Teşekkür ediyorum 🙏 Kalitelisi hangisiyse onu almak isterim ancak Schwalbe Delta Cruiser Plus Dış Lastik 700x38c P-Guard için hangi iç lastik uygun onu bulamadım. Continental Tour'un buna uygun iç lastiği var mı? Özellikle sınırın dışında olmamasının dışında mümkünse sınırda da olmamasına uygun bir iç lastik bakıyorum 😇
Bahsettiğim lastik bu: (link) . Stoğunda bulunan bir yer bulamadım şu anda. Arada bir Hepsiburada'da da görüyorum. Ben BikeAndOutdoor.com'dan almışım ama şu anda yok.

Amazon'da buldum ama onun da sibobu farklı. Şu anda bulunamayan bir modelin üstünde durmaya gerek yok, alternatiflerine bakmak lazım.
Aralık sınırıyla ilgili konuyu da bu lastik üzerinden açıklarsam, ürünün adı bu: Continental Tour 700x
32C/
47C. Burada 32 ve 47 minimum ve maksimum dış lastik genişlikleri. Schwalbe Delta Cruiser Plus 700x
38'in 38'inin bu iki sayının arasında olması gerekiyor: 32≤38≤47.
Bir de sibop türü aynıysa (Schrader = SV = AV = oto = motor = kalın) lastik uygundur.
... fotoğrafları bulunca iyi ve kötü iki örneğin (Mosso Legarda ile gelen ve Token'in 200 psi basınca dayanabilen şeritleri) fotoğraflarını ekleyeceğim.
Bu Mosso Legarda ile gelen şerit:
Bir iç lastikten daha ince ve yumuşak, basınç kolaylıkla şeriti deliklerin içine ittiriyor, deliklerin kenarından kesilme ihtimali, balon yapan kısmın fazla incelme ihtimali ya da aşağıdaki resimdeki gibi olması gerekenden uzun tel kullanıldığında telin şeridi ve lastiği delip patlatma ihtimali var:
Bunun takılmış halini bulamadım. 200psi demişim, 235 psi'ymiş:

Bu hiçbir şekilde jant deliklerinin içine doğru esnemiyor, jant iç boşluğundan gelen herhangi bir pürüzün bu şeridi aşması pek kolay değil. Üreticinin belirttiğine göre 235 psi basınçla şişirilmiş bir lastiğin üzerinde gitmekle beton zeminde lastiksiz olarak jant üzerinde gitmek aynı şeymiş. Yani ihtiyaçtan fazla dayanıklı. Bu Token şeritlere alternatif olarak Vittoria'nın oldukça başarılı, Shimano v.b. gibi firmaların da fena sayılmayacak ürünleri var.