Sanırım size hilenin ne olduğunu anlatmam lazım ki aklınız başınıza gelsin.
Öncelikle hile sayılması için yaptığınız şeyin yasak olması lazım. Mesela doğal vücut geliştirme yarışmasında Steroid kullanımı yasaktır. Yarışma bittikten sonra yarışmayı kazananlardan. İdrar tahlili alınır ve herhangi bir hileye rastlanılırsa diskalifiye edilir. Ama bu demek değildir ki her yarışma da Steroid kullanılması yasaktır. Diyemeyiz çünkü doğal olmayan vücut geliştirme yarışmaları da var.
Anlatmaya çalıştığım Steroid kullanımın serbest olduğu bir yarışma da. Steroid kullanmak hile değildir. Rahatlıkla kullanabilirsiniz sorumluluk size aittir ve yarışmayı kazanırsanız kimse size bir şey diyemez. Çünkü hile yapmadınız
Kendimde de benzer bir düşünce olduğu için bu zihniyeti iyi bilirim. Ama en azından kendimi kontrol edebiliyorum
Şimdi konuya dönelim.
Strava da Kamyon arkası veya Peloton yardımıyla rüzgar tüneli oluşturmak. Bazı kişilere hile gibi gelebilir ama değildir asıl sorun kendisindedir çünkü ortalıkta hile yapan yoktur ve kendisininde aynı fırsatı vardır ama çabalamaz, uğraşmaz ve başkalarına suç atarak kendini haklı çıkarmaya çalışır (Kendimden bahsediyorum yanlış anlamayın

) Kedisine göre haklıdır. Çünkü uğraşmak zor gelir ve beynin rahatlamaya ihtiyacı vardır bir şekilde kendisine yalan söylüyordur ama farkında değildir
Performansımızın %60'ı besinlerden gelir. Benim beslenme düzenim çok kalitesiz ve yeterli derecede besin alamıyorum. Maddi durumum el vermiyor .bundan bir kaç ay önce sorsaydınız çok iyi beslenip et yiyen şerefsizdir derdim. Hala diyorum şaka şaka yok öyle bir şey

Şu an işsizim ve bir işe girip çalışmak benim elimde. Ne yani ben şimdi düzgün belenen birisinin yanına gidip; hile yapıyorsun benim gibi kötü beslenmen gerekiyor, mu demem lazım. bence de çok absürt olurdu ve bu düşüncelerden kurulmak lazım. Kimsenin sizi negatif düşünceler yüklemesine izin vermeyin.
Yazının başında belirtiğim gibi Yasak değilse sorumluluk sizdedir ve yaptığınız şey hile değildir
Peki Stravada neler hile sayılıyor. Benim kendi tecrübelerime göre;
Araç içi kayıt almak.
Evet sanırım bu kadar başka varsa yazarsınız
Bisiklet sürerken aracı tutabilirsiniz hile değildir. Profesyonel yarışlarda bile arabaları tutup destek alıyorlar. sorumluluk sizde yani 100km/s ile giden arabayı tüm gücünüzle tutabilirsiniz
Peloton var birde bende tek başına sürenler denim. Eğer ben kendime asosyal deyip Pelotonla sürenler hile yapıyor dersem saçma olur. Eğer gerçekten pelotona ihtiyacım varsa. Bende asosyal im deyip bir bisikletçi bulmaya hiç çabalamıyor isem bu benim hatamdır. ve ortalık da hile yoktur sadece ben uğraşmak istemiyorumdur ve kendime yalan söylüyorumdur.
Son olarak gerçek hile isteyenler için
(link)
Başkasının hesabından görünmez diye resimide koyuyorum. Şimdiye kadar düz yolda yapabildiğim en fazla hız 41 km/s. Bu hızı sadece 1 saniye kadar koruyabildim
Aşağıda ise Play storeden indirdiğim. Sahte gps programı ile yapmış olduğum sahte sürüşü görüyorsunuz. İstesem tüm segment boyunca gezdirip KOM'u alabilirdim aldım da zaten hatta daha fazlasını

ardından strava sağ olsun. Aktiviteme FLAG koydular ayıp be. sanırım ortalama hız 180km/s olunca yakayı ele verdik. Hile olduğunu düşündüğünüz şeyleri tekrar gözden geçirin ve perspektif açıyla bakmaya çalışın hatta çizin. Sonuçta babası zengin diye o adama doğarken hile yaptın sen diyeceğiz. Yazarken bile saçma geliyor ya.
Yemeği hanginiz ısmarlıyordu ? acıktım da