Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
peki ıslak ortamda (asfalt) dişli lastikmi tutar yolu yoksa oluklumu ?

Dişli lastiğin yol tutması ile oluklu lastiğin yol tutması arasında bariz fark vardır. Dişli lastik daha iyi yola tutunur.Tabi hız konusunda da oluklu lastik daha avantajlıdır ama siz asfalt da kullanacağınız için düz lastiği tercih edin derim.Islak yolda tutunması çok kötü değil ama dişli lastik kadar da iyi bir tutunma sağlayamaz.

Teşekkürler konu açtığın için ve cevaplar için, biz de bilgilenmiş olduk :)

Bence ıslak zeminde bisikletin tutuşu lastikten cok kullanan arkadasla alakalıdır. dişli lastikle 40-50 km/h ile indiğim yokuşları asfalt lastiğiyle (o resimde görünen schwalbe marathon greenguard ile) 60-65km/h arasında iniyorum. Islak zeminde olsun normal zeminde olsun bisikleti rahatlıkla yatırıyorum. Ayaştan gelirken yenikent-erkeksu mahallesine inen bir arka yol var. gayet güzel bir inişi var. O keskin virajlarda ne kadar yatırsamda kaymadı lastikler. dişli lastik asfaltta hem yoruyor hemde çok sarsıyor. Ozan bey eğer asfaltta sürmeyi düşünüyorsanız ucuz-pahalı fark etmez mutlaka bir asfalt lastiği edinmenizi tavsiye ederim. Farkı kullandığınız zaman anlayacaksınız. 1,50 yada 1,75 genişliğinde alırsanız memnun kalırsınız. (tabi buna görede iç lastik olması şart)

ıslak ortamda çamurlu ortamda ve tozlu ortamda ince ve dişi az lastik tutunması azdır ama buz üzerinde gibi de olmaz tabiki. ama dişli lastik gibi de güvenilip ıslak zeminde viraja girilmez. ama asfalt için ince lastiği tavsiye ederim fark çoktur...

Sana 2 lastik önereceğim ikisini de kendim kullandım ikisinden de acayip memnun kaldım ;)

İlki michelin county mud yani michelin markasının en alt seviye bisiklet lastiği arazi içindir ama karlı havalarda o kadar güzel yol tutuşu var ki sanki 4x4 var altında sanırsın :) Bu lastikle %10 eğimliyerde 40 cm karlı bir dağa çıktım hiç kaymadı üstelik dişleri yarısına kadar erimişti ve yolda da gayet güzel gidiyor.

İkincisi ise maxxis zenith bu lastikde diş yok sadece kenarlara doğru çok küçük maxxis yazısı şeklinde kabartmalı sıralar halinde dizilmiş yazılar var yolda çok güzel gidiyor yağmurda hiç denk gelmedim ama kuru havada performansı çok güzel

bence bu iki lastikte asfalt için çok fazla uygun değil. cst nin tamamen dişsizleri var ben onlardan kullNIYORUM MÜKEMMEL. bazıları dişsiz lastik patlatır diyolar ama 1 yıldır kullanıyorum şükürler olsun hiç patlamadı :D

İşim gereği her gün şile tarafına gidiyorum.peki bu yol bisikleti kullanan
arkadaşlar slick lastik kullanmiyormu ? sağlam viraj ve inişler var o yolda.

ince lastsikler de kalite kalite ve diş durumuna göre farklılık gösteriyor özellikle yol tutuşları.

schwalbe maraton extreme lastiği hem asfaltta hem ormanda kullanabiliyorsun 1 senedir bisikletimde takılı okul zamadı çekmeköyden kadıköye gidip geliyorum patlamaya karşa biraz daha dayanıklı ömrüde çok uzun ben bi incele derim fiyatı yüzünden pek çok kişi yaklaşmıyor ancak fiyatı gibi ömrüde fazla =)

@Deniz Onur SARIOĞLU

o lastik schawalbe jimmy abimin bisikletinde takılı ve genelde asfaltta sürdüğünden dolayı yanlardaki dişler yarılmaya başladı. öyle çok iyi bir arazi lastiği değil jimmy. ;) asfalt için maraton serisi iyidir schwalbenin.

bu lastigi kullanan varmı aranızda , nasıldır acaba ?

http://www.cinarbisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_134_max.jpg

(link)

Cst yerine rubena modellerine bak derim, bu tarzda istiyorsan flash ve walrus modellerine bak derim, tabii üst seviye maxxis detonator, xenith vs. asfaltta çok daha iyidir. Dişsiz lastiklerle yüksek süratler ve virajlarda yatmak daha kolay oluyor, hız istiyorsan 1.50-1.75 ölçülerine bak derim.

Bu konu için teşekkür ediyorum ben de lastik almayı düşünüyorum fakat benim için hız faktöründense patlayıp patlamaması daha önemli. Dişsiz lastik diğerinden daha mı kolay patlar bunu öğrenmek istiyorum.

Patlak direncine göre değişir. ince lastikle hoplar zıplarsanız iç lastiği kesersiniz veya kaldırım köşelerine çok hızlı çarparsanız yani düz yol lastiği ile düz yolda gitmeniz lazım. bunun yanında tüm lastiklerin patlak dirençleri farklı mesela shwable maraton plus tanesi 900gr olmasının yanında patlamayan bir lastik...

Schwalbe maraton plus la toprak yerlerde sürülür mü peki ?

sürmesine sürülür ama yol tutuşu diş olmadığı için arazi lastiği gibi olmaz. bunun yanında arazide çok hızda yapamazsınız aynı sebepten ötürü. ama şehirler arası tur haricinde maraton plus anlamsız bence çünkü tanesi 900gr, iki tanesi neredeyse 2kg yapar. ciddi bir ağırlık. şehirler arası turda heybelerdeki 20kg yanında ufak olduğu için önemsizdir ama şehir içi turları için falan için anlamsız bence ciddi ağırlar çünkü

• Beğen
Tepkiler: Emre Gözütok
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için ben sanırım tercihimi dişliden yana kullanacağım.
Peki Scwalbe mi önerirsiniz Continental mı? lastiğin tanesine verebileceğim fiyat 75 lira civarı.

Geri