Scudo Sports

Maksimum nabız ve performans hakkında...

@Bahadır Ulusoy ben tek başıma listenin üst sıralarına girmeye çalışırken,bir mahalledeki 5 genç Sky takımı gibi çalışarak aynı listeye girmeye çalışırsa;burada bir gariplik olmaz mı sence?
Diyelim ki adam asosyal ve bisikleti ile tek çıkıyor..Sende amcaoğlu,dayıoğlu ne varsa toplamışsın..Haksız rekabet değil mi bu?
Ben mi anlamadım bu stravayı acaba?
X ve Y noktaları arasındaki zaman ölçüm uygulaması değil mi bu?

Scudo
@fthgzl79
Katılıyorum.
O zaman araç arkasını kabul edelim yani madem takım serbest. Aynı şey değil belki ama ikisinde de rüzgardan kaçma var sonuçta.

Gerçi strava'yı bu kadar da ciddiye almamalıyız belki de. Kendi adıma mesafe ölçümü ve sürüş kayıtlarımı almam yetiyor bana. Segmentlere hep şüpheyle yaklaşıyorum zaten.

@Serkan Mıstınoğlu
O zaman bu işi biraz daha geliştirip kendi aralarında yarış organize etsin bence takımlar. Kaybedenler bira ısmarlar yarış sonu :komik:
Böyle daha güzel olur. Yoksa KOM olmak falan ne işe yarayacak ki. Ödül olarak bira ve diğer sürücülerin de şahit olduğu bir KOMluk daha güzel olmaz mı?

Velocity almış KOM'u. :D

Öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Sonra da pedalının hakkı ile bu listeye şimdiye kadar girmiş herkesi.

Kom yarislara hazırlıkta kendinizi kıyaslayabileceginiz bir yöntemdir. Uygun saatlerde, uygun şartlarda, Güvenliği de arka plana atmadan, onunla yarisilabilir, eglenilebilir.

Bisiklet takım veya bireysel olarak yapılabilen bir spor. Arac arkası olmayan her deneme, geçerlidir bence.

@Serkan Mıstınoğlu yakın bir zaman önce bu forumda @ÇaNakkaLeRuHu isimli üye Strava konusunda bir şeyler yazmıştı..Siz de bu kişiye kızmıştınız..Bu kişinin araba içinde strava açtığı gibi birşeyler söylemiştiniz..Bazı bisikletçilerin strava için hayatına yön verdiklerinden,buna göre antreman yaptıklarından filan bahsetmiştiniz..
Bu arkadaşta ''ben arabada filan strava açmadım'' demişti..Siz de grafiklerle bunu ispat ettiğinizi söylemiştiniz..

Buradan şunu anlıyorum ki,bu strava tamamen bireysel bir konu..Bu uygulamayı kullananlar araba içinde,motor üstünde bu uygulamayı açmamalılar..Çünkü diğer taraftan sadece bireysel efor ile sıralamaya girmeye çalışan bisikletçiler var..Yani bir hak/haksızlık durumu var..
Bunu ısrarla söylediniz..!

Zaten bu uygulamanın bireysel olduğu sıralamadan belli..Konunun başındaki sıralamada Can suda yazıyor..Tarih belirtilmiş..Hızı,zamanı filan belirtilmiş..Burada bir takım,bir mahalle,bir ilçe adı filan yazmıyor..Ya da bir akraba topluluğu filan da yazmıyor..Bir kişinin adı yazıyor..!

Bu konuda ise bu uygulamanın takım halinde yapıldığını söylüyorsunuz ve takım halinde bisiklete binmenin,tek başına bisiklete binmekten ne kadar farklı olduğunu benden daha iyi biliyorsunuz..
Takım halinde bu uygulamada sıralamaya girmeye çalışmakla,bir kamyonun arkasında bu uygulamada sıralamaya girmek arasında bir fark var mı acaba?
Ben dayımın oğlunun kamyonu ile bu yola çıksam,kamyon önde ben arkada sıralama için pedal çevirsem,HİLE yapmış olmaz mıyım?
5 arkadaşı ayarlayıp,bu arkadaşların çalışmasından faydalanarak sıralamaya girmeye çalışsam,HİLE yapmış olmaz mıyım?
Eğer bu normalse,o zaman @ÇaNakkaLeRuHu isimli arkadaşa neden o kadar kızdınız?

44 km ortalama ile gidilir mi kafayı yemiş millet bizde bisiklet kullandığımızı sanıyoruz onların yanında ancak ekmek almaya gideriz markete

@fthgzl79
O arabada acmis, digerleri grup olarak hizlanmis. Baska farka gerek var mi :D

Evet, dün açık vermemiştim. Bugün turdan dönünce gördüm. Velocity216 sıralamayı tamamen oynatmış. Süre 48 dk'ya inerken ortalama hız 45 km/s'e yükselmiş.

upload_2017-9-10_13-11-11.png

upload_2017-9-10_13-11-40.png

Şimdi, bazı eleştiriler okudum. Ancak inanıyorum ki, Velocity216 ekibi bu eleştirilere cevap olarak, eleştiri konusu olan "yolun yarısından dönüp tekrar grubu çeken" olayına gerek duymadan, tekrar o dereceyi veya daha iyisini yapabilir. Zaten tahminim şu: ekip böyle bir plan bile yapmamış olabilir, yarıdan dönenler de ekibi çekmişse bile, böyle bir eleştiri geleceğini bilen insanlar.

Şimdi, şu Strava olayındaki bireysel & takım derecesi konusuna geleceğim, sıkı durun:

Yıllardır Strava kullanıyorum. 2011'den beri kayıtlarım var. Strava segment kayıtlarıma baktığımda, daima, ekiple gittiğim ortalamalar bireysel ortalamaların üzerinde. Bu çok kafa karıştırıcı olduğundan, bir kaç yıl boyunca her kaydımın sonuna (S) ve (G) ifadeleri bırakmaya başlamıştım. Amacım, bireysel başarılarımı grup sürüşlerinden ayırabilmekti. Ancak daha sonraları güç ölçerle çalışmaya başlayınca buna ihtiyacım kalmadı.

Evet, ne bekliyordunuz? Grup daima bireyden hızlı gider. Nasıl yapacaksınız? Grupla giderken, her segmente yaklaşınca; "aman, Strava'ya ahlaksızlık olmasın, grubun gücünü kullanmayayım" deyip, grubun gerisinden mi gideceksiniz? Bunu her segmentte de yapacak mısınız? Hadi, diyelim çok ahlaklısınız :) bir segmente gelene kadar grubun içinde dinlenmiş ve yüksek hıza ulaşmışsınız, segmentte milleti geride bırakıp tek başınıza derece aldığınızda, bunun "alın teriyle" olduğunu mu iddia edeceksiniz? Ya da grup sürüşü yapanlara topyekün flag mı atacaksınız?

Hadi, Strava'yı geçtim. Ya yarışlar? Gran Fondo'ya katıldınız. İyi de ekibiniz var. Yarış boyunca güzel yardımlaştınız. Güzel bir derece yaptınız. Eee? Şimdi komite madalya vermesin mi? Komite takıma değil, bireye madalya vermiyor mu?

Siz bunları çözün, ben size güzel bir yemek ısmarlayayım :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN arabaya oturup strava acanla grup surusu yapani bir tutanlara ne demek lazim bilmiyorum :) Ben pes ettim artik. Anlamak istemiyor @fthgzl79

Biri gaza basiyor biri pedala basiyor daha ne diyeyim

Benzer mantikla profesyonel yarislarda pelotonun yasaklanmasi lazim o zaman degil mi @fthgzl79 ? İsterseniz UCİye saglam bir mail doseyip durumun vahamiyetini anlatin. Onemli yerlerin altini cizmeyi de unutmayin, belki anlamazlar :acpsnr:

Geçen Hi-Ride olan sürüşte 36 gibi bir ortalama yapmıştım ilk kez.Uykusuz gittiğim bir sürüştü ve sabah 5.30 - 6 olduğu için aç.Ondan sonra 3 gün kendime gelemedim.Adamlar 45 ortalama yapıyor bize çenemizi kapamak düşer. :D

@fthgzl79
Hocam TDF'yi de Froome kazandı ama, adamı tüm takım taşıdı. Kimse de çıkıp "ya olur mu takımla yarıştılar, Froome nasıl kazanır?" diye sormuyor. İtirazı olan varsa domestikleriyle o süreyi yapabilecek olan, gider yapar. Bisiklet her zaman takım sporudur ama kazananı bir kişi olur.

Ama bence boşuna uğraşıyorsunuz. Kamyon gibi motor gücüyle çalışan, ekstra bir hava akımı yaratan bir aletin arkasında yatmakla, motorlu bir araçta Strava açmakla, peloton sürüşü yapmayı bu forumda kimse siz gibi eş tutmayacaktır. 45 dakika boyunca 45 ortalamayı koruyarak grup halinde sürüş yapmak bireyselden çok daha fazla çalışma gerektiren bir iş zaten ki bu yüzden takdir ediliyorlar burada.

Öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum. Ayrıca bu tatlı mücadeleyi sürekli bir üst seviyeye taşıyan grupların da ayaklarına sağlık. Umuyorum ki bu güzel çekişme devam edecek.

Bugün pedal çevirip ter dökenlerden biri de bendim. Bazı eleştirileri okuduğumda uğradığım şaşkınlık bende cevap yazma zorunluluğu hissettirdi. 180 nabızlarda, sık aralıklarla değişerek grubu taşımaya çalışanların emeklerini bir kamyonun arkasına takılmakla aynı kefede tartmak çok büyük talihsizlik olmuş yazarları adına. Bu karşılaştırma için ya çaylak ya da art niyetli olmak seçenekleri dışında alternatif bulamıyorum.

Bahadır Gürel detaylıca açıklama yapmış, fazlaca yazıp vakit çalmak istemem. Bu güzel rekabetin, böyle arkası düşünülmemiş eleştirilerle gölgelenmemesi gerekir ki bu tatlı mücadele sürekli tırmanarak devam edebilsin.

Aşağıda yazmış olduğum mesajlar tamamen kendi düşüncelerim ve yükümlülüğü tarafıma aittir. Takım arkadaşlarımda bile bu yazacaklarımdan dolayı bana eleştiride bulunabilirler, kendi açılarından da haklıdırlar.

@fthgzl79

Merhaba @fthgzl79 ,

Velocity216 Takımı, bir bisiklet yarış takımı oluşumudur. TT tarzı segmentler bireysel derecelerle kırılması, imkansız olmayan fakat zor olan segmentlerdir.
İnsan gücünün dahil olduğu çalışmalar mutlaka takdir edilmektedir. Tıpkı bisiklet üzerinde guinness hız rekoru için yapılan, tünel sürüşünün ödüllendirilmesi gibi. Yazdığınız yorumlarda, araçta (motor veya taşıt farketmez) GPS açma, bireysel ve takım çalışmasının arasındaki farklılıkları da ayırt edebileceğinizi düşünüyorum.

Takım olarak sabit bir hızla gitmek ve değişim yapmak sürüş sırasında bazı riskler taşır, bunu ekip olarak birlikte çalışmadığınız arkadaşlar ile yaparsanız ilk ışıklarda kaza yaparsınız.
Buradaki eleştirinizin esas odak noktası daha önceki konular sanıyorum ama herhalde aradaki farkı zaten algılamışsınızdır.

Sağlıklı ve bol pedallamalı günleriniz olsun.

@Bahadır Gürel

@Bahadır Gürel abi güzel yorumların için teşekkür ediyorum bazı konulara açıklık getirdiğin için.

Eleştiriye konu olan 2 arkadaşımızın yarıdan dönüp destek olması kesinlikle planlanmış bir kurgu değildi.

Bir arkadaşımız 2 hafta önce kaza geçirdiği için ve halen elinde sağlık problemi olduğundan sürüşü yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Diğer arkadaşımız ise sabah buluşmasına geç kaldı ve biz onun katılmayacağını düşünerek sürüşe başladık. Kartal İSTMarina da onu gördüğümüzde herkes şaşırdı. Arkadaşımıza rastladığımızda da Live Segmentte yaptığım düzenli kontrolde 1 dakika kadar öndeydik, kendisi en öne geçip 20 saniye kadar tutunabildi sonrasında ise en arkaya geçmek zorunda kaldı motoru su kaynattığı için daha da öne geçemedi :)

Takım olarak parkur üstünde hiçbir şekilde planlama, genel çalışma veya deneme sürüşü yapmadan direkt yola çıktık. :) Sonraki seferimiz olursa çalışma ve planlama yaparak eleştiri konusuna mahal vermeyecek bir sürüş gerçekleştiririz elbette. Daha iyisini Pelotonİstanbul'da yapabilir, Salı-Perşembe grubuda yapabilir, diğer bisiklet grubu arkadaşlarımızda yapabilir.

-----

Bu spora katkı vermek istiyorsak bazı platformlarda gündemde olan acaba ne açık var, şuradan yakalayayım da aşağıya çekeyim mantığındaki eleştiriler sağlamayacaktır. Daha farklı çalışmaların içerisinde olmalarını temenni ediyorum.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu düşünceler tamamen kendi fikrimdir, Velocity216 takımı ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır.
Ortaya koymuş olduğumuz emeğin hiçe sayılması, hoş karşılayacağım bir şey olmadığından şahsi cevap hakkımı kullandım.

Saygılarımla,
Muharrem Demir

Amatör bisikletçilerin belli bir güzergahta yaptıkları zamanı/hızı gösteren bir uygulamada,sıralamaya girmek için takım halinde bisiklet sürmek size normal gelebilir ama bana gelmiyor..
Bir kamyon arkasında,atıyorum 30 km gitmekle,birkaç bisikletli arkasında 30 km gitmek aynı şeydir..Yapılan bence hiledir..
Bu bir profesyonel yarış filan da değil..Bireysel ve amatör sporcuların kayıtları sadece..İyi niyetli bir uygulama,bence kötü niyetli kullanılıyor..

Daha önce de dedim..Adam süper bisiklet sürüyor ama asosyal..Amatör ve strava'da derece yapmak istiyor..Ne olacako_O

Geri