Scudo Sports

Lance Armstrong gibi pedal çevirmek!?

sahtekarca pedal çevirmesi hiç hoş olmamış, ben de şimdi farkettim

• Beğen
Tepkiler: ilkercom
Scudo
Benimde idolüm arnold'du ama!!aması şu growth hormonu alarak herkes bugün 50-60-hatta 70 cm kol'da yapar.ama iş doğal olmadık'dan sonra hiçbir anlamı yok arnold'da vücut mitidir,efsanedir ama böyle sahte efsanelere hiç inanasım yok evet oda body building camiasına çok şeyler kattı. hareketler olarak arnold dumbell press gibi ama neye yarar.şimdi piyasa cutler'lar coleman'lar gibi adamlar'dan dolu.bumu yani spor ve sporcu al dopingi vur iğneyi ohhh davul gibi şiş sonra ben mitim,yok şuyum buyum geçiniz,geçiniz.

Onun gibi çevireceksen hiç çevirme bisiklet sporu artık bu ve bunun gibi sahtekarlardan arınmalı ve temizlenmeli bir zamanlar pek çoğumuz için idol olan bu isimden böyle bahsetmek ne kadar iç acıtıcı olsa da bu duruşu ve görüşü savunmak durumundayız aksi takdirde alın teriyle tertemiz yarışan yüzlerce sporcunun da emeğini çiğnemiş oluruz

superfrog triathlonunda doping yapmış olduğunu düşünmüyorum. bu sebeple vermiş olduğum fotoğraflardaki çevirişi dopingsiz halidir diye düşünüyorum.
eğer yeterince kustuysanız içinizi, "haa lance mi, dopingle ben de kazanırım fransa bisiklet turunu" tavırlarınız geçti ise, ki umarım geçmiştir artık, doyamadınız çünkü bi türlü, artık pedal çeviriş tekniği dışında yorum yazmamanızı rica ediyorum.
içinizi başka yerlerde dökünüz. rica ediyorum. biliyorum, farkındayım, doping alsaydınız hepiniz kazanırdınız fransa bisiklet turun art arda. anladım. yazmayın artık lütfen.

Kral'dan fazla kralcı olmaya gerek yok serkan bey; kimse burda fransa turuna doping alsam bende giderim demiyor;yada doping alsam 60 cm kolum olur;bu adam kendi söylemedimi,y alanmı bunlar sizin spor ve sporculuk'dan anladığınız bumu eğer öyleyse helal olsun..adama bir hayranlığınız var bu çok belli ama birini sevmek gözü kör olmayı gerektirmez yanlışlarınıda söylemek gerekir.

konuyu yanlış yere çektiğinizi anlatmak gibi bir derdim yok artık oğuz bey. bıktım çünkü, devam edin

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Ben dopingin kralını alsam, yine de Armstrong gibi üst üste 7 kere tur kazanamam. O halde Armstrong haklı, helal hoş olsun o dopingler aslanıma.

Bir kere de sizin istediğiniz olsun diye yazdım, umarım beğenmişsinizdir. :) Bu adamın yolda gördüğü yaralı kuşu veterinere götürmesinde bile kusur arayanlara karşı tepki göstermeniz anlamsız, bunu bir türlü kabullenemediniz. 3-5 kişiye bisikleti sevdirdiyse, binlercesinin de nefretini kazandı. Bisiklet sporunu amatör ya da profesyonel olarak yapan birinin "hadi siz de doping yapın da tur kazanın hadi hadi?" diyebilmesini de aklım almıyor, kusura bakmayın. Bakkala gitme yarışını bile kazanamasam, Armstrong'un pişkinliği, ahlaksızlığı hususunda fikirlerim değişmeyecek. Bisiklet sporuna saygısı olan kimsenin de değişmez.

Alın size Armstronggillerden biri daha;

(link)

Di Luca'nın yaptıklarını dopingle bile yapamayacağınız için onu kutlayabilmeniz adına verdim.

Sap ile samanı ayıramamak huyundan ne zaman vaz geçeceğimizi çok merak ediyorum.

Lance Armstrong babamın oğlu değil, körü körüne onun fanatikliğini yapacak değilim. Zaten kendi itirafından sonra savunulacak bir yanı da yok benim gözümde ama her yiğidin yoğurt yiyişi de farklı oluyor. Bunu kabul etmek lazım.

Aramızda ilköğretim öğretmenleri varsa bilirler, her sınıfta 1-2 tane öğrenci, diğerlerinden farklı bir şekilde kalem tutar. Öğretmenleri ne kadar çabalarsa çabalasın, düzgün şekilde tutmasını sağlayamaz çünkü o çocuk kalem tutmaya o şekilde alışmıştır ve ona kolay gelen yöntem odur. Keza bisiklete başlarken bende oldukça salak bir huy edinmişim. Sol ayağım pedala olması gerektiği gibi basarken, sağ ayağımın yalnızca geniş olan tarak kısmı ile basıp topuğu havaya kaldırıyordum (sırf bu yüzden spd aldım be :D).

Bu adam, onursuz bir şekilde doping olayına bulaştı mı? Bulaştı, nokta!
Ama kaç doz almış olursa olsun, kaç yıl kullanmış olursa olsun o dopingin etkisi, pedala bilmem kaç derecelik açı ile basacak şekilde kendini göstermez. Bunu da idrak edin artık ve Armstrong'un doping geçmişini değil, dikkat çekici olan bu pedala basış/yükleniş alışkanlığı (veya tekniği ya da nasıl adlandırıyorsanız onun) hakkında tartışın, fikir yürütün. Aksi halde bu başlık altında münakaşadan başka bir şey yer almayacak.

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
İlginç olan sanki Armstrong yada başka bir sporcunun doping ile artırılamayacak ( gidon tutuş, antrenman disiplini, viraj tekniği, inişte cesaret ) fakat bisiklet sporunda başarılı olmak için gerekli bir özellik konusunda eksikliği ortaya serildi de
biz "olur mu kardeşim adam 7 kere şampiyon dedik". Değil zaten artık.

Hayır, bilakis Armstrong'un teknik olarak farklı ve üstün bir yanı ( yukarıdaki parantezde ek yaparsak, ciğer kapasitesi, pedala basış tekniği, yarışma hırsı, tırmanış tekniği ) ortaya serildiğinde "dopingli" diye karşı çıkanlar var.

Bizde de bir Süreyya Ayhan Kop vardı. Kızımız Londra 2012'de son metrelere doğru öyle bir kopmuştuki aman yarabbi ne kopuş. :) tüm Türkiye biz de onunla beraber koşuyorduk. Sonra onun tekniğini konuşmaya başladık tabi. Bu teknik agresifti, farklıydı, yarışın sonlarına göre Allah ne verdiyse çoşturmayı gerektiriyordu, şöyleydi, böyleydi...
Kızımız dopingli çıktı. :(
(link)
Lance Armstrong gibi nasıl pedal çevrilir?
Önce bir güzel doping alınır. sonra yavrum bas pedala. :evil:

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
bazı şeyleri gözümüzde fazla büyütmemek lazım.tamam adama bir şey dediğim yok doping aldı veya almadı yarış kazandı dünya şampiyonu bisiklet ustası doğuştan yetenekli bu liste uzar gider.fazla gözde büyütmemek lazım taabiki bir çok başarısı olabilir bir şey demiyorum.doping değilde sadece spor olarak örnek alınmalı bence.ülkemiz bu lance gibi isimsiz sporcular ile dolu.ismi ve adı sanı duyulmayan pek çok sporcu çıkar ülkemizden bu adam gibi ama destek yok ülkede ilgi yok bisiklete karşı hayat şartları olumlu değil vs gibi uzar gider bu konu uzun lafın kısası fazla büyütmemek ilah yapmamak bence.

@Soner Sarihan

Soner bey çok merak ediyorum bu dediğiniz imkansızmı'ki sadece mozart,bach,vivaldi gibi kişilermi bunu yapabilir ne yapmışlar atomu parçalamadılar sonuçda!yada siz dünyayı dolaşdınız ailenizle eee buda'mı imkansız yoksa:)))biz gidemeyiz gezemeyiz yani öylemi:)))

@Oğuz kurt

Oğuz Bey,
Bisiklet tur işini normalleştirmeye çalışmak konusunda en çok emek veren kişi olduğumu sanıyorum.
Forumda bin kere "alabileceğiniz bisiklet en iyi bisiklettir" yazdım. Google şahittir. :)

Katıldığımız her programda, insanlar korkmasınlar, yola çıksınlar, kervan yolda düzülür dedik.
Okan Bayülgen'in programında dahi "herkes yapabilir" dedik, you tube şahittir. :)

Acımasız bir yorum olmamış mı sizce yazdığınız?
Forumda 1 ayını dahi doldurmadan.

Yukarıda anlatmak istediğim şudur,
başarılı olanın arkasında hep kendinde olmayan bir şey olduğuna inanan bir toplumuz biz.
Şundan dolayı eksiğim demeyiz ve bu yüzden kendimizi az geliştiririz.

( Dün kayakla atlama şampiyonasına bakıyorum, sıkı durun Gana, İran, Bosna Hersek, Nijerya dan yarışmacı var,
maalesef Türkiye'den yok )

Çünkü çevremde,
hocam senin bisiklet 1000 euroymuş ( yani o bisiklet onda olsa o da hindistan yollarına vuracak kendini )
hocam bu 8000 lik dağlara çıkanlar oksijen kullanıyormuş ( deniz seviyesinde aldığı oksijeni bile kullanamıyor halbuki bunu söyleyen )
hocam sizin bebek kendi uyuyormuş bir de güven nesnesi varmış ( sanki 2009 modeller böyle ve biz bunun olması için hiç bir şey yapmadık, onun bebeğini sallaması şanssızlık, bizimkinin kendi kendine uyuması şans, güven nesnesi zaten gökten düştü, yada tanıdığımız üfürükçü hocalar muska yazdı :) )
nefes açmak için bir alet kullanıyormuşsunuz nereden alabiliriz ( dünya dalış rekortmeni bir arkadaşıma en çok sorulan soru, o aleti alsa Mariana çukuruna inecek Allah'ın izniyle vatandaş)
bir başarıya kulp takanlar ve tek bir noktaya takılanlar var ve ömürlerini başkalarının şanslı olduğunu düşünerek çürütüyorlar.

Yani diyorum ki iş kemanda değil, iş insanın kendinde. her insan eğer isterse atomu da parçalayabilir. Ama parçalamayacaktır o ayrı.

Herkes 140 kg yükle, bebeğiyle, eşiyle bisiklet turu yapabilir.
Yapmayacaktır o ayrı. :)

Bu işin forumda 1 ay veya bin ayla ne ilgisi var acımasızlık nerde .neyi hazmedemediniz demekki kitap yazmakla dünya dolaşmakla olmuyor bazı şeyler elin 3 kağıtcısını göklere çıkarın sonra gelin burda sporcu ;yok spd pedal yok tekniği var.yok doping yapmışda ne olmuş;herkes herşeyi yapar yeterki istesin soner bey!!!!

Bu doping meselesinde şöyle bir algı var: bas iğneyi, uç sonra :) Yok öyle üç kuruşa beş köfte. Öyle olsa herkes olimpiyat şampiyonu olur. 8 sene body salonlarında ter döktüm. Allaha şükür bulaşmadım ama yapanlarla da yakın temasım oldu. Olay şudur: Adam canını dişine takar, son limitini zorlar, ciğeri ağzından çıkar resmen, sonra da daha da iyi olmak için basar dopingi. Dopingle beraber geberene kadar kendini zorlamaya devam eder. Doping dediğin şey de o zaman işe yarar. Yoksa yat sırt üstü, bas iğneyi en iyi performans sende gibi bir kolaylık yoktur.

Demem o ki adam 24 saat spor disiplini içinde yaşar, yer içer, en milimetrik ayrıntıya dikkat eder, kanser, kalp hastalığı v.b. riskini de göze alıp, kısacası hayatını riske atarak o şampiyonluklara ulaşır. Yanlış anlaşılmasın, doping güzellemesi yapmıyorum, tersine her ortamda dopingin aşağılık bir şey olduğunu söylüyorum ama ne kadar iğne o kadar şampiyonluk diye kolay bir denklem olmadığını söylüyorum.

Lance dopinge rağmen bir numaradır çünkü:
1) Çoğu profesyonel sporcunun yolu dopingle kesişmiştir
2) Lance'in rakiplerinin arasında da çok sayıda dopingli vardır, o buna rağmen o dereceleri yapmıştır
3) Doping yapmak değil, yakalanmak problemdir o tarz profesyoneller için
4) Herkes her şeyi yapamaz. Bazıları istediği kadar dopinge abansın o dereceleri çıkaramaz. Bazı şeyleri çok az kişi başarabilir.

Oğuz Kurt bey görmesin yanlış anlar sonra :D

@Behram Belek

Yukarıda da yazılmış, ben de yazayım.
Doping ile ilgili bilinmeyen gerçek şudur ki, istediğiniz kadar doping alın, çalışmıyorsanız gelişemezsiniz.

No pain no gain. Bu kadar.
Doping sadece gelişim sürecini hızlandırır.

Geri