmaya teslim etmişler. Kundaklama şüphesi ile.
Jandarma serbest bırakmış.
Anlaşılan o kadar Afganlar ülkeye sokulup oraya buraya serpiştirildi. 27 temmuzda ormanlık araziler tasarrufu turizm bakanlığına bırakılan kanun çıktı ve ardından yangınlar başladı. Ve muhtemelen bu iş Afganlara taşere edilmiş olabilir. Onları da yakalanmaları durumunda serbest bırakarak bu işi PKK ya fatura edecekler gibi görünüyor. Bu sayede beka vs derken hem rant hem ülkeyi kargaşaya sürükleyip her zamanki terane...

Bir ay öncesinde bisiklet sürdügüm cennet içmeler simdi kömür karası.

Dosyalar

• IMG_20210620_203942_1.jpg
    IMG_20210620_203942_1.jpg
    109,3 KB · Okunma: 55
  • IMG_20210620_121807.jpg
    IMG_20210620_121807.jpg
    158,2 KB · Okunma: 54
  • IMG_20210620_121848.jpg
    IMG_20210620_121848.jpg
    175,9 KB · Okunma: 53
Ülke git gide dönülmez noktalara gidiyor. Muhalefet aşırı beceriksiz sonumuz ne olacak belli değil artık. İktidarın erken seçime gitmeyeceği belli. Ara seçim içinde sineyi millet yapacak omurgalı muhalefet yok. Eskiden yapılanlar bir nebze daha masumdu ama artık geleceğimizi ciddi şekilde ipotek altına alacak yanlış yapılıyor. Bugün ormanlarımız yarın kim bilir hangi değerimiz kaybedeceğiz. Her sabah kalktığımızda bugün bizi ne bekliyor diye bekler olduk.

271002 dosyayı görüntüle

En son gördüğümde bir belediye başkanı telefonumu kimse açmıyor diye çökmüş ağlıyordu.

Bakan Pakdemirli kanun, mevzuat ve yönetmelikleri bir kez daha okusun.
İtfaiyeler belediyelere baglidir.
Orman yangını durumunda Orman Bakanligi'na bagli Orman Teşkilatları, mulki amirler (Vali, Kaymakam, Jandarma ve Emniyet güçleri) eş güdümlü çalışır. Butun koordinasyon ve yangına mudahalenin yönetimi Orman Şeflikleri ve Orman Teşkilatı tarafından idare edilir. Orman Bakanligi ve Şeflikleri teşkilatlarinda görevli herkes eminim büyük özveri ile işini, elinden gelen herseyi yapmaya çalıştı.
Ancak büyük bir koordinasyon eksikliği, hava destegi sorunu ve zaafiyet vardı. Bulundugum bölgedeki yangınlarda belediye, itfaiye teşkilatı ve halk gönüllüleri organize olmaya çalıştılar. Ormanlık Bölgenin en yogun sorun yasanan kısımlarına bizler giremedigimiz icin kesin konuşmak istemiyorum. Orman Teskilati esas olarak orada canını dişine takmış çalışmıştır kuşkusuz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz.
Ama Bakan Pakdemirli'nin çıkıp sorumlulugu belediyelere atması ayıptır! Yangın bölgelerinde hangi partinin belediyesi oldugu önemli degil. Bakanlık sorumlulugundan ve idari eksikliginden, organizasyon ve ekipman zaafiyetinden baskasini itham ederek kacamaz kacmamalıdır!

ORMAN YANGINLARININ ÖNLENMESİ VE SÖNDÜRÜLMESİNDE GÖREVLİLERİN GÖRECEKLERİ İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 10.9.1976, No: 7/12520
Madde 3 – Yangın çıktığını haber alan Orman Bölge Şefliği elemanları; yangının yerini ve çıkış saatini derhal Devlet Orman İşletme Müdürlüğüne haber verirler. Devlet Orman İşletme Müdürlüğünce de yangın haberi:
a) 0rman Bölge Başmüdürlüğüne,
b) Orman Genel Müdürlüğüne,
c) Valiliğe, Kaymakamlığa,
d) Cumhuriyet Savcılığına,
e) Alakalı askeri birlik komutanlıklarına telgraf, telefon, telsiz veya teleks ile derhal bildirilir.
Ancak Orman Bölge Şefliği Orman İşletme Merkezi olmayan bir il veya ilçe merkezinde ise, yangın haberi Valiliğe veya Kaymakamlığa ve Cumhuriyet Savcılığına, Bucak veya köyde ise, alakalı Bucak Müdürlüğüne ve Köy Muhtarlığına Oman Bölge Şefliği elemanları tarafından verilir. Yangın haberi telefon veya telsiz ile verilmiş ise ayrıca yazı ile de teyit edilir

Madde 11 – Yangın çıktığında, hangi köy ve kasaba mükelleflerinin hangi ormanlarda yangın söndürmeye iştirak edecekleri, yangının genişleme ihtimalleri gözönünde tutularak bir plan halinde orman teşkilatınca tespit edilir. Bu plan Valinin tasdiki ile kesinleşir. Yangın seyri itibariyle fevkalade bir hal aldığı ve planda tertiplenen mükelleflerin yetişmediği hallerde münasip köy ve kasaba mükelleflerinin de sevki yangın amirinin teklifi ile idare amirlerince sağlanır.

Madde 22 – Yangının teknik bakımdan söndürülmesi işi, yangının söndürülmesine iştirak eden en büyük orman amiri tarafından sevk ve idare olunur.

Madde 23 – Orman yangınlarının söndürülmesi işinin sona erdiğine, yangın yerinde bulunan en büyük orman amiri karar verir, böyle bir karar alınmadan söndürme işinde çalışanlar yangın mahallinden ayrılamazlar.

ORMAN KANUNU 6831
Madde 69 – (Değişik: 19/4/2018-7139/14 md.) Orman idaresi, orman yangınlarını önlemek ve söndürmek maksadıyla her türlü hizmeti yapar veya yaptırır. Orman sayılan alanlar dışındaki yangınlarda ormana sirayet etme riski bulunan kırsal alan yangınlarının söndürülmesine imkânlar ölçüsünde katkı sağlanır. Bu maksatla görevlendirilen personel hakkında 71 inci madde hükümleri uygulanır. Orman yangınlarını önlemek maksadıyla, orman yangını öncesinde ve yangın esnasında orman idaresi ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu, mahallin en büyük mülki idare amiri sağlar. Kamu kurum ve kuruluşları, mahallin en büyük mülki idare amirinin verdiği talimatları yerine getirmek ve her türlü desteği sağlamakla yükümlüdür. Yangın söndürme çalışmalarına fiilen katılan resmi ve özel her türlü aracın akaryakıt giderleri Orman Genel Müdürlüğünce karşılanır. Orman yangınlarıyla mücadelede gönüllülerden de faydalanılır. Gönüllülerin yangına ulaşımı ile yangın söndürmeye yarayacak aletleri ve giyecekleri, Devlet ormanlarında orman idaresi, diğer ormanlarda ise sahipleri tarafından karşılanır. Yangına katılan personel ve gönüllülerin iaşe giderleri yangın söndürme faaliyetleri süresince orman idaresi tarafından karşılanır.

Son gelişmeler karşısında troller verecek cevap bulamadılar henüz, sanırım merkezden gelecek yönlendirmeyi bekliyolar, ondan sonra toplu halde damlarlar konuya.

Geri