Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Arkadaslar merhaba, bisiklet kullanmayi yeni ogrendim 1 aydir Bisan Lotus diye bir bisiklet kullaniyorum, lastiklerim surekli patliyor bu 4 oldu. Benimki sehir bisikletiymis, ben ilk aldigimda cok fazla ormanlik yola girdim ama artik girmiyorum duz asfaltta bile patliyor, günlük 2,3 saat suruyorum o yuzden patliyor olabilir mi? bir de bu işte zincir bakimi, hava basmasi vs hic bildigim seyler degil zaten daha 1 ay oldu onlari yapmadigim icin patliyor olabilir mi? Bulundugum yerde cok fazla arnavut kaldirimi ve yamuk yumuk kaldirimlar taslar var, dumduz asfalt cok yok malesef ve cok fazla diken var. Artik biktim surekli patlamasindan, zirhli lastik diye bir sey varmis ondan alacagim kullananlar varsa hangisini onerir acaba? Bir de lastikte 26X1.75 yaziyor, alacagim lastigi 26X1.95 falan alsam olur mu yine de kullanabilir miyim? Lutfen yardimci olabilir misiniz :(
Hangi lastiği alacaksın ve bisikletinin lastiklerinin ön maşa ve arka kadro ile arasındaki açıklığının bir fotoğrafını atsan iyi olur.

Scudo
dediginiz bu fotoda belli oluyo mu? Vittoria Urbano 26x1.75 9.Seviye ya da CST C1920 Platinium Pro 26X1.75 diye dusundum bilmiyorum arastiriyorum hala. Bu hava basma olayini surekli yapmam mi gerekiyo o yuzden patliyo olabilir mi?

Dosyalar

• 20250711_201019.jpg
    20250711_201019.jpg
    262,9 KB · Okunma: 7
dediginiz bu fotoda belli oluyo mu? Vittoria Urbano 26x1.75 9.Seviye ya da CST C1920 Platinium Pro 26X1.75 diye dusundum bilmiyorum arastiriyorum hala. Bu hava basma olayini surekli yapmam mi gerekiyo o yuzden patliyo olabilir mi?
Hayır hava basma olayını sürekli yapman gerekmiyor eğer sürekli bir yerlerinden hava kaçırmıyorsa ki kaçırmaması gerekir. Fazla hava basmak da tekerin daha kolay patlamasına sebep olur. Lastiğin üzerinde psi değerleri yazar mesela 35-60 psi gibi. Bu değerlerin ortasında bassanız iyidir. Kilonuz fazlaysa üst sınıra düşükse alt sınıra yakın basabilirsiniz.

Alternatif. Decathlon varsa çevrenizde orada ücretsiz taktırabilirsiniz. Yorumları güzel.

(link)

CST ile vittoria arasında Vittoria alın derim.

Bisikletinizi ve kadın oluşunuzu göze alarak zırhlı lastik önerimdir.

Geçmişte kendim dağ bisikletime zırhlı lastik takmıştım. O sıralar babamla dağ bayır geziyorduk. Onun lastiği 10 kere patlarsa benimki 1 kere anca patlıyordu.

Biraz ağırlık yapar ama bisikletiniz zaten ağır gibi. Performans çok aşırı umrunuzda olduğunu düşünmüyorum. Zırhlı lastik takın kurtulun bu beladan.

cok tesekkur ederim sagolun
Son bi sey sormak istiyorum önce bu patlak önleyici slime alsam, şu an tekerim patlak ya onu döküp bu tekeri kullanabilir miyim yoksa yine de değiştirmem mi gerekiyor?

Son düzenleme:
Son bi sey sormak istiyorum önce bu patlak önleyici slime alsam, şu an tekerim patlak ya onu döküp bu tekeri kullanabilir miyim yoksa yine de değiştirmem mi gerekiyor?
Zırhlı lastik aldıktan sonra patlamaz muhtemelen. Mevcut lastikleriniz kullanılabilir mi kullanılamaz mı bir bisikletçiye sorun. Görmeden yorum yapılmaz.

• Beğen
Tepkiler: brk34
Ona değinince aklıma geldi.

Bazı sıvılar oluyor. Lastiğin sibobu uygunsa sibop kısmını söküp sıvıyı içine basıyorsunuz. İç lastiğin içine giren bu sıvı lastik patlayınca deliği tıkıyor. Size sadece lastiği şişirmek kalıyor. Şirince delik kapanmış olduğu için yola devam edebiliyorsunuz.

Bunu da zamanında MTB bisikletimde kullandım ben. Bu yöntem de güzeldir. Ucuz yollu işinizi halleder.

Ancak delik çok büyükse maalesef tıkamiyor lastiği. Bı kere başıma geldi. Tıkamadı bütün sıvı dışarı aktı. Ama bu başıma 1 kere geldi. Dağ bayır gezdiğim için çok lastik patlatırdım. Zırhlı lastik öncesi çok işime yaradı. Sizi kurtarma oranı çok yüksek.

Unutmayın ne olursa olsun yanınızda pompa taşımanız gerek. Pompa şart. Hatta yana da yapabilirim diyorsanız yama da olsa iyi olur yanınızda
Zırhlı lastik aldıktan sonra patlamaz muhtemelen. Mevcut lastikleriniz kullanılabilir mi kullanılamaz mı bir bisikletçiye sorun. Görmeden yorum yapılmaz.
Patika yollarda çok gezdim, orman içi orman dışı. Bı kere patladı ben de o da kol gibi cama girdiğim için. Çok sağlam camdı

Geri