@Onur Ali İmren beyi kötü üslubundan dolayı uyardım. Umarım ban süresi geçtikten sonra cevap verecektir. Koşmanın, bisikletten daha çok yağ yaktırdığını, bunun sebebinin de yine yukarıda bahsettiğim durumla alakalı olduğunu ve özellikle "jogging" tarzı bir koşuda karbonhidrattan çok daha fazla yağ yakıldığını muhtemelen bilmiyor. Halbuki 5 dakikalık internet araştırması ile bile bu öğrenilebilir. Yani, ulaşılması gerçekten çok ama çok kolay bir bilgi ve apaçık ortada olan bir bilgi
Mantık ve işleyiş de bir o kadar basit:
Vücut, düşük eforda enerji ihtiyacını büyük oranda (%80 gibi, efora göre azalır) yağ yakarak karşılar. Mantığı da yağın yakılmasının zaman alışı, yani özetle vücuda o an gerekli olan enerjinin üretiminin yavaş olmasının bir sorun teşkil etmeyişidir. Çünkü kaslar harıl harıl enerji yakmıyor o an. %80 oranında yağ yaksak bile, vücut o eforu bu "yavaş enerji üretimi" ile karşılayabilir.
Temponuzu arttırdıkça yağ yakma oranı düşerken, karbonhidrat yakma oranı yükselir. Çünkü o an vücut seri bir şekilde enerji harcıyor. Ve karbonhidrat gerçekten hızlı bir biçimde enerjiye dönüştürülebiliyor!

Efor daha da yükseldikçe, yağ yakma oranı %20'lere kadar düşerken karbonhidrat yakma oranı da aynı şekilde %80'lere çıkıyor. Yani özetle, tüm gücünüzü vererek 1 dakika boyunca çok hızlı koştuğunuzu, depar attığınızı farz edin, gerekli olan enerjinizin çok ciddi bir kısmını vücudunuzdaki karbonhidratlardan alırsınız. Karbonhidrat depolarınız boş ise, bu koşuyu yapamazsınız, bu açık ve nettir. Beslenme alışkanlığınızla da bunu yapamazsınız

Vücudunuzun duruma göre karbohidrat, veya duruma göre yağ yakmasını, veya karbonhidrat yada yağ yakma hızını değiştiremezsiniz. (Çok iyi beslenseniz bile

)
Ortaya bir görüş atıp, benim düşüncelerime yanlış demeniz kadar doğal bir şey yok, fakat bunu ispatlayıp, açmanızı istediğimde bunu yapamayıp beni "boş konuşmakla" itham etmenize anlam veremedim
Biyoloji ve kimya kurallarını değiştirmediğiniz sürece yukarıda yazdıklarımın aksini ispatlayamazsınız malesef.
Çok bilindik olduğu için bunu örnek veriyorum, Decathlon'da satılan enerji jelinin içindekileri inceleyebilirsiniz
(link)
100 gr'lık jele 65 gr karbonhidrat koymuş olmaları hiç mi anlam ifade etmiyor gerçekten sizin için? Bu jeli performans yapan insanlar, bisiklet üzerinde ciddi efor sarfeden insanlar, "daha hızlı" gitmek isteyen insanlar kullanıyor. Ve bu insanların ihtiyacı olan en önemli yakıt: Karbonhidrat.
Yüksek efor varsa karbonhidrat yakılır. Vücudunuza az karbonhidrat alıp, bisiklet sürmek istiyorsanız tek seçim yavaş gitmek ve bu sayede daha fazla oranda yağ yakmak.
Bunu yaşamak isteyenler kahvaltı etmeden 2 saatlik bir performans sürüşü yapmayı denesinler. Eve dönemeyecek hale geleceklerdir

Tıpkı başlıkta arkadaşın bahsettiği gibi "duvara toslayacaklardır". Sebebi basit, vücutlarının yakacak tek şeyi kalmış: Yağ. Ve o da oldukça yavaş yakılıp enerjiye çeviriliyor, vücudun o anki enerji ihtiyacını karşılayamıyor.