Scudo Sports

Lance Armstrong gibi pedal çevirmek!?

Serkan, ısrarla konuyu okumadığımı yazmışsın. Yazdıklarım seninle ilgili değildi. Lance Armstrong ve onun sözde pedal tekniğiyle ilgiliydi. Son bölümde ise konuyu açan kardeşime, o triatlon yarışının bir bisiklet sporcusu için ölçü olmayacağını yazdım.Modern zamanların en büyük soytarısını, en büyük sahtekarlarından birini "Ama şu'su çok güzeldi, saçları sırmaydı, kaşları kemandı" diye övecek halimiz yok. Alınma .Okuruz da okuduğumuzu anlarız da.

Öte yandan "Yiğidi öldür hakkını yeme" ifadesi sadece yiğitlere özgüdür. Sahtekarlara değil. "Yiğidi öldür tekniğini yeme" Oh ne ala. Hangi teknikmiş o? Yani Lance o kadar şampiyonluğu o teknikle mi kazandı,bunu mu söylüyorsunuz. Tekrar edelim.Lance Armstrong, kendi ağzıyla, katıldığı tüm yarışlarda doping yaptığını itiraf etmiş bir bisikletçi.

Şahsınıza bir saldırı yokken, sizi hedef alan hiç bir ifade yokken, sadece "Konuyu açan kardeşime" şeklinde başlayan bir yazıya bile bu kadar büyük bir alınganlık gösteriyorsanız,yarın bir gün gerçekten de eleştirildiğinizde nasıl bir tepki vereceksiniz. Sakin olun. İlk yazımın tamamına yakını sizin şahsınızla ilgili değildi.O sadece yazıya yapılan bir yorum. Size, kişiliğinize, bisiklet bilgi ve kültürünüze değil.

Scudo
Kudret abiiii bizim lance ve onun gibi zatı şahanelere ihtiyacımız yokk be abiii sen varsın yeter işte hatta lance haber verelim:))) gelsin kartepeye takılsın bizle beraber:))) bakalım nasıl olacak doping almasın ama dimi yakışmaz:)))))

Arkadaslar bu yaris yoresel, profesyonel olmayan bir triathlon, aslinda 70.3 Ironman mesafesi olmasina ragmen Ironman sirketi tarafindan organize edilmedigi icin Ironman sayilmiyor. ( 70.3 isim hakki) Lance Ironman yarislarina bile katilamadigi icin boyle amator yarislara katiliyor ve terlemeden birinci olabiliyor. Bu yarisa 2012'de yaklasik 850 kisi katilmis, toplamda 10 tane elit sporcu yarismis. Lance'i ucarak gectigi amatorler ile karsilastirmamak gerekiyor diye dusunuyorum ben.

Bisiklet Camiasında Herkezde Doping Var:D
Amatör Ligde Zaten Tutunmak İçin Kullanmak Zorundasınız.Profesyonel Oluncada Kontroller Sıklaşıyor Ya Bırakıyorsunuz Yada Belli Etmeden Kullanıyorsunuz.Ama Amatör Liglerde Herkez Kullanıyor Nerdeyse..

Bisiklet dünyasına dahil ettiği insanlar, bisiklet dünyasından kaybettiklerinden fazladır. Ben afettim. Tekrar dönsün. Siz de affedin.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Eskiden "Bisikletçiler,doping yapanlar ve yapmayanlar olarak ikiye ayrılır."diye latife edilirken,bugün bu cümle "Bisikletçiler,doping yapıp yakalananlar ve doping yapıp yakalanmayanlar olarak ikiye ayrılır."diye yeniden kuruluyor.

Aydan Çelik-Bi Tur Versene (Tüm Bisikletçiler Olağan Şüpheli bölümünden)

• Beğen
Tepkiler: metin küçük
Yüksek topuk
y_FC00_ksek-topuk-90_2D00_110rpm.jpg
Topuğun pozisyonu kadansınızın sıklığı ile ilgilidir. Yüksek kadans ortalamasında topuk otomatik olarak yükselir. Bu durumda sele ayarının da önemi büyüktür. Bu teknik çoğunlukla düz yolda (ya da eğimin az olduğu yolda) kullanılır.

Alçak topuk
al_E700_ak-topuk-60_2D00_90rpm.jpg
Bu pozisyon pedala basış gücünü arttırdığından tepe tırmanışlarında kullanılan tekniktir. Bileğin açısı sürücünün esnekliği ile ilgilidir. Bu teknik selede geriye doğru bir oturuş ile uygulanır

Lance tekniği
y_FC00_ksek-topuk-110_2B00_rpm.jpg
Lance Armstrong'un sürüş tekniği birçok otorite tarafından ayrı bir kategori olarak değerlendiriliyor. Topuk yüksekliği diğerlerinden fazladır çünkü pedal devir sayısı her zaman diğer sürücülerden fazladır. Zaten sürüş verimliliği de buna bağlanmaktadır. Zamana karşılarda bu açı daha da artıyor.

Çok efsane bir konuymuş zevkle okudum konuyu hortlatan arkadaşa teşekkürler:)

Kendileri aynı zamanda tarihin gördüğü en sofistike en profesyonel en teknik pedala basan çetenin elebaşısı olur:)

peloton un %90 doping kullaniyor, bu UCI resmi aciklamasidir(2015). lance efsanedir efsane kalacaktir. doping kullananlarin kaci letour u 7defa kazandi? hicbiri

@3rsin amatorlerin kaci doping kullanmiyor? ister istemez herkes kullaniyor cunku bisiklet en agir sporlardan birtanesidir. bende amatorum bende kullaniyorum. taurin kullaniyorum.

@3rsin

Pelotonun %90i doping yapiyor diye aciklama yapan UCI degil CIRC. UCI boyle bi aciklama yapsa o makama gerek kalmaz. Ayrica aciklama o da degil. Profesyonel sporcularin %90i kariyerleri boyunca en az bir kere doping yapmis olma ihtimallerinden bahsediyor.

Bir diger yanlis taurin doping (performance enhancing drug) degildr. Taurin uyaricidir. Enerji icecekleri ve kedi mamalari icinde bolca bulunur. Yarislarda kullanilan doping EPO diye anilan kanin dokulara oksijen tasimasini artiran bir ilac. Kimsenin taurinle performans artisi yasadigini zannetmiyorum. Bu mantikla 2kutu enerji icecegi doping yapmis sayiliyor.

Facebook da görünce bir de ben hortlatayım konuyu. Görüşlerim birebir Mıstınoğlu ve soner beyle aynı.

Adam bisiklet camiası için efsaneydi. Kestane oldu o ayrı konu. Ama bisiklet sporunu çoğu insana o sevdirdi.

Kazanma sebebi tekniği değildi diyen bi ulrich ile kapıştığı sahneleri izlesin tekrar tekrar. ulrich denen adam da dopingliydi o dönem. İkisi kapışırken inanılmaz sahneler var. teknikler mükemmel. Ama lance başka bir adam. Doping ile %5 avantaj sağlarsınız belki %10 ama %20 fark atmak dopingle mümkün değil. Keşke bu işlere hiç karışmasaydı. Ama yaşanmışlıkları silip atamazsınız. Adam defalarca o yokuşları inletti.

Bu gün başkası olsa giberim bisikletini der bi daha binmez. Lance bisiklet üzerinde ölecek gibi yaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: whereismywings
Christopher Bassons A Clean Break isimli kitabında L.A. İle buluşmasını anlatır. Bu buluşmaya temel oluşturan olay 1999 veya 2000 turunda bu doping olayını kurcalamamasını sert bir dille ifade ettiği tartışma için bir yüzleşmedir. Bilmeyenler için Bassons Festina skandalında takımın yegane temiz sporcusudur ve "temiz" 1999 turunda da dopingin devamı sebebiyle protesto eder ve basına konuşup omertayı kırar ve turdan kendi isteğiyle ayrılır. Ayrıca Bassons'un değerleri Hinault ve L.A. gibi sporcularla aynıdır.
Yüzleşmeye dönersek armstrong, eğer dopinge daha fazla dirensem sporun dışında kalacaktım ve senin gibi üniversite mezunu değilim başka şansım yoktu der Bassons'a. Bassons ne yaparsa yapsın sezon ortasında artık dağıldığını takımın gerisine düştüğünden bahseder.
Dolayısıyla dopingin etkisi yadsınamaz. Ayrıca dopinge ulaşım konusunda ne kadar maddi imkan varsa o kadar yeni ve başarılı yöntemlere erişim vardır. Mesela şimdi doping hala varsa bir Sky'ın imkanı ile IAM cycling aynı imkana sahip olmayacaktır. Ayrıca yine güncel örnekten gittiğimiz zaman SKY'ın planlaması, hesefe kilitlenmesi faktörü çok önemli bir avantajdır. Lance Armstrong bunların bütünüyle başarılı olmuştur. Küçük bir anektod o yıllarda Vuelta çok daha az denetimli bir tur olduğundan İspanyol takımları ezip geçiyormuş. Öyle ki Indurain bile yarış dışı bırakacak bir tempodan bahsediyor Bassons.

@ilkercom :D:D
hazır sen hortlatmışken ben de peşinden geleyim. Benim de görüşlerim benzer. Ben de facebook'da görüp gelenlerdenim, lakin hortlatmak istememiştim. (itiraf)
Bir nesil onu idol aldı belki de, lakin o şekilde ifşa oluşu yüzünden nice insanların hayalleri yıkıldı.
Bir çoğumuz kondurmak istemesek de acı gerçek yüzünden sevemiyoruz artık kendisini. İsterse aç susuz dünyanın çevresini rekorlar kırarak dolansa nafile.

Adam ! ın karakter ! sizliği ayrı bir şey tabii.

Zaten olayın bu boyutlara gelmesinin sebebi doping kullanması değildi. Doping işin bir kısmıydı.

Adamın kibirli tavırları milleti öfkelendirdi hırslandırdı. Doping i kendi yaptığı gibi diğerlerine de yaptırdı. Peletonda tek görevi lance e su taşımak olan adam doping yapmak zorunda kaldı :D

Bir diğer konu doping için sponsorlardan alınan bisikletlerin satılması , ayrıca devlet kurumunun işin içinde olması. ( us postal sevice )

Kendisine muhalefet eden bir çok insana dava açması hayatını karartması.

zorbalıkları vs bir sürü karaktersizce hareket yaptı. Ve sürekli ispatlayamadınız diye insanlara baskı yaptı vs vs.

Şöyle düşünün uyuşturucu kullanan her hangi bir kenar mahalle zibidisi ile uyuşturucu mafyasını kıyaslayın. Lance u piramidin en tepelerindeydi. Belki 1 numara değildi ama en çok sözü geçen ve göze batan kişiydi.

Ancak konunun açılış maksadı lance nasıl doping yaptı vs değil.

Bir teknik söz konusu. Ben denedim çok fark yaratıyor ama o tekniği sürekli kullanabilmek çok zor.

Lance doping falan yapmış amenna herkes bunu biliyor fakat ben doping yapmasa da fransa turunu bir kere de olsa kazanacağıni düşünüyorum çünkü gerçekten çok farklı bir adamdı.bu video için en güzel cevirme yöntemi bu mudur tartışılır ama kendine has bi tarzı vardı ondan alinacak çok şey var

Yaklaşık 180 km'lik bir parkurda ortalama 110-120 kadans gidebiliyorsanız bu tekniği denemek lazım :) Yoksa 70 kadansla 80 kadansla bu teknikte gitmek mümkün değil,zaten bu Lance'e özel bir teknik. Bisiklet dünyasında en yüksek çeviren adamdı kendisi.

@mehmetakbas

lance doping yapmasa diğerleri de yapmamış olurdu muhtemelen. büyük ihtimalle 7 kupanın en az 5 i yine onun olurdu.

Burada acaba " 200 km ortalaması olan parkurların özellikle tırmanma etaplarının dopingsiz bitirilmesi mümkün mü?" diye düşünen var mı?
Hafta sonu kartepeye laylaylom çıkmıyorsun. peşinde ulrich var ve 120 kadansla 6 saat pedal çeviriyorsun. bunlar portakal suyuyla olacak işler değil.

tartışılması gereken şey şu ; bu insanlar neden doping e mecbur bırakılıyor.

spor dünyasının her alanında mevcut bu doping ve şike konuları.

• Beğen
Tepkiler: mehmetakbas
@ilkercom mecbur birakildiklarindan degil açgözlülükten ve denetim yetersizliginden faydalanmalarindan. Kimse hile yapmaya mecbur degildir.

Geri