Herkese merhaba;
2-3 senedir kullandığımız 2 adet cube nature ile birlikte gelen lastikleri değiştirmek istiyorum. Lastikleri ebatları şu şekilde: 44-622 (28 x 1,65- 700 42C)
Bisiklet üzerinde gelen lastiklerden değil de zırhlı ve yol(asfalt) bisikletleri için üretilmiş lazstik almak istiyorum. Bana yardımcı olabilecek ya da fikir verebilecek var mı acaba? İç lastik te almam gerekiyor mu?
Üzerinde gelen lastikleri de ekliyorum.
300925 dosyayı görüntüle300926 dosyayı görüntüle
44-622 (28 x 1,65- 700 42C)
Bundaki ilk kısım (44-622) lastiğin ETRTO olarak ölçüsü
Parantez içindeki ilk kısım (28 x 1,65) inç olarak ölçüsü
Son kısım (700x42) mm olarak Fransız tarzında ölçüsü.
İç lastiğinizin üstünde, kutusunda ya da aldığınız yerin sayfasında hangi aralıktaki dış lastikler için kullanılabileceği yazıyordur. Bu aralık 28"=700c lastiklerde mm olarak, 26, 27.5 ve 29" lastiklerde genelde inç olarak verilir. 28"=700c ve 29" iç ve dış lastikler aslında aynı çapa oturdukları için aynı jantta kullanılabilirler. 29" lastikler, sadece 28" lastiklerin kalın ve bundan dolayı dış çapı da az daha büyük olanı. Yeni alacağınız lastik, iç lastiğin üzerinde yazan aralıkta kalıyorsa iç lastik değiştirmeniz gerekmez. Yaklaşık aynı kalınlıkta şehir lastiği alırsanız elinizdekiyle devam edebilirsiniz ama daha ince bir lastiğe geçecekseniz büyük ihtimalle değiştirmeniz gerekir.
İlk yapmanız gereken sizdeki iç lastiğin aralığına bakmak ve alacağınız lastiğin kalınlığıyla karşılaştırmak.
Zırhlı lastik seçimi ise bütçeye bağlı. Ben en başta Schwalbe Marathon serisinin ihtiyaca uygun modellerinden birini öneriririm. Zırh ve performans ihtiyacına göre farklı modelleri var. Ben zorlu şartlarda kullanmadığım için, performansa önem vererek Schwalbe Marathon Racer kullanıyorum. Daha çok zırh ama daha düşük yuvarlanma ve daha yüksek ağırlığı olan Marathon Plus, Marathon Plus Tour v.b. modelleri var.
CST Platinum Protector, Michelin Protek kullanmadığım ama kullananların memnun olduğunu bildiğim diğer lastikler.
Vittoria Urbano 9'lar satıcıların zırhlı diye sattığı ama çok koruma beklenmemesi gereken bir ürün.
Mitas ürünlerini ise hiç beğenmiyorum. Hesaplı bir model için CST Platinum Protector daha iyi bir seçenek olur.