Scudo Sports

Low Carb Diyet ve Bisiklet

Bisiklet ile düşük karbonhidratlı bir diyeti bir arada yapmak size kas yıkımından başka bir şey kazandırmayacaktır bence

Scudo
Bir diyetisyen tavsiyesi doğrultusunda mı yapıyorsun? Öyleyse spor öncesi ve sonrası için, spor yapmadığın günlere kıyasla daha farklı bir menü çıkartır (genelde hafif bir ara öğün ilavesi).

Yok, diyetisyene gitmedim, internetten gördüklerimle yapmaya çalışıyorum diyorsan... işin uzmanı değilim ama, bi 30 dk öncesinde hafif karbonhidratlı bir ara öğün takviye yapacaktır diye düşünüyorum. Tabii antremanın uzun sürmeyeceğini varsayarak. Kilo verme amacıyla bisiklete biniyorsan, günlük tercihen sabahtan 30 dk tempolu sürüşün faydalı olacağını düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
1.5 sene kadar bu şekilde beslendim. Bir anda karb. kesmeyin, yavaş yavaş azaltın. 2-3 hafta genel bir uyum zamanı sayılıyor. Kişiden kişiye değişir. Çok hızlı kilo verdiğinizi göreceksiniz. Su kaybı ve glikojen depolarınız boşalacak. Benim hafızam baya güçlenmişti, bakalım sizde neler olacak.

@cem_filiz Tek olarak kilo verme amaçlı binmiyorum maalesef tabiiki o da isteklerimden biri ama kendimi geliştirmek için de biniyorum. Ayrıca tatilde çok boş vaktim olmasından dolayı evde durmaktan da sıkıldığım oluyor.

@Onur Ali İmren Şuan sadece yemeklerin içinde alıyorum karbonhidratı.

Dediğim gibi hızlıca kesmeyin karbları. İdmanlarda nabzınız biraz yüksek olabilir. Çünkü yağ oksidasyonu zaman alan bir şeydir. Onun dışında üreye dikkat etmek gerek.

Buradaki makro besinler için söylenenlere de bakmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
@OnurÖzdağ bisikletçilerde bu diyeti uygulayanlar var. Ama 7 günde 7 değil. Uzmana başvurun. Bahsettiğiniz belirtiler hipoglisemi anlatıyo. Diyabet için test yaptırmanızı öneririm.

Bisiklet sporunun temeli karbonhidrat zaten. Bu diyet tam işlemeyebilir bisikletle birlikte. Uygulamaya çalişanlar tamam yag yakar, kilo da verir ama bunu gercekten riskli bir yolla yapmis olurlar.

Cunku bisiklette deyim yerindeyse "gaza bastiginizda" karbonhidrat harcarsiniz. Cunku karbonhidrati hemen enerjiye cevirebiliyoruz.
Bu durumda, bu diyeti yapmaya karar verdiginizde yavas gitmek ve yag yakmak zorundasiniz. Cunku hiphizli yakabileceginiz karbonhidratiniz yok. Depo boş. Depoda yavaş yakilabilen yag var sadece.
Dusuk eforda yag yakariz, yuksek eforda karbonhidrat yakariz cunku.
General-Energy-Burn-Rate.png

Bu diyeti yapip, bisiklette gaza basmaya calisirsaniz adeta duvara carpmis etkisi yapacaktir bir sure sonra. Vucudunuzdaki karbobhidrati tamamen tukettiginiz an eliniz ayaginiz gucten dusecek, ancak yavas yavas pedal cevirerek eve donebileceksiniz. Cunku yag yavas yakilir. Nitekim bunu yaşamişsiniz da. Bir anda elden ayaktan dusmenizin sebebi bu :)
15-20 ortalamayla, terlemeden, yorulmadan surecekseniz devam ettirebilirsiniz ancak bu diyeti

Daha doğru ve net bilgiler için (link) sitesini takip etmeni öneririm. Bu diyet ile birlikte uzun süreli ve yüksek nabız antremanlarını yapmamalısın. Bu durum yağ'dan çok kas kaybına neden olabilir. Bu diyeti kışa bırakmanı ve diyetle beraber (Zone2-Zone1) sürüşleri yapmanı tavsiye ederim. Böylece hem kas kaybı yaşamayacaksın hemde yağ yakar ve temel bölge(Aerobik) gelişme sağlarsın.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu

İlk mesajdan beri anlatmaya çalıştığım buydu hocam, Allah razı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Cem cm Ben de şüpheleniyorum hipoglisemiden. El parmaklarım da uyuşmaya başladı ama bakalım. Sadece beslenmeyle alakalıysa çok korkulacak bir şey yok. Testi nasıl yaptırabilirim?

@OnurÖzdağ Aç karna gidilmeli. Bir seferinde aç olmadığım için geri yollamışlardı. Buradaki amaç, 12 saat açlık ve susuzluk durumunda vücut "bazal metabolizma" durumuna geçiyor (yanılıyorsam, düzeltin) ve veriler daha tutarlı oluyor.

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu Nitekim bunu yaşamişsiniz da. Bir anda elden ayaktan dusmenizin sebebi bu :)
15-20 ortalamayla, terlemeden, yorulmadan surecekseniz devam ettirebilirsiniz ancak bu diyeti

Yanlış. Elden ayaktan düşme sebebi vücudun daha uyum gösterememiş olması. Ayrıca hepiniz unuttuğu bir şey var, endurance yapan herkes yağ yakar. Maratonlardaki ikinci yarı performansı, birinci yarıdan daha iyidir. Koca bir 42 km yi karb depoları ile mi koştuklarını düşünüyorsunuz? Ya da 200km bir etabı karb. ile mi gittiklerini düşünüyorsunuz?

• Beğen
@Onur Ali İmren alistiktan sonra hic kahvalti etmeden uzun sure performansli surebileceginizi mi iddia ediyorsunuz? :)
Neye alisma sureci? Yagi hizli yakmaya mi alisacak vucut? :eek:
Yoksa, ne yag, ne karbonhidrat yakmadan enerji kazanmaya mi alisacak? Biraz aciklamanizi rica ediyorum, yanlis bildiklerimden kurtulmak istiyorum :islik:

Düşük karbonhidrat diyeti sporda performans gelişimi ve enerji depolarının kullanımının artırılması için kullanılır. Düşükte ve Yüksek Kaebonhidrat Diyetinde farklılıklar olmakla beraber karbonhidratı sürüş öncesi keserek vücuttaki yağların enerjiye dönüşümünü hızlandırırız. Bu nedenle kilo vermek için de yapılabiliyor.

Bisiklet gibi bir dayanıklılık sporunu dahi vücut geliştirmeyle karıştıran tayfa konunun özünü karıştırmış. Bu diyet karbonhidratı kes, protein yüklemesi yap demek değildir. Ayrıca dayanıklılık sporlarında enerji için aynı anda hem yağları hem de karbonhidratları kullanıyoruz zaten. Duruma göre oranları değişiyor. Bu diyet sayesinde sınırlı karbonhidrat depolarıyla beraber vücutta çok miktarda tutulabilen yağların dönüşümünü, kullanımını artırıyoruz.

Nasıl yapıldığına gelince. Sabahları aç karnına spor yapıyorsun. İlk zamanlar geceden çok yemek, sürüş sırasında yenebilecek şeyleri yemek adaptasyonu sağlıyor. Yine ilk zamanlar sürüş sonrası hemen yemek gerekiyor. İstediğin kadar yiyebiliyorsun. Zamanla vücut adapte olduğu için bazı değişiklikler gerekiyor. Vs vs

Geri