Scudo Sports

Low Carb Diyet ve Bisiklet

low carb diyetiyle kilo verir isen bir sporcu olarak konusuyorum daha sonrasında kat kat fazlasını alırsın kilonun.Sana tavsiyem öğün atlama 5-6 öğüne böl yediklerini ve proteini sakın olaki azaltma bisiklette carb bitince başka yerlerden enerji alıyor ve kas küçülmesi dediğimiz olay gerçekleşiyor, bunun için karbonitratını sağlıklı besinlerden al örneğin muz,patates vb. gibi.Düzenli protein alımı ve düzenlı kardiyo sonuç verecektir.Herşeyi birden kesersen vücuda ihanet etmiş gibi olursun iyi pedellamalar :)

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Scudo
@MtbHastası01

Neden kat kat fazlasını geri alır?
Nasıl bir mekanizması vardır?
Muz ve patates neden sağlıklıdır?
5-6 öğünün faydası nedir?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

@Decsan 7 senelik spor tecrübeme dayanarak söyledim. Vücut aşırı kilolu ise birden yemekden keserek kilo vermek daha sonrasında kat kat kilo alma sebebidir. Muz ve patatesdeki karbonitrat sağlıklıdır. Ekmekte,hamurda bu ikisinde gluten(kan şekerini tavan yaptıran içerik) vardır, sağlıksız karbonitrattır. 5-6 öğün yemek yemek metabolizmayı hızlandırır.Burdan kastım her öğünde atıyorum 1 tabak yemek yiyorsun bunu 4 eşit öğüne bölmek 1-5,2 saat arayla tüketmek.

@MtbHastası01

Arkadaş yemeyi kesmemiş karbonhidratlı yiyecekleri kesmiş. Sanırım yanlış anlaşıldı..
Muzu çok incelemedim ama o da sonuçta meyve şekeri yüklü meyve şekeri glükozdan bile daha tehlikeli.
Gelelim patatese glisemik endeksinin yüksek olması sebebi ile iyi karbonhidrat olamaz. Karbonhidratın iyi olmasının tek bir kuralı var o da yavaşça kan şekerini yükseltecek yani emilim ağızda yada midede değil bağırsaklarda gerçekleşecek.. Patates hele birde kızartması vah ki vah..
Glutenin kan şekerini tavan yaptırdığını ilk kez duydum.. Ekmek ve hamur işleri una yapılan katkılar, buğday tohumunun genetiğinin değiştirilmiş olması, buğdayın elektrikli Değirmenlerde toz olana kadar öğütülmesi ve bunun sonucu kana daha ağızda iken karışmaya başlaması, ekmek yapılırken için aşırı tuz katılması gibi bir çok sebepten ötürü son derece kötü karbonhidrat kaynağıdır..
Gelelim 5 6 öğün yemeye.. Sporcu olan biri için çok ciddi sorun olmamakla beraber toplumun sıradan bir bireyine 5 6 öğün ye demek hele patates muz yedirmek tip 2 diyabete davetiye çıkartmaktır.
Sporcu olarak sizler farklı bir metabolizmaya sahipsiniz sıradan insanlara yaptığınız öneri gerçekten kötü sonuçlara neden olabilir..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: kerem.erdogan
@BisikletKolikK

Önermek ya da önermemek değil, karbonhidrat almadan yüksek tempo yapmanın teknik olarak mümkün olmadığını "iddia ediyorum" sadece :) Denemek için herhangi bir GranFondo yarışına karbonhidrat almadan katılmayı deneyebilirsiniz. Harika bir tecrübe olur gerçekten :D:harika:

Biz sabah 6 da performans turuna çıktığımızda bende evde gece yulaf ezmesi yoksa 2 tabak makarna yiyiyorum,1 de muz yapacak birşey yok,zaman yok çünki,gelince sabahtan sonra ,1 çikolatalı nesguikte çok protein var bir yada iki muz ve mercimek çorbası,veya avşor etli çorba takım olarak bazen gidiyoruz yemeğe,sonra 1,2 intense browni,akşamda hafif meyve böyle takılıyorum.

Karbonhidratsız diyet olur ama spor olmaz, spor olursa da performans olmaz.

Sporcularda karbonhidrat tüketiminin önemi
Egzersiz sırasında enerjinin temel kaynağı karbonhidratlardır. Vücudumuz egzersiz sırasında ihtiyacı olan karbonhidratı karaciğer ve kas dokularındaki glikojenden sağlar. Enerji dayanıklılık ve yüksek yoğunluklu egzersizler için güç verir. Yiyecekler vasıtası ile alınan karbonhidratlar, karaciğer ve kaslarda glikojen olarak depolanır. Kaslarda 300-400 gram, karaciğerde 75-100 gram kadar glikojen deposu bulunmaktadır. Sporcular, yüksek karbonhidratlı beslenme ile glikojen depolarını yaklaşık 1.5-2 kat kadar artırabilirler.
Vücudumuz egzersiz esnasında yeterli derecede karbonhidratı sağlayamazsa; (örneğin egzersizin başında kas glikojeninin yeterli olmaması, karbonhidrat alınmaksızın yapılan bir saatten uzun süreli yoğun bir egzersiz, sürekli tekrarlanan yoğun egzersizler gibi durumlarda) enerji için yağ ve proteini kullanır. Fakat bu durum, performansın düşmesine neden olur. Sporcuların glikojen depoları ne kadar fazlaysa, performansları da o kadar yüksek olur. Sporcuların, azalan veya boşalan karbonhidrat depoları ile antrenmana devam etmeye çalışmaları, sakatlanma ve yaralanma risklerini artırır. Bu nedenle sporcular ve spor yapan bireyler, enerji seviyelerini kontrol etmek ve verimliliklerini artırmak için karbonhidratı uygun şekilde kullanmalı, egzersiz öncesi karbonhidrat alarak, glikojen depolarını doldurmalıdır.

(alıntı)

Diğer bazı kaynaklar:

Bilmeniz gereken en önemli şey bu diyetin kimler için olmadığı. Profesyonel sporcular veya amatör olup her gün antrenman yapan sporcular ve bedensel meslek yapanlar.
Kaynak: (link)

Dayanıklılık sporlarında ise eğer gerçekten performans sizin için önemliyse ketojenik düzeyde düşük karbonhidrat almamalı, biraz daha fazla karbonhidrat alımına dikkat etmelisiniz.
Kaynak: (link)

@Decsan evet bir sporcu olarak ben böyle besleniyorum yağ oranım yüzde 9 spor önemli bu tip beslenmede,bisiklette bir spor değilmi düzenli kardiyo yapıyorsun sonuçta. Muz bir bisikletçinin vazgeçilmezidir muzun olgunlaşmamış olanında şeker oranı düşüktür.patatese gelirsek tatlı patates kullanıyorum ben normal patates değil tatlı patatesin endeksi düşüktür.Kalori harcıyorsan verdiği enerjı yağa dönüşmez.Bilgisayar başında oturanlara tavsiye etmem bu programı. :)

Geri