Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Aynı durum Continental Ultrasport 3 lastiğimin birinde oldu. Arka tarafa taktığım kusursuz şekilde dönerken ön tarafta hafiften aynen videodaki gibi bir sekme var. Lastik aşırı zor takıldığından ve levyemi kırdığı için de tek levyeyle çıkaramadığımdan mecburen böyle kullanacağım bir müddet. Bisikletçime uğrayıp düzeltmesini isteyeceğim.

Scudo
Merhabalar, ocağın 30 unda DECATHLON'dan iç lastik aldım. Gayet temiz kullandım ama bugün lastik içeribakan tarafından AYRILDI.
IMG_20230220_154458_798~2.jpg
Hemen alt tarafındanda ayrılıyor ama henüz oradan hava kaçmıyor. Sonuç olarak fişi ve kutusu hala bende ve 30 gün geçmedi, suçum yok değişim isteyebilme hakkım var mı? Değiştirirler mi?

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
750 tl ödediğim Merlin siparişimde 75 tl vergi ödedim. Kargo 8 pounddu. Yine de aldıkları vergi %30 etmiyor. Çoğu kişide de durum aynı şekilde. Yani bir tutarlılık yok vergilemede. Neye göre yapıyorlar anlamış değilim.
Vergi hesaplanırken kargo dahilmi acaba? merlinden siparişimi verdim. 427 TL yazıyordu 525 TL çekti güncel kurla 22,49 sterlin 510 TL tutuyor vergi hariç ödeme yaptım dimi (ilk defa yurtdışı alışveriş yapıyorumda)

Vergi hesaplanırken kargo dahilmi acaba? merlinden siparişimi verdim. 427 TL yazıyordu 525 TL çekti güncel kurla 22,49 sterlin 510 TL tutuyor vergi hariç ödeme yaptım dimi (ilk defa yurtdışı alışveriş yapıyorumda)

kanuni olarak kargo ücreti vergi hesaplamasına girmiyor..

Peki ödeme yaparken vergiyide almış olabilir mi bilginiz varmı?

amazon o şekilde çalışıyor ancak sipariş verdiğiniz sitenin o usülde çalıştığını sanmam çok yüksek ihtimalle vergi ödersiniz..

• Beğen
Tepkiler: Kayabey
Benim de aynı şekilde hesapladığımdan biraz fazla çektiler. Sebebini önceki sayfalarda yazmışlardı şuan pek hatırlayamıyorum. Ayrıca fiyatları TL olarak değil de Euro veya Pound olarak görüntülerseniz çok daha tutarlı olacaktır. Vergi hesaplanırken kargo ücreti hariç tutulur. Vergi hariç ödeme yaptınız şuanda. Türkiye'ye girdiğinde ptt kargo takipten kargo durumunu ve vergileri görebilirsiniz

Herkese merhaba;
2-3 senedir kullandığımız 2 adet cube nature ile birlikte gelen lastikleri değiştirmek istiyorum. Lastikleri ebatları şu şekilde: 44-622 (28 x 1,65- 700 42C)
Bisiklet üzerinde gelen lastiklerden değil de zırhlı ve yol(asfalt) bisikletleri için üretilmiş lazstik almak istiyorum. Bana yardımcı olabilecek ya da fikir verebilecek var mı acaba? İç lastik te almam gerekiyor mu?

Üzerinde gelen lastikleri de ekliyorum.Ekran görüntüsü 2023-02-25 221242.pngIMG_8057.jpg

Herkese merhaba;
2-3 senedir kullandığımız 2 adet cube nature ile birlikte gelen lastikleri değiştirmek istiyorum. Lastikleri ebatları şu şekilde: 44-622 (28 x 1,65- 700 42C)
Bisiklet üzerinde gelen lastiklerden değil de zırhlı ve yol(asfalt) bisikletleri için üretilmiş lazstik almak istiyorum. Bana yardımcı olabilecek ya da fikir verebilecek var mı acaba? İç lastik te almam gerekiyor mu?

Üzerinde gelen lastikleri de ekliyorum.300925 dosyayı görüntüle300926 dosyayı görüntüle

44-622 (28 x 1,65- 700 42C)
Bundaki ilk kısım (44-622) lastiğin ETRTO olarak ölçüsü
Parantez içindeki ilk kısım (28 x 1,65) inç olarak ölçüsü
Son kısım (700x42) mm olarak Fransız tarzında ölçüsü.

İç lastiğinizin üstünde, kutusunda ya da aldığınız yerin sayfasında hangi aralıktaki dış lastikler için kullanılabileceği yazıyordur. Bu aralık 28"=700c lastiklerde mm olarak, 26, 27.5 ve 29" lastiklerde genelde inç olarak verilir. 28"=700c ve 29" iç ve dış lastikler aslında aynı çapa oturdukları için aynı jantta kullanılabilirler. 29" lastikler, sadece 28" lastiklerin kalın ve bundan dolayı dış çapı da az daha büyük olanı. Yeni alacağınız lastik, iç lastiğin üzerinde yazan aralıkta kalıyorsa iç lastik değiştirmeniz gerekmez. Yaklaşık aynı kalınlıkta şehir lastiği alırsanız elinizdekiyle devam edebilirsiniz ama daha ince bir lastiğe geçecekseniz büyük ihtimalle değiştirmeniz gerekir.
İlk yapmanız gereken sizdeki iç lastiğin aralığına bakmak ve alacağınız lastiğin kalınlığıyla karşılaştırmak.

Zırhlı lastik seçimi ise bütçeye bağlı. Ben en başta Schwalbe Marathon serisinin ihtiyaca uygun modellerinden birini öneriririm. Zırh ve performans ihtiyacına göre farklı modelleri var. Ben zorlu şartlarda kullanmadığım için, performansa önem vererek Schwalbe Marathon Racer kullanıyorum. Daha çok zırh ama daha düşük yuvarlanma ve daha yüksek ağırlığı olan Marathon Plus, Marathon Plus Tour v.b. modelleri var.
CST Platinum Protector, Michelin Protek kullanmadığım ama kullananların memnun olduğunu bildiğim diğer lastikler.
Vittoria Urbano 9'lar satıcıların zırhlı diye sattığı ama çok koruma beklenmemesi gereken bir ürün.
Mitas ürünlerini ise hiç beğenmiyorum. Hesaplı bir model için CST Platinum Protector daha iyi bir seçenek olur.

Ayrıntılı bilgiler için teşekkür ediyorum.
Ben de zorlu şartlarda kullanmayacağım. Boy benim uzun dolayısıyla kilom da fazla dayanıklı bir lastik almam gerekecek. Schwalbe Marathon Racer, Plus, Plus tour modellere baktım ama tam benim bisiklete uygun bulamadım.
Sizden ricam bana bir tane link atar mısınız? Örnek alp ona göre bakacağım TR sitelerinden ve yabancı sitelerden. Tahmin ettiğimden biraz daha karışıkmış. İşin içinden çıkamazsam solıuğu Bostanlı Sundu da alacağız gibi.
Teşekkürler.

Ayrıntılı bilgiler için teşekkür ediyorum.
Ben de zorlu şartlarda kullanmayacağım. Boy benim uzun dolayısıyla kilom da fazla dayanıklı bir lastik almam gerekecek. Schwalbe Marathon Racer, Plus, Plus tour modellere baktım ama tam benim bisiklete uygun bulamadım.
Sizden ricam bana bir tane link atar mısınız? Örnek alp ona göre bakacağım TR sitelerinden ve yabancı sitelerden. Tahmin ettiğimden biraz daha karışıkmış. İşin içinden çıkamazsam solıuğu Bostanlı Sundu da alacağız gibi.
Teşekkürler.

• (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link) (Marathon serisinden değil ama bunlar da fena değil)
  • (link)
  • (link)

Genişliğe karar verdikten sonra bulması daha kolay olur. "Marka Model 700xgenişlik" diye aratırsınız, "Schwalbe Marathon Plus 700x40" gibi.

35 mm bence şehir için ideal ama çoğu kişi fazla ince olduğunu düşünebilir. Şehir bisikletleri genelde 35 mm lastikle geliyordu ama son 1-2 yıldır 38 ve 40 mm lastiklere sık rastlanıyor. Her genişlik her modelde olmayabiliyor. Örneğin Marathon Plus 28-47 mm arasında var. Şuradan Schwalbe modellerinin özelliklerine ve hangi ölçülerde olduklarına bakabilirsiniz: (link) (İngilizce bölümü de var ama sayfalar Almanca kısım kadar detaylı değil: (link) )

Herkese merhaba;

Üzerinde gelen lastikleri de ekliyorum.300925 dosyayı görüntüle300926 dosyayı görüntüle
Bütçe ve kaç adet istediğinizi belirtin.

• Beğen
Tepkiler: horatio
Bütçe ve kaç adet istediğinizi belirtin.
Bütçem adet başı 700-1000 TL arası diyebilirim. 4 tane alacağım.
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link) (Marathon serisinden değil ama bunlar da fena değil)
  • (link)
  • (link)

Genişliğe karar verdikten sonra bulması daha kolay olur. "Marka Model 700xgenişlik" diye aratırsınız, "Schwalbe Marathon Plus 700x40" gibi.

35 mm bence şehir için ideal ama çoğu kişi fazla ince olduğunu düşünebilir. Şehir bisikletleri genelde 35 mm lastikle geliyordu ama son 1-2 yıldır 38 ve 40 mm lastiklere sık rastlanıyor. Her genişlik her modelde olmayabiliyor. Örneğin Marathon Plus 28-47 mm arasında var. Şuradan Schwalbe modellerinin özelliklerine ve hangi ölçülerde olduklarına bakabilirsiniz: (link) (İngilizce bölümü de var ama sayfalar Almanca kısım kadar detaylı değil: (link) )
Bütün attığınız linkleri inceliyorum şimdi. Zaman harcadınız çok teşekkür ediyorum size.

700x35, 700x38, 700x40 bir model alınabilir bence de.
Arkadaşın bahsettiği ve linkini attığı modellerden olabilir. Farklı sitelerden daha düşük fiyat araştırması yapmak size kalıyor tabii.

Alternatif olarak:
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: horatio
Aklıma takılan sormak istediğim bir soru var. Sürüşü yaptık geldik ve yol bisikleti 3-5 gün kadar kullanılmayacak veya mtb 1 aya kadar kullanılmayacak diyelim. Lastiklerin kullandığımız havayla beraber bir müddet beklemesinin lastiğin yapısına zararı olur mu? Ben 100-110 aralığında kullandığım katlanır yol lastiklerimi 60-70 civarına indirip bekletiyorum. Mtbde ise 20 civarında bekletiyorum. Yaptığım faydalı mıdır yoksa gereksiz mi?

Aklıma takılan sormak istediğim bir soru var. Sürüşü yaptık geldik ve yol bisikleti 3-5 gün kadar kullanılmayacak veya mtb 1 aya kadar kullanılmayacak diyelim. Lastiklerin kullandığımız havayla beraber bir müddet beklemesinin lastiğin yapısına zararı olur mu? Ben 100-110 aralığında kullandığım katlanır yol lastiklerimi 60-70 civarına indirip bekletiyorum. Mtbde ise 20 civarında bekletiyorum. Yaptığım faydalı mıdır yoksa gereksiz mi?
Bence gereksiz, lastiğin havası zaten kendiliğinden sönmeye başlıyor. Yol bisikleti lastiği haftada en az 10 psi azalıyor.

Merhabalar... çok profesyonel değilim ama uzun zamandır araştırdığım ve bulamadığım schwalbe Energizer Plus Tour 28x2.00 inch lastikleri bugün internetten geldi görünümü diş yapısı falan istediğim gibi geldi.

Yalnız ben bunun üretim yılını öğrenmek istedim satıcı tam olarak bilmediğini yeni olduğunu söyledi, ufak bir araştırma yaparak bunların iç kısmındaki seri numarasının ilk 4 hanesi üretim günü ve ayı son iki hanesi yıl diyordu.yalnız ben de 8 basamak görünüyor.
05080212B36. Diğer bir köşesinde de 804 yazıyor. Barkodundan öğrenme gibi durumu var mı bilmiyorum.
Bu serinin piyasaya çıkışına yeni olarak biliyorum ama 2010 yılından da yorumlar var sanki. Acaba bu lastik ne kadar bekledi bilmek istiyorum.
Tanesi 600 çiftine 1200 lira verdim Türkiye'de çok araştırdım Avrupa'da bile kimsede bulamadım bu genişlikte ki lastiği sadece Gaziantep'teki bir satıcı da buldum.Kendisi de bana önceden az bulunan lastikleri alıp stokladığını söyledi. Sağ olsun yardımcı oldu herhangi bir şikayetim yok
Bu lastik hakkında bilgisi olan kullanan ve deneyimi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Dosyalar

• 20230320_211831.jpg
    20230320_211831.jpg
    193,2 KB · Okunma: 31
  • 20230320_212002.jpg
    20230320_212002.jpg
    138,6 KB · Okunma: 31
Merhabalar... çok profesyonel değilim ama uzun zamandır araştırdığım ve bulamadığım schwalbe Energizer Plus Tour 28x2.00 inch lastikleri bugün internetten geldi görünümü diş yapısı falan istediğim gibi geldi.

Yalnız ben bunun üretim yılını öğrenmek istedim satıcı tam olarak bilmediğini yeni olduğunu söyledi, ufak bir araştırma yaparak bunların iç kısmındaki seri numarasının ilk 4 hanesi üretim günü ve ayı son iki hanesi yıl diyordu.yalnız ben de 8 basamak görünüyor.
05080212B36. Diğer bir köşesinde de 804 yazıyor. Barkodundan öğrenme gibi durumu var mı bilmiyorum.
Bu serinin piyasaya çıkışına yeni olarak biliyorum ama 2010 yılından da yorumlar var sanki. Acaba bu lastik ne kadar bekledi bilmek istiyorum.
Tanesi 600 çiftine 1200 lira verdim Türkiye'de çok araştırdım Avrupa'da bile kimsede bulamadım bu genişlikte ki lastiği sadece Gaziantep'teki bir satıcı da buldum.Kendisi de bana önceden az bulunan lastikleri alıp stokladığını söyledi. Sağ olsun yardımcı oldu herhangi bir şikayetim yok
Bu lastik hakkında bilgisi olan kullanan ve deneyimi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

- Bisiklet lastiklerinde lastik üzerine DOT kodu basılmıyor.
- Lastiklerin üstündeki sayılardan kendince tarih anlamı çıkaranlar var, örneğin lastiğin üzerindeki 18 sayısını bulup "bak işte bu lastik 2018 üretimi" diyen var ama aynı koliden çıkmış lastiklerin üzerinde çok farklı sayılar, satıcının yıl dediği yerde diğer bir lastikte 35 yazması gibi olayları gördükten sonra resmi sitelerinde bir veri olmadıkça inanmıyorum.
- Konu hakkında şöyle tartışmalar var:
(link)
(link)
(link)
(link)
- Seneler önce Schwalbe ile iletişime geçip sorduğumda lastiğin içindeki üretim kodunu teknik desteğe bildirerek üretim tarihinin öğrenilebileceğini söylemişlerdi. Bu cevaptan yola çıkarak en azından Schwalbe lastiklerin üstünde üretim tarihinin kodlanmadığını söyleyebilirim. Garanti başvurusunda da zaten üretim kodunu isteyip 5 yıldan yeni olup olmadığına bakıyorlar. warranty@schwalbetires.com adresine istedikleri bilgilerle başvurmak denenebilir, hem orijinallik sorgulaması da yapılmış olur: (link)

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Lastiği şişik bırakmak aşırı sıcak bir ortam değilse problem teşkil etmez. İnik tutmak ağırlığın bindiği kısımda yanaklarda çatlama, şekil bozukluğu yapacaktır. Bisiklet lastiklerine neden üretim tarihi koymazlar bu avrupa yasaları nasıl buna el atmamış hayret. Ön arka dış ve iç kombo indirimli satışları gördükçe 5 yıllık lastikleri ittirdiklerini düşünüyor ve hemen oradan uzaklaşıyorum. Benim içim mi fesat.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Değerli arkadaşlar yol bisikleti kullanıcısıyım. Şu anki lastiğim 700×25 , 700×28 alsam ne gibi değişiklikler olur. Şu anki lastiğim bisikletimle gelen stok lastikler olan Cst Czar markalı lastikler. Teşekkürler

Geri