Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Bisiklet modeli ne? 700x28 destekleyeceğinin bile garantisi yok disk frenli değilse.
Jantın iç genişliği 19,5 mm, 28 lastik kullanıyorum. Bunun bir hesap tablosu var mı ? Şu ampül görünüm olmaması için

Scudo
Jantın iç genişliği 19,5 mm, 28 lastik kullanıyorum. Bunun bir hesap tablosu var mı ? Şu ampül görünüm olmaması için
Yok hocam ya ama yukarıda belirttiğim gibi Pogacarın kullandığı ENVE SES 4.5 pro 23-25mm iç genişlikle 28-30 öneriyorsa en AERO lastik pozisyonu için optimum genişlik budur diyebiliriz herhalde. Bunun altı ampulleşmeye başlar. Eski v fren için üretilmiş kadro uyumlu jantlarda 15-17-19mm civarı iç genişlik oluyor yol bisikletlerinde. Yani ampul olacak diye bisiklet destekliyorsa 28mm yada üstü takmamanın pek mantığı yok. 15mm iç genişliği olan da olan da takıyor 32mm lastik.

Jant daraldıkça ve lastik genişledikçe lastiğin jantın içinde kalan uç kısımların açısı içe doğru dönüyor. Üst kısmı da ampulleşmeye başlıyor. Pro değilseniz "aero" watt kazancının pek önemi yoktur muhtemelen ama bu açı içe doğru ne kadar çok dönerse bisikleti yatırdıkça kilo da fazlaysa yanaklara binen yük ve hasar görme şansı artıyor.

Uzun lafın kısası 19mm iç genişlik için 28-32 arasının sorun olacağını sanmıyorum.

Teşekkürler hocam, sağolasın

Jantın genişliğine göre en büyük ve en küçük lastiğin olabilirliğini gösteren bir tablo var. Çok defa geçmiş mesajlarda paylaşıldı. Şu an vaktim yok bulup buraya ekleyemiyorum ama geriye doğru bakarsanız mutlaka görürsünüz.
İnternette de arasanız çıkar.

biraz ilginç olucak ama 29 jant mtbde kullanıcam bu lastikleri. O yüzde 55mmden aşağı olsun istemiyorum

biraz ilginç olucak ama 29 jant mtbde kullanıcam bu lastikleri. O yüzde 55mmden aşağı olsun istemiyorum
Niye ilginç olsun ama yok 700c lastik istediğin boyutlarda. Eğer amacın çoğunlukla asfalt ve az bozuk yollarda akıcılık sağlamaksa akıcılığı iyi normal dağ bisikleti lastiği al. Continental race king işini görür muhtemelen.

(link)

(link)

Bunlardan kalın görmedim gravel lastiği olarak.

• Beğen
Tepkiler: brk34
Geri