Scudo Sports

Ledli Fener Seçimi

erzanaskin

Forum Demirbaşı
Tepki
78
Arkadaşlar

Son zamanlarda çokça piyasaya çıkan her fiyattan bir çok marka led fener bulunmaktadır. Bu fenerlerden kullanan arkadaşlar fiyat-performans olarak değerlendirme yaparsa en azından genel bir bilgi sahibi olabiliriz.

İyi Forumlar

Scudo
Ssun marka kullanıyorum, kesinlikle tavsiye ederim..

• Beğen
Tepkiler: erzanaskin
s-sun, siyah, 3 led

fiyat/performans mükemmel

• Beğen
Cateye modellerini de incelemekte yarar var. Çok zarif ve etkili farlar üretiyor. Ne de olsa Japon teknolojisi. Bknz. "opticube"
Ssun farlar da fiyat açısından tercih edilebilir. Oldukça kullanışlı.

• Beğen
Cateye bu işi hakkıyla yapan firmalardan. Kullandıgı teknoloji cok yeni. Tek led ile bayagı kuvvetli ışık veriyor. Hatta direkt goze tutmayınız diye oneride bile bulunuyolar. Ayrıca cateyelar made in japan Kullanılan malzeme ve pil omru oldukça iyi. Cateyein bazı urunleri 20 30 metre su bile geçirmiyor. Ssun malum uzakdogu malı bu markayı kullanan arkadaşlarım var memnunlar. Almışken iyi bir şey alayım diyorsanız cateye ve sigmayı tavsiye edebilirim ama benim için biraz ucuz olmalı diyorsanı ssun ve diger uzakdogu markalarını tercih edebilirsiniz.

Arkadaşlar sigmanın quadro modelini aldım hem ışığı hem ufak oluşu sebebiyle bayağı kullanışlı buldum. Fiyat konusunda da gayet makul sayılır

İşportacıdan 9liraya aldığım bu fardan oldukça memnunum.
Aynısını bisikletimi bakıma götürdüğüm tamirci 25e satıyordu.
İhtiyacımı gayet güzelce karşılıyor. Hatta 2. farı da alıcam gidondaki düzen simetrik olması açısından. 3 şekilde yanıyor.Yenisini sol tarafa takıcam. Oldukça uzun süre de dayanıyor pili.

Aldığım bisiklet 350milyon, 100lira vermeye değeceğini düşünmediğimden ucuz ve işlevli bir fardır.

http://media.uxcell.com/uxcell/images/item/catalog/ux_a06032400ux0005_ux_c.jpg

• Beğen
@celil.mayaoglu

Evet bende kesinlikle tavsiye ederim.Belki çok kaliteli değil ama 7 Liraya (ön+arka) alınabilecek ve işimizi görebilecek bir flaşör seti.

• Beğen
SSun 3 ledli, çok iyi ışık verir. Hatta evde elektrikler kesilince bunları ışıldak niyetine kullandım, harika bir ışık gücü var.

• Beğen
Kriterlerim (Malzeme kalitesi ve dayanımı, Işıma gücü, Pil tüketimi, Fiyat/Performans oranı,Gidona takılma şekli)
Pilli ön farlardan denediklerim;

1) Blackburn Quadrant (4 Led,4 AA pil,30tl) 10puan(Her kriterde en iyisi):eek:
2) Getirttiğim far (53 Led, 3 AA pil,25tl) 9puan
3) Ssun (3 Led,3 AAA pil,25tl) 7puan
4) Sigma Blade (3 Led,3 AAA pil,~20tl) 4puan (Aldıktan 250km sonra, bir İst-İzmir turunda öldü:Skull-175)

53 ledli farlardan da kullandım, ancak çok büyük olduklarından bisiklette görüntüleri pek iyi değil, üstelik ışıma alanları SSun kadar uzun ve parlak değil

• Beğen
Yol bisikletine daha ziyade zarif ürünler yakışır, doğru.
Bir de 53 ledliler geniş açı aydınlatıyor.Yine de 25 metre etki mesafesine sahip.
Bu yüzden 2.sıraya koydum.

birçok ledli far kullandım tatmin olamadım hatta kendim d eyaptım onun verdiği aydınlıktanda memnun olmadım bisikletin önüne power led taktım 5 adet o bile istediğim enerjiyi vermedi ama akkor flamanlı lamba nın verdiği aydınlığı hiçbiri vermiyor ben dedi bisikletlerinde olan uzun ve kısa far ayarı olan 2 lambalı farlardan kullandım normalde dinamodan enerjisini alıyo ama ben pilli yaptım ve süper bi aydınlık veriyor bisikletin önün de biraz büyük duruyo ama harika ışık veriyo bu link benim facbook tan bi foto bakabilirseniz buyrun

(link)

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
@athletic

bu karşılaştırma sonunda quadrant almaya karar verdim ama ne internette ne de dükkanlarda bulamamıştım.ta ki alsancaktaki ata bisiklete gidene kadar.fiyat 30$ olmuş ve bir iki haftaya ellerinde olacakmış, ilgilenenlere duyurulur.

Ben de biraz araştırdıktan sonra Blackburn Quadrant Mars 3.0 Combo almaya karar verdim ama bir türlü bulamadım ve Ssun 3 ledli far aldım.
Ssun'ın gerek malzeme kalitesi gerekse aydınlatma gücü yeterli ve daha da önemlisi fark edilmenizi sağlayacak bir far.Memnunum ve tavsiye ederim.

@athletic

hocam bahsettiginiz 53 ledli far bu mudur:
(link)

bu site yaklasık 10 dolara satıyor ve kargo bedelsiz gonderiyor (yaklasık 2 hafta suruyor gelmesi)

ben de siparis edeli 10 gun falan oldu. bugun yarın gelir..

53 led heee vay be sokağı aydınlatır sanırım

Geri