Scudo Sports

Manavgat Yanıyor

Haha 🤣 farklı düşünceye sahip olanlara hoşgörülü ama aynı zamanda onları birilerinin trolü olmakla itham ediyor. Kara'nın yalakası olacağıma Ak'ın trollüğünü tercih ederim. Bir de moderatöre şikayet ediyor..

Bu kafadaki insanlarla aynı platformda olmaktan dolayı harbiden artık utanç duyuyorum. Bundan böyle terör şakşakçılarının yuvası, ihanet çetelerinin arka bahçesi BF benim için bitmiştir. Daha BF ye gelmem. ( Burası vesilesi ile çok güzel insanlar da tanıdım, onların hakkı saklı )

Alın istediğiniz gibi it koşturun bahçenizde ..
Moderasyon, slin hesabımı lütfen.
Çok provokatör adamsın vesselam. Sen bir de malum Parti'ye oy vermişsindir kesin. Örümcek kafalı bedevi seniii. Kaç karın var senin? 3 mü 4 mü? Ensarcı tecavüzcü hırsız hülooğcu malum parti seçmeni seniiii.... Sen ne cüretle buradaki "eğitimli, bilinçli, makul, makbul" vatandaşlardan farklı düşünürsün? Buraya kayıt olurken bilmiyor muydun burada hangi partiyi hangi ideolojiyi destekleyeceğini? (link) ve makbul partiye oy vereceksin. Yargılanmaktan belki böyle yırtabilirsin. Yıkıl şimdi.

Scudo
Düşünsene Manavgat’ta çiftçisin,hayvanların var ve yangın gitgide yaklaşıyor,endişe hat safhada,helikopter sesini duyunca oh diyorsun yangın helikopteri geldi galiba,birde bakıyorsun tayyip helikopteriymiş! :acpsnr::acpsnr::acpsnr: A6286B0A-9061-44B3-BC6C-D9F7B6FF31F3.jpeg

Düşünsene Manavgat’ta çiftçisin,hayvanların var ve yangın gitgide yaklaşıyor,endişe hat safhada,helikopter sesini duyunca oh diyorsun yangın helikopteri geldi galiba,birde bakıyorsun tayyip helikopteriymiş! :acpsnr::acpsnr::acpsnr: 270895 dosyayı görüntüle
O köylü bir ses duyuyor, bir helikopter sesi.Helikopter su atacak, Manavgat'taki yangın sönecek. Ama o da ne reyizin helikopteri. Belki de reyiz kendini helikopterden yangına atacak, ülkesi için yine kendini feda edecek. Bu sefer ülkedeki yangın sönecek.
Hiç de hayal gücün yok be hemşo. (@seko35.50) kusura bakma

O köylü bir ses duyuyor, bir helikopter sesi.Helikopter su atacak, Manavgat'taki yangın sönecek. Ama o da ne reyizin helikopteri. Belki de reyiz kendini helikopterden yangına atacak, ülkesi için yine kendini feda edecek. Bu sefer ülkedeki yangın sönecek.

Dünya'da çay atarak yangın söndürme teknolojisine sahip tek milletiz. Birşeyi de beğenmiyorsunuz.

Napiyim ya hayal gücüm o kadar gelişmemiş herhalde :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Şaka yapıyorsunuz sandım çay konusunda ama gerçekten çay atmış. Rize tarafında sel mağdurlarına da çay atmıştı yanılmıyorsam.

Bakın ülkede bir afet durumu söz konusu ve gerçekten başa çıkması zor bir durum,tamam orasını anladık. Buradaki eleştirimizin temel sebebi,her yerde "bizi kıskanıyorlar" diye caka satıp,bu gibi durumlarda da çuvallayan bir hükümete sahip olmamız. Hiç kimse benim karşıma eski hükümetlerin icraatlarıyla gelmesin. Teknolojinin deliler gibi geliştiği 21. yüzyılda, neredeyse 20 sene iktidarda kal, hem de Allah'tan bir tık aşağıda yetkilere ve sonra her afet bir fiyasko olsun. 1994'ten beri İstanbul'u yöneten bu topluluğun,olası büyük İstanbul depreminde yapabileceği tek şey,şehri yukarıdan uçaklarla kireçlemek olur,ona da uçak bulabilirlerse tabii. Özellikle de İstanbul'da oturanlar,bireysel olarak silahlanmalı bence çünkü depremde ölmezseniz,Afgan ve Suriyeli vahşilerin yapacaklarıyla baş başa kalacaksınız. Ailenizi ve kendinizi korumanız için bu şart bence.
Malum parti,bu ülkedeki en büyük milli güvenlik ve de beka sorunudur.

Bakın ülkede bir afet durumu söz konusu ve gerçekten başa çıkması zor bir durum,tamam orasını anladık. Buradaki eleştirimizin temel sebebi,her yerde "bizi kıskanıyorlar" diye caka satıp,bu gibi durumlarda da çuvallayan bir hükümete sahip olmamız. Hiç kimse benim karşıma eski hükümetlerin icraatlarıyla gelmesin. Teknolojinin deliler gibi geliştiği 21. yüzyılda, neredeyse 20 sene iktidarda kal, hem de Allah'tan bir tık aşağıda yetkilere ve sonra her afet bir fiyasko olsun. 1994'ten beri İstanbul'u yöneten bu topluluğun,olası büyük İstanbul depreminde yapabileceği tek şey,şehri yukarıdan uçaklarla kireçlemek olur,ona da uçak bulabilirlerse tabii. Özellikle de İstanbul'da oturanlar,bireysel olarak silahlanmalı bence çünkü depremde ölmezseniz,Afgan ve Suriyeli vahşilerin yapacaklarıyla baş başa kalacaksınız. Ailenizi ve kendinizi korumanız için bu şart bence.
Malum parti,bu ülkedeki en büyük milli güvenlik ve de beka sorunudur.
Kireç mi çay mı karar ver? Klavye sürçtü sanırım.

Bakın ülkede bir afet durumu söz konusu ve gerçekten başa çıkması zor bir durum,tamam orasını anladık
Valla hiç kimse kusura bakmasın.
"Fırat'ın doğusunda kuzuyu kurt kapsa hesabı benden sorulacak diyorsa" , öykündüğü Hz Ömer gibi işini düzgün yapacak,yapamıyorsa hesabı sorulacak.Hadi buna oy verenleri geçtim Goca Rabbim demeyecek mi: Sen milletin tüyü bitmemiş hakkıyla 13 tane özel uçak aldın,o kadar insan, ağaç, hayvan uçak olmadığından rahmete kavuştu. Bunun hesabını ver bana demeyecek mi?

Valla hiç kimse kusura bakmasın.
"Fırat'ın doğusunda kuzuyu kurt kapsa hesabı benden sorulacak diyorsa" , öykündüğü Hz Ömer gibi işini düzgün yapacak,yapamıyorsa hesabı sorulacak.Hadi buna oy verenleri geçtim Goca Rabbim demeyecek mi: Sen milletin parasını aldın onunla 13 tane özel uçak aldın,o kadar insan, ağaç, hayvan uçak olmadığından rahmete kavuştu. Bunun hesabını ver bana demeyecek mi?
Ben de farklı bir şey demedim ki zaten.

Vicdanı maaşı kadar olan troller yangına da üzülmüyo arkadaş, memleket yanmış umurlarında değil, hayret yani pes artık.

Son düzenleme:
Bu yangınlardan öğrendiklerim:

1. Yangının çıkış nedenini terörle ya da otellerle açıklamak saçma. Oteller için öyle yasalar var ki yangına gerek bile yok. Terör derseniz, çevreyi kirletenlerin terörünün yanında hiçbir şey.

2. Yangınların başlama sebebi %90 insan faktörü. Sağa sola çöpünü, şişesini, sönmemiş mangal közünü, yoldan araçla geçerken camdan izmartini sallayanlar oldukça yetiyor da artıyor bile.

3. Yangınların büyüme ve birkaç yerde birden başlama nedeni rüzgar, kozalaklar ve iklim şartlarının aynı olması. Özellikle nemin az, sıcaklığın yüksek olduğu zaman çıkmasının nedeni budur. İklim krizi nedeniyle bu iklim şartları her geçen gün kötüleşecektir. Her sene bir öncekinden daha güçlü bir yangına hazır olmalıyız.

4. Dünyaya baktığımızda aynı paralelde aynı dönemde yangın görülmesinin nedeni yine iklim şartları, büyümesinin nedeni de iklim krizi.

5. Kızılçam ağacı yangın ile yenilenen bir ağaç. Yangın bu ağacın sonu değil, yenilenme ihtiyacının bir sonucu. Yangın sonrası müdahele edilmediğinde tekrar kendini yenilemekteler.

6. Kızılçam sadece Türkiye’de bulunan bir ağaç değil, ancak ülkemizde sık görülen ağaçlardan biri. Orta Anadolu'da Karaçam ve Kuzeydeki Sarıçam kadar doğal bir ağaç türüdür. Kimsenin kötülüğümüz için verdiği bir ağaç tipi değildir. Yüzyıllardır bu coğrafyadadır.

7. Yangınla mücadele edilmesi, yangının kontrollü başlatılması ile olur. Kızılçam ağacının kozalak ve yere bıraktığı iğne yaprakları, rüzgarsız ve kontrolü mümkün bir havada kontrollü olarak yakılmalı ve plansız bir yangının önüne geçilmeli.

8. Yangın doğaldır, olmalıdır ancak asıl önemli olan şey hayvanların ve yerleşim alanlarının bundan etkilenmeyecek şekilde olmasıdır.

9. Deprem gibi yangınlar da bu coğrafyada olacaktır. Deprem gibi yangınlara da hazırlıklı değiliz.

Bu ülke yanıyorsa ilk sorumlusu hükumettir. Ormanları korumak devletin görevi çünkü. İkinci sorumlusu da tüm bunları gördüğü halde hükumete oy verenlerdir.

Sarayda yaşayan kendine 13 tane özel jet, 5 tane saray yaptıracağına yangın söndürme uçağı alsa bunları hiç konuşmayacağız...

Maalesef ülkemiz yanarken saray saltanatı saçını tarıyor. Çay dağıtıyor. Anketlere göre ilk seçimde gidecekler.

Tarihimizde; Yunan ordusu giderken her yeri yakıp, yıkarak gitmişti. Sıfırdan kurduk ülkeyi...

Bu yangınlardan öğrendiklerim:

1. Yangının çıkış nedenini terörle ya da otellerle açıklamak saçma. Oteller için öyle yasalar var ki yangına gerek bile yok. Terör derseniz, çevreyi kirletenlerin terörünün yanında hiçbir şey.

2. Yangınların başlama sebebi %90 insan faktörü. Sağa sola çöpünü, şişesini, sönmemiş mangal közünü, yoldan araçla geçerken camdan izmartini sallayanlar oldukça yetiyor da artıyor bile.

3. Yangınların büyüme ve birkaç yerde birden başlama nedeni rüzgar, kozalaklar ve iklim şartlarının aynı olması. Özellikle nemin az, sıcaklığın yüksek olduğu zaman çıkmasının nedeni budur. İklim krizi nedeniyle bu iklim şartları her geçen gün kötüleşecektir. Her sene bir öncekinden daha güçlü bir yangına hazır olmalıyız.

4. Dünyaya baktığımızda aynı paralelde aynı dönemde yangın görülmesinin nedeni yine iklim şartları, büyümesinin nedeni de iklim krizi.

5. Kızılçam ağacı yangın ile yenilenen bir ağaç. Yangın bu ağacın sonu değil, yenilenme ihtiyacının bir sonucu. Yangın sonrası müdahele edilmediğinde tekrar kendini yenilemekteler.

6. Kızılçam sadece Türkiye’de bulunan bir ağaç değil, ancak ülkemizde sık görülen ağaçlardan biri. Orta Anadolu'da Karaçam ve Kuzeydeki Sarıçam kadar doğal bir ağaç türüdür. Kimsenin kötülüğümüz için verdiği bir ağaç tipi değildir. Yüzyıllardır bu coğrafyadadır.

7. Yangınla mücadele edilmesi, yangının kontrollü başlatılması ile olur. Kızılçam ağacının kozalak ve yere bıraktığı iğne yaprakları, rüzgarsız ve kontrolü mümkün bir havada kontrollü olarak yakılmalı ve plansız bir yangının önüne geçilmeli.

8. Yangın doğaldır, olmalıdır ancak asıl önemli olan şey hayvanların ve yerleşim alanlarının bundan etkilenmeyecek şekilde olmasıdır.

9. Deprem gibi yangınlar da bu coğrafyada olacaktır. Deprem gibi yangınlara da hazırlıklı değiliz.
Eğer şu an ki olan yangınların sönmemiş mangal,camdan atılan izmaritler,çöpler olduğunu söylüyorsanız gerçekten pes diyorum.Hadi başka bir zaman olsa tamam da;şu an bunun açıklaması kesinlikle bu olmamalı.Artı olarak birkaç videodan gördüğüm üzere kişilerin bu yangını bilinçli olarak çıkarttığı bariz belli oluyor.Bence bu yapılanları terörle ve otelle bağlandırmak şu an en mantıklı düşünce.Şöyle açıklamak gerekirse:
Bir yerdeki ağaçları direkt bahanesiz kesip yerine otel yapmak mı daha büyük tepki toplar yoksa bir yangın sonuncunda nasılsa buraları yanmış turizm sektörümüz canlansın bahanesiyle otel yapmak mı daha büyük tepki toplar?Bence 1. sebep daha çok tepki toplar.Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam geçen akşam şöyle bir şey gözüme ilişti;cumhurbaşkanı yanan bölgelerin sorumluluğunu bir imza ile turizm bakanına verdiğini okumuştum

Son düzenleme:
Geri