Scudo Sports

Maksimum nabız ve performans hakkında...

Sabah antreman yaparken arkadaşları ben de gördüm.Canavar gibi gidiyorlardı.Tebrikler.

Geçen ayki cyclistte de vardı sanırım.San Fransico'da strava'da segment yapmaya çalışırken birisi kaza yapıyor ve ölüyor.Hatta stravanın insanları gereksiz riskler almaya itttiğine dair tartışmalardan bahsediyordu.SAhil yolunda KOM peşinde koşmayı biraz riskli buluyorum.Malum çok fazla ışık var ve sürekli yayalar,koşan insanlar vs. yolda sürekli bir hareket var.

Umarım kaza falan olmadan bu iş daha güvenli güzergahlarda farklı KOM'lar üzerinden kovalanır.

Scudo
@Bahadır Gürel Strava'nın ne olduğunu ben bu forumda öğrendim..Ne bu uygulamayı gördüm,ne İstanbul'u,ne de yol bisikletim var..Alacağım ama:)

Strava,amatör bisikletçilerin kendilerini geliştirmeleri için yapılmış bir telefon uygulaması..
Nedir derdimiz?
Rekabet..Mücadele..Yarış..
Bu yolda gerekirse bisiklet alınabilir,bisiklet modifiye edilebilir,yediklerimize/içtiklerimize dikkat edebiliriz filan..
Amaç tamamen listede yer almak ama asıl amaç kendimizle,bize benzer kişilerle tatlı bir rekabet ortamına girmek..
Buraya kadar yazdıklarıma itirazınız yoksa,devam edeyim:)

Bu uygulamada dereceye girenlere plaket filan vermiyorlar..Bir para ödülü almıyorsunuz..Elinize birileri kupa filan da vermiyor..Birileri sizi alkışlamıyor da..
Bu bakımdan normal bisiklet yarışları ile stravayı bir tutamazsınız..Bu uygulama ile amatör yarışlardaki amaçlar benzer veya aynı olsa da,burada bir sanallık mevcut..Hiç tanımadığınız kişilerle yarış halindesiniz..Aslında kendinizle..Bu minvalde kendinizle ilgili ciddi kararlar alıyorsunuz..Uykunuza filan,herşeyinize dikkat ediyorsunuz..Bunları bu forumda okudum ben:)

Sonra çıkıyorsunuz yola..Tüm gücünüzle pedala asılıyorsunuz..Hile yapmadan..!
Araba arkasında değilsiniz ya da doping sayılan haplardan filan da almıyorsunuz..
Derecenizi yapıyorsunuz..
Sonra birileri çıkıyor ve aynı yolda sizin yaptığınız dereceyi 5-6 kişi çalışarak kırıyorlar..
Ben kimseyle çalışmadım..Arabada strava filan da açmadım..Tamamen doğal bir şekilde kendimi ve bisikletimi geliştirdim ve aldığım derece ortada..
Burada bir HAK YEME yok mu?
Ben mesela listede 5.lik için çabalıyorum diyelim ama bu çalışan takım veya takımlar beni çok gerilere atıyor..Ben bu 5.liğimle mutlu olacağım veya daha çok motive olacağım ama olamıyorum..Tamamen benim şevkimi bu grup takılanlar kırıyorlar..
Anlatabildim mio_O

@fthgzl79

(1) Strava'yla yol yarışlarını örnek vermemin nedeni, ikisinin de aynı olmasından değil, ki böyle bir şeyi yazmadım, etmedim; ikisinde de takım çalışmasının kazandırıyor olmasıdır. Yani, takım çalışması yaparak ikisinde de üst sıralara geliyorsunuz. İkisinde de sizin adınız yer alıyor, (yarış örneğinde madalya size veriliyor, takıma değil).

Bir amatör gran fondo'da, takımla yarıştın diye diskalifiye edilmiyorsunuz. Bir yarışta takım çalışması yaptığınız için kötülenmiyorsunuz, haksızlık var demiyorlar. Üstelik, bir takım olarak gitmenize bile gerek yok. Yarış içinde tanımadığınız insanlarla grup sürüşü yapıyorsunuz, enerji tasarrufu yapıyorsunuz.

Gelelim Strava'ya: Tüm Strava segmentlerine bakın, İstanbul'da bisikletçilerin yoğun geçtiği düz yollarda, yokuşlarda, inişlerde, yani tüm segmentlerde istisnasız grup sürüşlerinin izlerini göreceksiniz. Biraz incelemenizi rica ederim. Yoğun segmentlerde bireysel başarı göremezsiniz.

(2) Hak yeme yok mu? Ben de soruyorum, çözüm öneriniz nedir?

Eleştirmek en kolay şeydir. Aklımın estiği her şeyi eleştirebilirim. Mesela, insanoğlu kusursuz değil, sorunlu diyebilirim. İyi ama, böyle demem ne sağlıyor? Eğer bunun nedenini açıklayan bir görüşünüz varsa, işte o zaman sözünüz değerli olur. Mesela, evrim bunun nedenini iyi açıklıyor: Popülasyonun gen frekansının nesiller boyunca değişimi evrimdir, bu çeşitliliğin çevre şartlarının yönlendirmesiyle seçilime uğraması evrim teorisidir dediğinizde, bir artı değer katıyorsunuz.

@fthgzl79

İstediğiniz her şeyi yazabilirsiniz. Adınızın yanına takım adınızı da ekleyebilirsiniz, veya sadece takım adınızı yazarsınız, vesaire. Bu söyledikleriniz hiç bir şeyi değiştirmez, değiştirmeyecekte. Kom alanlara veya bu işte iyi olanlara, ülke sporu adına gereken destek sağlanıyor mu deseydiniz, emin olun çok daha faydalı bir konuyu başlatmış olacaktınız!

@Bahadır Gürel madem tüm segmentlerde istisnasız grup sürüşlerinin izlerini görüyoruz,o zaman benim söylediklerimin bir anlamı yok..Ben kendi başına bu uygulamayı kullanıp,yaptığı derecelerle mutlu/motive olmaya çalışan insanların haklarının yendiğini düşündüğüm için konuya daldım..

Çözüm önerisi sunulur..Bunlar dert değil..
Eğer bu uygulama tamamen bireysel ve hile yapılmadan kullanılacaksa,bence şahane bir uygulama ama bizim insanımız uygulamayı öyle bir hale getirmiş ki,sanki mahalleler arası futbol maçı gibi olmuş:)

Strava bireyler ve gruplar için segmentlere ayrı klasmanlar oluşturarak programa güncelleme yapsa sorun çözülecek diye düşünüyorum.

@lealtad konuya girdiğimden beri birşeyler yazdım ama hep tepki..Beni en iyi anlayan sizden önce mesaj yazan @enes_vl olmuş..:harika:
Uygulama bireyselse,sadece bireyler yarışsın..Uygulama takımlar arası ise,sadece takımlar yarışsın..Bu kadar basit..
Bir tarafta bir kişi,diğer tarafta 10 kişi..İş değil bu..Baştan beri bunu söylüyorum sadece..

Sanırım size hilenin ne olduğunu anlatmam lazım ki aklınız başınıza gelsin.

Öncelikle hile sayılması için yaptığınız şeyin yasak olması lazım. Mesela doğal vücut geliştirme yarışmasında Steroid kullanımı yasaktır. Yarışma bittikten sonra yarışmayı kazananlardan. İdrar tahlili alınır ve herhangi bir hileye rastlanılırsa diskalifiye edilir. Ama bu demek değildir ki her yarışma da Steroid kullanılması yasaktır. Diyemeyiz çünkü doğal olmayan vücut geliştirme yarışmaları da var.

Anlatmaya çalıştığım Steroid kullanımın serbest olduğu bir yarışma da. Steroid kullanmak hile değildir. Rahatlıkla kullanabilirsiniz sorumluluk size aittir ve yarışmayı kazanırsanız kimse size bir şey diyemez. Çünkü hile yapmadınız

Kendimde de benzer bir düşünce olduğu için bu zihniyeti iyi bilirim. Ama en azından kendimi kontrol edebiliyorum

Şimdi konuya dönelim.

Strava da Kamyon arkası veya Peloton yardımıyla rüzgar tüneli oluşturmak. Bazı kişilere hile gibi gelebilir ama değildir asıl sorun kendisindedir çünkü ortalıkta hile yapan yoktur ve kendisininde aynı fırsatı vardır ama çabalamaz, uğraşmaz ve başkalarına suç atarak kendini haklı çıkarmaya çalışır (Kendimden bahsediyorum yanlış anlamayın :p) Kedisine göre haklıdır. Çünkü uğraşmak zor gelir ve beynin rahatlamaya ihtiyacı vardır bir şekilde kendisine yalan söylüyordur ama farkında değildir

Performansımızın %60'ı besinlerden gelir. Benim beslenme düzenim çok kalitesiz ve yeterli derecede besin alamıyorum. Maddi durumum el vermiyor .bundan bir kaç ay önce sorsaydınız çok iyi beslenip et yiyen şerefsizdir derdim. Hala diyorum şaka şaka yok öyle bir şey :komik: Şu an işsizim ve bir işe girip çalışmak benim elimde. Ne yani ben şimdi düzgün belenen birisinin yanına gidip; hile yapıyorsun benim gibi kötü beslenmen gerekiyor, mu demem lazım. bence de çok absürt olurdu ve bu düşüncelerden kurulmak lazım. Kimsenin sizi negatif düşünceler yüklemesine izin vermeyin.

Yazının başında belirtiğim gibi Yasak değilse sorumluluk sizdedir ve yaptığınız şey hile değildir

Peki Stravada neler hile sayılıyor. Benim kendi tecrübelerime göre;

Araç içi kayıt almak.

Evet sanırım bu kadar başka varsa yazarsınız

Bisiklet sürerken aracı tutabilirsiniz hile değildir. Profesyonel yarışlarda bile arabaları tutup destek alıyorlar. sorumluluk sizde yani 100km/s ile giden arabayı tüm gücünüzle tutabilirsiniz :D

Peloton var birde bende tek başına sürenler denim. Eğer ben kendime asosyal deyip Pelotonla sürenler hile yapıyor dersem saçma olur. Eğer gerçekten pelotona ihtiyacım varsa. Bende asosyal im deyip bir bisikletçi bulmaya hiç çabalamıyor isem bu benim hatamdır. ve ortalık da hile yoktur sadece ben uğraşmak istemiyorumdur ve kendime yalan söylüyorumdur.

Son olarak gerçek hile isteyenler için

(link)

Başkasının hesabından görünmez diye resimide koyuyorum. Şimdiye kadar düz yolda yapabildiğim en fazla hız 41 km/s. Bu hızı sadece 1 saniye kadar koruyabildim

Aşağıda ise Play storeden indirdiğim. Sahte gps programı ile yapmış olduğum sahte sürüşü görüyorsunuz. İstesem tüm segment boyunca gezdirip KOM'u alabilirdim aldım da zaten hatta daha fazlasını :komik: ardından strava sağ olsun. Aktiviteme FLAG koydular ayıp be. sanırım ortalama hız 180km/s olunca yakayı ele verdik. Hile olduğunu düşündüğünüz şeyleri tekrar gözden geçirin ve perspektif açıyla bakmaya çalışın hatta çizin. Sonuçta babası zengin diye o adama doğarken hile yaptın sen diyeceğiz. Yazarken bile saçma geliyor ya.

XEWGER.jpg

Yemeği hanginiz ısmarlıyordu ? acıktım da :cool:

@Pamuk vay be... 42 km/h ile karaburuna gidip gelen bir eleman vardı, yeni yeni jeton düştü benim :D
İbretlik paylaşım için teşekkürler :bsmagryr:

Geçen de basın express segmentini 52 km/h ile almıştı biri benden :acpsnr: Üh

@Bahadır Gürel
Asosyal adamın ne işi var Strava ile? Runtastic, endomondo kullanır bence. Ayrıca bisiklet bi yandan da sosyalliğin arttırılması için değil mi?

@Pamuk demagoji yapıyorsun..
Aklımı başıma getirdin..Sağol..!
@seomam bisiklet sürenler sosyal olmak zorunda değildir..Nereden çıkarıyorsunuz bunları?

@fthgzl79Şu tartışmayı sürdürenlerden biri olmak istemiyorum. Kendinizce haklı olabilirsiniz, selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Konu ne kadar saçma yerlere gelmiş. Adamlar ekip olarak çıkıp yarışıyorlar ,turluyorlar,sürüyorlar . Adı her ne ise . Milyonlarca segment var. 1 tanesi adil olmasın . Oranın kom u bireysel sürüş sonucu alınmasın. Hep böyle bir eşitlik ustüne gidilmiş. Sanki herkesin kondisyonu eşit . Altındaki makina eşit . Bi tek grup eşit değil . Keyfini çıkartın . Hepiniz haklısınız ;)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konunun açılış amacından daha fazla uzaklaşmaması için @fthgzl79 'i konudan uzaklaştırıyorum.
Dilerse Strava ile ilgili sansasyonel görüşlerini uzun uzun yazıp, herkese tek tek cevap verebileceği bir konu açabilir, orada tartışırız :harika:
Konuya yazılan 70 mesajın 11'i ona ait :acpsnr:

@fthgzl79

Hiç Strava kullanmamış birinin bu kadar çok kişiye cevap vermeye çalışması gerçekten ilginç :snzdglsn:

@Serkan Mıstınoğlu
Ben de tam ona laf yetiştirmek yerine bisiklet sürsek şimdiye kom' u almış olabilirdik diyecektim :D

Ben insanların belli bir amaç için birleşip uğraşmasına sevindim. Takım olarak hız kapasitesi artsa bile o kapasiteyi kullanabilmek de başlı başına bir yetenektir. Rekabetin devamını bekliyorum :)

@Mustafa Zeybek rekabetin devamı mecburen olacak ve takım olarak olacak çünkü bir segmentte 8 kişi birleşip KOM almışsa artık o segment için bireysel anlamda yapılabilecek hiç bir şey yok demektir :D Ya Ahmet Örken'i bir günlüğüne kiralayıp İstanbul'a getirecek, Garmininin onun bisikletine monteleyip KOM'u alacaksın (şeytanın bile aklına gelmez, kabul edin :D) Ya da sen de kendi "çeteni" kurup bu gruba meydan okuyacaksın :)

Özellikle uzun ve düz segmentlerde işin içine yüksek oranda dayanıklılık girdiği için bu dayanıklılığın en iyi sağlanabileceği ortam bir pelotondur. Değişe değişe,dinlene dinlene 40 basarsın sorunsuz. Fakat Sprint segmentleri, kısa segmentlerde takım işi sökmez :) 1 Dakikaya kadar olan segmentlerde Allah ne verdiyse ayağa kalkıp basarsın, alırsın tek başına. Veya aynı şekilde tırmanış segmentlerinde de takım çalışması söz konusu olamaz. Bkz uludağ ve kartepe segmentleri ;)

@fthgzl79 Hocam senin yakındığın nokta yalnız sürüşün ve grup sürüşünün arasındaki hava direnci farkı. Bu yüzden yalnız sürüşler için zorluk derecesi birkaç tık fazla oluyor.
Ama bu işin bir kuralı yok maalesef.
Grup sürüşü bu işin istisnası bence, pratikte kamyon arkası ile aynı mantığa sahip olsa da gerçekte böyle değil.

Buda yalnız sürücülerin grup sürücülerine göre sıralamada tutunmasını zorlaştırıyor. Ortada resmi bir durum olmadığı için herkes kendi gemisine kaptan oluyor doğal olarak.

Geri